Преди повече от година си купих монофазен компресор за въздух с параметри: 2200W мощност (номинална) поработи известно време и след това при включване започва да върти за 3-4 секунди след което му се задейства защитата и предпазителя му от 16А се задейства. Установих ,че напрежението ми е 230Волта на празен ход и при включването на мотора спада до 170Волта.... След близо половин година разправия с енергодружеството и множество писмени жалби смениха захранващите кабели по улуцата с тези така наречени "френски кабели" сега при включване на компресора напреженито от 230Волта спада до 190-200Волта (Според Енергото това било напълно нормално и вече нямало проблем) Обаче пак не може да развърти мотора нормално и пак ми се включва защитата. Днес си купих един стабилизатор на напрежение който по характеристики е 10KVA или 8000w. Според търговеца този компресор бил около 3000-3500W пускова мощност, и този стабилизатор ще ми повдига напрежението и ще го държи на 230Волта, обаче днес го пробвах е пак напрежението кляка до 190волта стабилизатора започва да го повдига до 230,но компресора пак не иска да развърти и му пада защитата

Компресора съм го пробвал на друг адрес и всичко си работи, но там напрежението не мърда така. Имам 14 дни право на връщане на стабилизатора дали да го връщам, може ли по някакъв начин да си реша проблема? Благодаря предварително :)
П.С забравих да кажа от стълба където ми е електромера до гаража съм пуснал СВТ кабел 4х6mm2(имам и трифазна партида за ток сменявах между различните фази,но ефект няма) след 6-те квадрата кабел минавам на СВТ 2х2,5mm2 до всеки контакт