Туран, с кой мотор и кутия или Зафира - Версо - Смакс или нещо друго

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Туран, с кой мотор и кутия или Зафира - Версо - Смакс или нещо друго

Мнениеот stefan4o » Пет 25 мар 2022 21:08

Не ми се вярва багажникът на Турана да е 600л.

masterixx
Автомобил: Touran
Двигател: BSX 2009

Мнениеот masterixx » Пет 25 мар 2022 21:21

Да. 695 е. :)

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Пет 25 мар 2022 21:30

Малко над квадратен метър площ на пода, и по колкото е височината до щората...около 60 и нещо сантиметра... Иначе до тавана е около 90см.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 25 мар 2022 22:39

stefan4o написа:Не ми се вярва багажникът на Турана да е 600л.

Обемен е Стефко. Събира доста.

solun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот solun1 » Съб 26 мар 2022 10:48

Гледах Зафира и Корола Версо - ми, че те нямат уред за температурата на водата или поне аз не открих/не видях такъв. Имат само лампа, ако нещо стане ще светне иииии може и да е късно когато я забележи водача. Това така ли е или може през борд. компа на дисплея да се изведат показанията за охладителната течност.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 26 мар 2022 11:38

И другите, като имат пък... какво? Като улЕте стрелката уЛево - ко прайм? :mhihi

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Съб 26 мар 2022 13:34

solun1 написа:Гледах Зафира и Корола Версо - ми, че те нямат уред за температурата на водата или поне аз не открих/не видях такъв. Имат само лампа, ако нещо стане ще светне иииии може и да е късно когато я забележи водача.

Зафира е малко уголемена Астра и като така няма показания за температурата на водата/антифриза- както е и при Астра. Аз като старомоден шофьор без такъв уред не бих си купил кола. И като шофьор от време оно погледът ми е често в показанията на температурата на водата /все пак съм карал джоган, ГАЗ- ки и ЗиЛ- ове./ Ако ще гледаш Зафира гледай да е Б, а не А, защото са много дървени. Зафира С вече е друга бира.

solun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот solun1 » Съб 26 мар 2022 14:05

+1
То и моя навик е от време оно и като че ли не бих си купил МПС без такъв уред. И аз често Фъргам по едно оче на таблото.
Преди мноооого години за малко се наложи да карам кола (рено или пежо беше), която нямаше уред за водата, миии лампата светна в един момент докато качвах байра между втория и третия тунел на Хемус.

Последна промяна от solun1 на Съб 26 мар 2022 14:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Съб 26 мар 2022 14:08

Astra F си има температура на водата. За следващите не знам. На някои по-нови модели коли тия стрелки за температури са малко за шоу. Не гледаш точно показание, а нещо като ниска-нормална-висока. Но като има механична стрелка и разграфяване си мислиш, че знаеш точно какво става. Старите соц коли и за акумулатора имаха стрелка и никой не се оплаква, че сега има само лампа.

solun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот solun1 » Съб 26 мар 2022 14:25

Не всичките соц.коли имаха за зареждането - жигула, лада, фиат 125р, застава. Но да светне лампа на динамо е едно, а да светне лампа на водата е съвсем друга "бира" - съотнесено като възможни поражения изразени в парично измерение - може да се намери динамо втора употреба работещо ( ако не са четки, регулатор и т.н.) слагаш и караш. Обаче ако си прегрял моторетката - за известно време си пеша и с доста поолекнали джобове.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Съб 26 мар 2022 14:34

Съгласен съм, че за прегряването е добре да има поне 2 лампи. Едната "температура над нормата/повишена", а другото "спирай, че прегрява".

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Съб 26 мар 2022 16:15

777 написа:Astra F си има температура на водата. За следващите не знам. На някои по-нови модели коли тия стрелки за температури са малко за шоу. Не гледаш точно показание, а нещо като ниска-нормална-висока. Но като има механична стрелка и разграфяване си мислиш, че знаеш точно какво става. Старите соц коли и за акумулатора имаха стрелка и никой не се оплаква, че сега има само лампа.

Къде видя, че съм написал Астра Ф? Те и Астра Г имат уред за водата, ама да съм написал Астра Г? Хайде да четем с разбиране. На теб щом не ти пречи, че няма такъв уред, няма проблем, но както виждаш, на някои хора ни липсва.
П.С. Помисли малко логично защо въпросните астри нямат такъв уред, но първо трябва да разбереш кои точно астри са. Това е само един модел астри, като вече в следващите немците са си видяли грешката и вече си има уред.

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Съб 26 мар 2022 17:19

Има скрито меню, в което се влиза и можеш да видиш показанията на температурата (дори за постоянно до следващото стартиране на автомобила, щом толкова те притеснява липсата на индикатор).

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 26 мар 2022 17:34

Служебният ни бус няма уред за температура, караме и си свиркаме. От друга страна - моите автомобили всичките имат такъв уред, ама не бих казал, че го следя постоянно. Виж - без оборотомер е кофти. Доста съвременни коли нямат. Не е болка за умиране чак толкоз.
Като настъпи зимата се почва с темите - стрелката ми седи там, на другия пък му шари като пуснел парното и т.н. :mrgreen Хората искат да ви улеснят живота да не си харчите парите излишно за термостати, вие зорлем се натискате :mhihi

Последна промяна от stefan4o на Съб 26 мар 2022 17:37, променено общо 2 пъти.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Съб 26 мар 2022 17:35

Тия дизели температурата не им е проблем. А и щом го има в менюто пък хептен.
Те всъщност нямат сгряване зимата, ако нещо не им помага, или ако не се подкарват с по-висока скорост.
Тук още един аспект на Турана, дизеловите са винаги с дизелова печка топлеща антифриза. В повечето не е автономна(автономната е била допълнителна екстра), а работи като доподгревател само с работещ двигател на колата. Лошото е, че е калпав модел печката, и често не работи, откъдето отоплението зимата не е много добро. Да, поправя се, че даже се преработва в автономна(или се заменя с читав модел), което е чудесна екстра, но е свързано с пари.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”