Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
И през този сезон мисля да карам с Platin rp350 185/60/r14. Супер доволен съм от гумите и държанието на голфа на пътя с тях (споделям това защото имам вече 2 летни сезона с този модел)

Здравейте и благодаря за мненията!
Заложих на новият Hankook VP 4. Нов е и все още няма много тестове и отзиви от потребители, но времето ще покаже.
Заложих на новият Hankook VP 4. Нов е и все още няма много тестове и отзиви от потребители, но времето ще покаже.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Качи снимка да го видим, колега.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Dviktor2021 написа:Привет, днес минах и взех UNIROYAL RainSport 5 94Y, времето ще покаже дали съм взел правилното решение.
Аз откакто взех моите рейнспорт 5 за 2 лета имам около 30 хил км с тях, от които сигурно 10 хил са на дъжд, карал съм буквално в реки на магистралата и никакъв проблем не съм срещал със сцепление или устойчивост. Като цяло си имат още много дълбочина на грайфера и не са се износили прекомерно, но тези неща зависят сигурно и от стила на шофиране. За моя са повече от добри гуми
И аз ще ударя един палец за rainsport5, общо 3 сезона с два различни размера на две различни коли, нямам никакви оплаквания до сега. С моя стил на каране сигурно 50% ог гумите на сухо ще ми вършат работа, но рейнспорта го предпочитам заради показателите му на мокро и аквапланинг.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям! Миналата година хем с Рейнспорт 3 минавах безпроблемно през Хаинбоаз през едни напречни потоци, без да мръднат...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Чудесни марка гуми са ! Точно петица не съм слагал , но натам отиват нещата. Добре се държат ( тройки ) , вярвам, че и новите ще са така. Най-вероятно и аз ще ги сменям с такива като им дойде времето.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Това е мократа гума. Колеги, я кажете за шум как са.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не мога да кажа, защото моторът и кутията са ми на гърба и от порядъчния звук не чувам гумите...
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
110afn написа:Това е мократа гума. Колеги, я кажете за шум как са.
За Албиона и Хамбург дето от 30 дена в месеца вали 25 става, а при нас на сухо е посредствена гума

-
- Автомобил:
- Двигател:
Така е, не случайно емблемата е чадърче. Аз пробвах по-предното лято 3-ката в Гърция пък и тук при нас рядко вали, но гумите се представят чудесно и при доста високи скорости. Всъщност, аз ги взех най-вече заради асиметричния профил, който ми дава някои предимства...
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
nikmar написа:Така е, не случайно емблемата е чадърче. Аз пробвах по-предното лято 3-ката в Гърция пък и тук при нас рядко вали, но гумите се представят чудесно и при доста високи скорости. Всъщност, аз ги взех най-вече заради асиметричния профил, който ми дава някои предимства...
GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 6, ако ти предстои покупка и я има в размера ти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, имал съм удоволствието да карам още първия F1 преди около 20 години и вероятно 6-цата е достатъчно добра, но на този етап не планирам смяна. Иначе за мен най-добрата марка е Дънлоп, въпреки че и при нея може да има грешки...
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
След като миналото лято си взех чисто нови GOODYEAR ASYMMETRIC 5 235/45R17 вчера ги продадох преди да ги сложа отново и то заради шума.Гумите бяха на има-няма 2-3хил.км и държат добре,но доста са шумни за мен.Есента,след смяната им с Kleber HP3 215/55R16 направо бях шокиран липсата на шум в купето
.Сякаш нямах гуми,буквално нищо.Излезна един познат,който си търсеше гуми за същата B7-ца и му ги дадох за 600лв.Той не му ходи в края за такива работи,даже спрямо старите му тотално изтрити мишелинки ще му сторят тихи,макар че са на едно ниво
Сега си запазих новия модел ASYMMETRIC 6,защото "ужким" са му намалили шума с 2dB,ама да видим.Цената спрямо миналата година е нагоре,но това е. Само да ви информирам,че зимните вече са с доста по-високи цени и на есен който купува ще има майка плаче

Сега си запазих новия модел ASYMMETRIC 6,защото "ужким" са му намалили шума с 2dB,ама да видим.Цената спрямо миналата година е нагоре,но това е. Само да ви информирам,че зимните вече са с доста по-високи цени и на есен който купува ще има майка плаче

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
deodriver написа:Само да ви информирам,че зимните вече са с доста по-високи цени и на есен който купува ще има майка плаче
Да бе, наесен зимните ще са по 500лв парчето и повече никой няма да си купува. Хайде стига драматизъм.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”