Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
ако някой търси гуми има добри предложения за маркови гуми със стар DOT https://motoexpert.bg/bg/products/?tyre ... 0&typexl=0
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не можах да видя някъде за ДОТ-а.
Принципно с колко стар ДОТ д/г/ са, ако някой е вземал досега, да сподели моля?
Принципно с колко стар ДОТ д/г/ са, ако някой е вземал досега, да сподели моля?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
за конкретния модел и размер трябва да попиташ на 0894 000 444 дават веднага информацията , иначе за моделите които аз питах най-стария беше 2017
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Благодаря. Имам една дърта джипка и проверявах за гуми, за нея, но не открих от "промоционалните " :)
Иначе гуми съхранявани правилно, особено маркови, и ако ДОТ-а е някъде 3 до 4 години стар бива, стига разбира се цената да е съобразена драстично с това. Вече 5 години идват малко множко и вероятно гумата няма изкара дълго.
Иначе гуми съхранявани правилно, особено маркови, и ако ДОТ-а е някъде 3 до 4 години стар бива, стига разбира се цената да е съобразена драстично с това. Вече 5 години идват малко множко и вероятно гумата няма изкара дълго.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Купувал съм Мишелин А3 Алпин със 7-годишна дата на производство. Търкалях си го като пич. След три сезона изглеждаше все така хубав (имам и снимки), допреди да го продам единия чифт (другия го подарих на вуйчо да го търкаля на астрата). Реално ги махнах, щото станаха 10-годишни, не щото им имаше нещо - нямаха ГРАМ напукано по тях. Само мааалко станаха шумни на третата година, ама то и с Бриджстоун пресен дот го наблюдавам същото явление
Ако цената си заслужава и в момента бих си купил такива гуми, но няма отде да ги намеря 
Същото упражнение го играх и с 6 или 7-годишен залежал Континентал ТС800 - беше си перфектен, така го харизах и него на вуйчо ми след 3 сезона употреба.
При летните съм вземал с 3-4-годишна дата различни модели на Континентал - и там важи същото, като при зимните.

Същото упражнение го играх и с 6 или 7-годишен залежал Континентал ТС800 - беше си перфектен, така го харизах и него на вуйчо ми след 3 сезона употреба.
При летните съм вземал с 3-4-годишна дата различни модели на Континентал - и там важи същото, като при зимните.
Последна промяна от stefan4o на Чет 07 апр 2022 19:14, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
iwan33 написа:deodriver написа:... Debica Presto UHP2...
Какви са вашите впечатления от гумите? Насочил съм се към тях в размер 235/45/18, като по-бюджетен вариант.
Дебиза зимни са горе-долу приемлив компромис, но летните във всички размери са зле. Да сложиш осмнайски джанти и да караш Дебица - нямам думи...
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
И аз това се зачудих
Debica са бюджетни и компромисни гуми, демек за хора без пари. Дори не мислех, че имат размер над 16-ки.
Обаче 18-ка джанта не е за човек без пари!
Караш по-нова и/или по-мощна кола, защото 18-ки се монтират на такива коли, но нямаш пари да вземеш истински гуми
Тогава заложи на по-малък диаметър, но вземи по-качествени гуми!

Debica са бюджетни и компромисни гуми, демек за хора без пари. Дори не мислех, че имат размер над 16-ки.
Обаче 18-ка джанта не е за човек без пари!
Караш по-нова и/или по-мощна кола, защото 18-ки се монтират на такива коли, но нямаш пари да вземеш истински гуми

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Debica/Presto-UHP2.htm
Не ще да са чак толкова зле колкото ги описвате.
Не ще да са чак толкова зле колкото ги описвате.
- stefan4o
- Контакти:
Смееш ли да пробваш? Аз - не.
- w_smith
- Контакти:
Аз бих, ако така се стекат обстоятелствата и карам някой нестандартен размер. При масовите няма смисъл. В тест на ауто билд за размер 215 55 17 дебицата е пред континентал, вредещайн, нокиан и още няколко. По-добри показатели от Нексен, която масово се препоръчва наляво надясно като добра бюджетна марка. Типична средняшка гума. Нито особено добра, нито много посредствена. Както ти си видял и големите марки имат посредствени гуми, така и примерно Ханкуук, които ти специално оплюваше, правят хубави гуми.
Аз например съм учуден от Максис виктра спорт 05, които тази година рязко изчезнаха от пазара. За един сезон досега, не мога да им намеря забележки, освен дървена возия, но може да е от размера - 225 45 17.
Аз например съм учуден от Максис виктра спорт 05, които тази година рязко изчезнаха от пазара. За един сезон досега, не мога да им намеря забележки, освен дървена возия, но може да е от размера - 225 45 17.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Смееш ли да пробваш? Аз - не.
Аз вече ги пробвам.

Впрочем ще се изненадате колко много хора карат с какви ли не бюджетни марки, включително и китайски. Далеч не всички са с Континентал например...
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Работата ми е да следя пазарът на гуми основно за западна Европа и мога да ви кажа, че пазарният дял на продадените нови гуми е: 50% бюджетнят клас - основно китайци, като за доста от тях тук дори не сме чували. Останалите 50% са разпределени относително равно между премиум и средният клас, като данните са основно за Германия, Франция, Италия и UK.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Според мен някои хора надценяват ролята на гумите.Да, те са единствения контакт на колата с асфалта,но никога не са били от решаващо значение, дали ще стане белята или ще се размине.
Човешкия фактор тук е от ключово занчение, никоя гума не може да пренебрегне законите на физиката.
И съм сигурен, че една шепа хора ще усетят разлика от дебица до континентал във режим на шофиране на обществени пътища.
Трябва да отидете на писта, да имате много опит и пак разлките в спирачния път примерно, ще са толкова малки,че се компенсират много лесно с едно малко по-разумно шофиране.
Човешкия фактор тук е от ключово занчение, никоя гума не може да пренебрегне законите на физиката.
И съм сигурен, че една шепа хора ще усетят разлика от дебица до континентал във режим на шофиране на обществени пътища.
Трябва да отидете на писта, да имате много опит и пак разлките в спирачния път примерно, ще са толкова малки,че се компенсират много лесно с едно малко по-разумно шофиране.
- w_smith
- Контакти:
Гумите са важни, но не трябва да се превръщаме гумени сноби.
- stefan4o
- Контакти:
Всеки да кара, с каквито гуми си иска. Няма да ставаме сноби ;)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”