Ръчна спирачка - регулиране ?
- Vladko_1
- Автомобил:
- Двигател:
тея дето ти гледат колата на прегледа са пълни нещастници...отивам аз на преглед и колата стои отвън понеже имаше други пред мен...навън беше един студ колата стоя поне около 2 часа.След това ч качват на стенд и оня ми замерва газовете и ми казва:а тая кола работи като моно ... и аз викам ами двигателя още не е заграял .. не може да направи някаква норма газове и ме връща..аз се ядосах и се развиках викам ей сега ще обиколя града 2 пати колата да загрее и ще видиш дали няма да направя тъпата ти норма...след един час идвам оня я качва ...ааа ми ние мн се извиняване ...смотаняци...
- Vladko_1
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Техническия преглед като цяло е нещо много относително...аз наскоро си регистрирах пасат-а и в КАТ ми казаха че задно ляво колело (шоф.) не държи ръчната а на другото била добре....та в последствие отваряме с майстора задните колела (барабаните) и се оказва че задно ляво е супер и като спирачно цилиндърче,и като пружини и като накладки а в задно ДЯСНО се оказа че цилиндърчето е блокирало отдавна отдавна,че пружината е потрошена и вътре в самото колело е каша от пластини,гумички и простотии и няма нищо общо с "перфектната" ръчна спирачка на задното колело която пише в прегледа от кат....СМЯХ
за спричката и цилиндърчето ..аз имах абсолшютно същия проблем
- BEKI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, да ви кажа и аз съм със същия проблем.
Ръчната е регулирана както трябва, механизма е изчистен и смазан там където се опират отделните детайли и въпреки всичко няма спиране. Ако вдигна ръчната в движение, може и да не се забележи - двигателя на 1-ва си сваля оборотите с 200 и продължава.
На място - не е лесно, но и не е кой знае колко трудно да се потегли.
За капак и крачната ми спирачка не е в час.Педала е мек и почти стига пода.Няма въздух в система, намам загуба на спирачна течност, вакуума работи.
Изобщо колата спира бавно и изцяло с предните си колелета.
Помагайте ! Каквото знаех съм го направил и за момента е безуспешно.
Благодаря предварително !
Ръчната е регулирана както трябва, механизма е изчистен и смазан там където се опират отделните детайли и въпреки всичко няма спиране. Ако вдигна ръчната в движение, може и да не се забележи - двигателя на 1-ва си сваля оборотите с 200 и продължава.
На място - не е лесно, но и не е кой знае колко трудно да се потегли.
За капак и крачната ми спирачка не е в час.Педала е мек и почти стига пода.Няма въздух в система, намам загуба на спирачна течност, вакуума работи.
Изобщо колата спира бавно и изцяло с предните си колелета.
Помагайте ! Каквото знаех съм го направил и за момента е безуспешно.
Благодаря предварително !