Passat B8 - обща информация
-
- Автомобил: VW ARTEON R-Line
- Двигател: DFGA 2019
Re: Passat B8 - обща информация
Нищо няма да намериш колега, казанчето ти е от тези без силикат 5Q0121407M
-
- Автомобил:
- Двигател:
Супер значи си спестих едно ново казанче и 2 шишета антифриз + промивка :) , дано ако са сменяли казанчето са сменили и антифриза.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
На по-маломощните събратя мисля, че по-рано минават без силика, но пак на G13.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
При мен също е със силика и G13 антифриз а колата е произведена края на 2015, регистрирана в БГ началото на 2016.
Няма логика с годините на производство. Моя антифриз е станал кафяв. Планувам да го подменя с 12ЕВО.
Няма логика с годините на производство. Моя антифриз е станал кафяв. Планувам да го подменя с 12ЕВО.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б8 1.4 тси 150кс юни 2017. Казанчето е със силика гел стикер, но не виждам торбичка (може предишния собственик да я е махнал, но няма запис за това нещо). На тези казанчета без видима торбичка, къде да търся торбичката или е под друг вид? Идеята ми е, ако не е на торбичка, а нещо което няма да се пукне, просто да сменя към Г12 ево без смяна на казанчето?
Силиката вредно ли си взаимодейства с Г12ево?
Силиката вредно ли си взаимодейства с Г12ево?
- group®
- Темерут
Ако е отбелязано на съда, значи си е вътре. Не може да се махне без рязане на този вид казанчета.
Трябва да смениш казанчето барабар с антифриза.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:Ако е отбелязано на съда, значи си е вътре. Не може да се махне без рязане на този вид казанчета.
Благодаря!
А Г12Ево на какъв интервал от време се сменя?
Здравейте, явно и на мен ми предстои тази подмяна както и на водна помпа. Не съм запитал в официален сервиз какво би струвало и всичко което е необходимо, дори мисля пистов да сменя понеже колата е на 173к. Казанчето нужно ли е да се сменя ако е 12g+ или 12ево (предполагам могат да извадят торбичката+промивка). Благодаря предварително!
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Днес разкарах въпросното казанче. Голяма мизерия в него се беше отложила. Нямам представа какво се е случвало вътре. Керемидено към кафяво отлагане. Досеха на по-амортизираните ми предишни Пасати спрямо Б8, казанчетата са били чисти.
Интересно, че частично изтеклия антифриз беше чист и прозрачен.
Замених го с алтернативно без торбичка. Запазих си моята капачка. Нямаше как от днес за днес да се подмени с оригинално. Дано нямам проблеми с имитацията. Ще се види.
Интересно, че частично изтеклия антифриз беше чист и прозрачен.
Замених го с алтернативно без торбичка. Запазих си моята капачка. Нямаше как от днес за днес да се подмени с оригинално. Дано нямам проблеми с имитацията. Ще се види.
Добре, а защо подменят е казанчето? След като го свалите спокойно може да отстраните торбичката и пак да си го монтирате.
- group®
- Темерут
Вече няколко пъти го пиша - има два модела казанчета.
На едните може да се махне торбичката.
На другите не може.
На едните може да се махне торбичката.
На другите не може.
Имам чуденка - не знам дали е тук темата ,но ползвате ли някакви добавки за в горивото профилактично TDI моторите?
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Тези дни правих обсулжване и питах майсторa ми за силиката, та той ме подсети, че я е извадил още преди 2-3 години като му я карах за пръв път за обслужване (бях забравил). Тук възниква въпросът ми - какво да правя с антифриза, ок ли е да си карам с G13 и евнтуални по-чести смени (на какъв период) или да мина на G12 EVO ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой пускал ли си е сам принудителното регенериране на ДПФ , че си взех един obd eleven донгъл и ми беше интересно дали върши работа. Ако има колега , който го е пускал да сподели обстоятелствата .... дали трябва да е в движение , дали на място и т.н или е без значение и когато ми се налага пътуване час/два да я пускам и да си житкам.