Въпрос за акумулатор !
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Аз лично карах 4 години москвич , с мизерен 250 ватов генератор и 115 Аh акумулатор поставен отзад в багажника с пуснат грамаден кабел до двигателния отсек и никога не почуствах , че не може да го зареди..... напротив , москвака тръгваше на стартер като електрокар
За сегашния ми дизел пък щом запали ток се хаби само за да държи клапана за нафтата отворен и за CD то
Тъй че на теория предполагам че колегите са прави за по големия , на практика слагам най-тлъстия който мога да си позволя и да се побере на мястото..... 
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
juve написа:Аз лично карах 4 години москвич , с мизерен 250 ватов генератор и 115 Аh акумулатор поставен отзад в багажника с пуснат грамаден кабел до двигателния отсек и никога не почуствах , че не може да го зареди..... напротив , москвака тръгваше на стартер като електрокарЗа сегашния ми дизел пък щом запали ток се хаби само за да държи клапана за нафтата отворен и за CD то
Тъй че на теория предполагам че колегите са прави за по големия , на практика слагам най-тлъстия който мога да си позволя и да се побере на мястото.....
Алтернатора ще си го зарежда акумулатора , колкото и голям да е той - акумулаторната батерия се явява един буфер между консуматорите и алтернатора , така че колкото по-голям е буфера - толкова повече мегдан имате да консумирате да ток да речем в неблагоприятни за акумулатора условия - слабо зареждане при киснене в задръствания , слушане на по-яка музичка...
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
The_Machine написа:Алтернатора ще си го зарежда акумулатора , колкото и голям да е той - акумулаторната батерия се явява един буфер между консуматорите и алтернатора , така че колкото по-голям е буфера - толкова повече мегдан имате да консумирате да ток да речем в неблагоприятни за акумулатора условия - слабо зареждане при киснене в задръствания , слушане на по-яка музичка...
Е да де, ама нали този буфер пак трябва някой да го напълни от някъде, т.е. алтернатора трябва да го зареди. Не винаги колкото е повече (по-голямо), е по-добре. Трябва да има мярка ! Прекален светец и Богу не е драг.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Re: Въпрос за акумулатор !
Sasho_Yovevv написа:Здравеите колеги !!! Искам да попитам какъв трябвада е акумулатора по каталог за 1.8 ми abs?
ЕЕЕ няма ли за вас модератори
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Въпрос за акумулатор !
k22 написа:Sasho_Yovevv написа:Здравеите колеги !!! Искам да попитам какъв трябвада е акумулатора по каталог за 1.8 ми abs?
ЕЕЕ няма ли за вас модераториЧовека ви пита, какъв е акумулатора по каталог , а вие правите свободни съчинения
Отговора по каталог Бобчо го даде още в първия пост, оттам нататък споделяме практическия си опит докато ни заключат темата
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Трябва да има мярка ! Прекален светец и Богу не е драг.
Нека забия последния пирон в капака на ковчега
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
psstv18rp написа:Напълно подкрепям колегата с принципа че е добре да се избира "най-големия който влиза в гнездото".![]()
Притесненията че генератора нямало да го зарежда са напразни.
много ясно ако 2,5,...10А като последното е за 100Аh акумулатор са проблем за един алтернатор, то той няма да върши работа въобще и за другите консуматори в автомобила:wink: