Golf 6 Проблем със светлината за заден ход
Golf 6 Проблем със светлината за заден ход
Здравейте, на Golf 6 след като вкарам задна не ми тръгва светлината за заден ход и парктроника (освен ако не го включа ръчно). Случайно ми се случи два пъти като вкарам задна и тръгна рязко и бързо да вдигне 2,5-3,5 хил. оборота тогава се включва парктроника и светва задната, но изгасва веднага. Някой знае ли какво може да е?
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Golf 6 Проблем със светлината за заден ход
Провери си датчика за задна скорост. Трябва да се намира отгоре на скоростната кутия.
Може да се замери с мултицет, ръчно ако се свали или с едно мостче директно на буксата.
Може да се замери с мултицет, ръчно ако се свали или с едно мостче директно на буксата.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Това с рязкото тръгване ми навява мисълта за измъкната букса или кородирали кабели в буксата.
Но също така може да е и износена пъпка на датчика. Като тръгнеш рязко, мотора (и кутията) се усукват около тампоните и жилата притискат селектора по-близо до датчика.
Пробвай на място, със запалена кола, включи на задна и силно притисни скоростния лост до упор.
Ако светне фарчето - износен датчик.
Ако не - кабелчета/букса
Но също така може да е и износена пъпка на датчика. Като тръгнеш рязко, мотора (и кутията) се усукват около тампоните и жилата притискат селектора по-близо до датчика.
Пробвай на място, със запалена кола, включи на задна и силно притисни скоростния лост до упор.
Ако не - кабелчета/букса
dontaskdontsay написа:Провери си датчика за задна скорост. Трябва да се намира отгоре на скоростната кутия.
Като замерих датчика с мултицент нямаше резултат и смених датчика, но след това отново не светваха и направих мостче в буксата и пак не светнаха.
radotom написа:Това с рязкото тръгване ми навява мисълта за измъкната букса или кородирали кабели в буксата.
Ако не - кабелчета/букса
Смених датчика и пръснах contact cleaner в буксата, тъй като като направих мост не светнаха задните светлини, и след всичко това все още не светят.
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Провери и предпазителите на тези кръгове. Може да са прекъснали, ако си окъсил някъде.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”