Не знам дали все още някой чете тази тема, но да пусна ъпдейт за протокола:)
Дурако устойчивите опити на Ганя да унищожи немската машина, мое лице, продължават, ерго разбирай, наливат се едни пари, време да върви, работа да се отмята.
Резултатът е, като от това да се сблъскваш в стена, опит след опит.
Не ти се разминава, ма вече и болката се притъпява :))
Дотук:
✅️ Тестове за изгорели газове във антифриз - няма
✅️ Разглобяване на предница и почистване на радиатори
✅️ Смяна термостат
Пътьом замина DPF в БГ селски тунинг стил... уж мощността се вдигна от 170 на 200 кончета, няма положително отношение към проблема.
В същото време колата седи 80% от годината в гараж, изкарва се за две ходения до морето.
Въпреки това, всяка година сменям масла, филтри и прочие консуматив да притъпя балканската гавра, но автомобила е германски и държи на терор.
Все още ми загрява, вече дори и без куфар отгоре, шпоря ли я с над 140 км/ч.
Решението, намалявам и температурата пада. Няма връзка между температурата на маслото и водата. Дори при 109 градуса на маслото, шпоря ли я по баири вдига леко.
Майсторът вече започна плахо да допуска гарнитура на глава или глава.
Отказва да приеме, че е водна помпа в стил, ако било, щяло да е по-драматично.
Мен вече ми е тотал щета всичко, казах на майстора да разглабя всичко, да потвърди, че гарнитура е здрава или не и да носи главата на скенер да потвърди здрава ли е или не.
В комбинация с това искам нов ангренаж и водна, защото си минаха 4 години.
Той се опита да контрира с нов опит за термостат, тоя път уж най-оригиналния и да сме тествали пак.
Проблемът е, че ми писна вече, искам да инвестирам до 4000 лв, да си оправя колата, защото ме кефи и буквално няма петънца по нея.
Цените в момента на 4 годишен пасат са...лудница.
Та съм готов вече да реализирам финално решение, но майстора гледам, не се кефи. Те на Хладилника ще намерят сто про пукнатина, може да не може да се шлайфа, моя мотор е CBBB 170 hp, можело с месеци да търсим глава втора ръка и пак да вземем такава.
Тея пасати надути правели така.
И сега контрира с това
https://eshop.wurth.fr/Categories-produ ... fr/FR/EUR/Било 260 евро, говорих с Вюрт БГ, не го предлагат, няма го и във Вюрт Германия.
За мен това е от умрял писмо, какво мислите, някой ползвал ли е такива химии?
Repair kit за cylinder crack и gasket repair.
За мен това и да работи, ще е за кратко.