Къде да (се) раждаме в София?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Къде да (се) раждаме в София?

Мнениеот Dragon » Пон 12 мар 2007 9:35

Здравейте момчета (и момичета)! Бих искал да ви питам къде сте раждали (това конкретно към мъжете mhihi mhihi mhihi), къде бихте препоръчали и посъветвали да се отправя с Голфа и жена ми като настъпи момента. Понеже чакаме бебче (първо :yahoo: ) и не сме наясно къде са най-добрите лекари, най-добрата обстановка и внимание, така че да се роди и всичко да си му е на място. Чета доста по въпроса, но тъй като вие сте една голяма Уикипедия :bowdown , питам вас! Аз засега клоня към Токуда болницата (до Софияленд) въпреки че лично не намерих мнение за хора, родили там, а "жената-днес" клони към Тина Киркова в Разсадника. Моля изкажете мнение по въпроса (ако имате опит в това). Тенк ю ин адванц! Ще ви чета с интерес и кеф!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 12 мар 2007 9:40

Фирмата в която работя и в частност аз и колегата, поддържаме компютрите на болница "Света София". Там жената на шефа (Др. Мазнейкова) е една от най-добрите АГ лекари в цяла България. В болницата също така има е 4D ехограф. Всичко е на ниво - като се почне от техниката, специалистите, хигиената, отношението и т.н. Болницата доколкото знам работи със здравната каса, но съм чувал, че едно раждане излиза около 1000лв. И все пак нищо не пречи да се обадиш там и да питаш. Ако се насочиш към тази болница ще се пробвам да ударя едно рамо... :roll:

http://www.mbal-sofia.com/

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 12 мар 2007 9:59

здрасти-аз съм на васко жена му-лили.
от личен опит се убедих че лекаря е важен доста повече от обстановката. ако вече сте си избрали лекар то най-вероятно той носи след себе си и болницата в която работи. ако не сте...може би е време да си помислите за такъв.
колкото до мазнейкова...за мен тя е търговец-кръвопиец. толкова е далеч от лекарите, колкото аз от двигателите. би могла и да има по-специално отношение към препоръчан пациент, но аз лично доста се съмнявам в това.
лекар почти не мога да препоръчам. познавам страхотни специалисти...но за съжаление в една малко по друга област...и все пак ако искате опитайте при персенска от център надежда (на 4 ет в клиника малинов). знам че е страхотен човек и лекар, но не знам дали ще иска да ви поеме.
успех и лека бременност и раждане.

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Пон 12 мар 2007 10:00

Отговорът ми е МАЙЧИН ДОМ - ул.Здраве.
И двата пъти бяхме там. Нито намек за пари под масата, много човешко отношение. Най-големите профисионалисти са там - там карат всички спешни случаи, с които в разните частни АГ-та не могат да се справят. Ще цитирам думите на шефа на на отделение в правителствена болница, относно предстоящето раждане на внуче: "... само в Майчин Дом - ние тук имаме по 15 раждания на месец, а те имат по 15 на ден...".
Най-важното за Вас ще бъде да сте в ръцете на опитни професионалисти.
П.С. Имайте в предвид, че при раждане много голяма роля играе акушерката и сестрите. При нормално раждане ролята на водещия лекар е по-малка.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 мар 2007 10:21

1. ЛЕКАР-намерете човека на който имате 100% доверие-частен държавен все тая
2. Доверие-към екипа с който работи този лекар
3. Болницата-все пак и тя е важна-хубаво е да е голяма с апаратура

лично аз съм раждан в Тина Киркова преди мноооо години :lol:
моето дете се роди в Болница Вита-като водещо беше лекарката, на която имаме доверие и е професионалист и човек. Парите бяха горе-доле все едно съм давал рушвети

п.с. АВАТАРА е помогнал като гледам :lol: :lol: :lol:
виж наистина в Бг мамма, там ще се замаеш от инфо, а кви спамери магьосници има, просто не е истина

Последна промяна от Pichaga на Пон 12 мар 2007 12:30, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 12 мар 2007 10:31

Св.София - Доктор Маленов - най- гoрещо препоръчвам

имаш л.с. :)

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Пон 12 мар 2007 10:33

Аз също бих ви посъветвал да внимавате с Мазнейкова - страшно комерсиализирана, вече и с диагностицирането ( в което преди, най вече заради техниката, се славеше като много добра ) никак не я бива , или поне при нас се издъни напълно.
Що се отнася до Тина Киркова ( Света София ) - съвет, стойте далече от Д-р Вълчанова.

http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board= ... e2925c2798
тук би трябвало да намерите също полезна информация

Успех! :)

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пон 12 мар 2007 10:41

Дъщеря ми се роди преди 7 месеца в Шейново :)
Жената беше доволна от отношението на персонала, не сме плащали нищо освен една упойка, която е била по желание на жена ми.
Късмет и успех. :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 12 мар 2007 10:52

в bgmama какво казват...
все пак тук е автофорум.. .и немоеш разчита толкоз много...

случайно съм изпадал на таз Мазнейкова из форума на мамата...
мнения от страхотна.. до не бих и казал името дори..

Нашият мъж е израждан от др. Калев... в таз болница на Ботев и Сливница...

Човека излезе за 2 часа и половина...
Обаче понеже беше голям 4300 беше със счупена ключица...
сега му няма нищо.. но все пак.. съм със смесени чуства.. а и беше преди 4.5 години

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 12 мар 2007 10:55

Дъщеря ми се роди миналия април в "Св. София" (Тина Киркова), Д-р Русинов. Болницата е чудесна и ако си си избрал лекар и ВИП стая те гледат като писано яйце .... Можеш да ходиш на свиждане. Супер доволни бяхме от грижите и условията. Струваше 500 лева избора на лекар и към 120 лева за стаята. Като дойде момента лекаря го тормозиш по телефона и той ти обеснява ще се ражда ли или е фалшива тревога. Хубавото е, че не са дават пари под масата, а всички си е официално. До колкото си спомням половината пари отиват за болницата, а другата половина за лекаря и така всички са доволни и усмихнати. Другият плюс е, че бебенцата се гледат нощем от персонала (по желание е - питат майката дали иска да вземат бебето за през ноща), което след едно раждане дава възможност на майката да спи нощем и да се осъзнае малко ...

Последна промяна от Cherepaha на Пон 12 мар 2007 12:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 12 мар 2007 12:03

Колега, все верни неща са написани по-горе. Аз ще ти дам няколко съвета:
1. Слушай жена си! Много добре се е ориентирала за Тина Киркова /Света София/. Моят син се роди там преди малко повече от година, и съм страшно доволен от всичко.
2. Жена ми ражда при д-р Ковачева. Плаща се официално по сметка на болницата 500 лева за раждането /изобр на екип/. Отделно се плаща за ВИП стая, ако искаш, но не е задължително. Условията са добри в цялата болинца, ремонтирана е, ПВЦ дограма и т.н. Ние лично сме много доволни от професионализма и човешкото отношение на лекарите и другия персонал в болницата. Специално д-р Ковачева е много готин човек и добър професионалист. Напълно се доверихме на нейната преценка и имаме здрав и прекрасен син.
Ако искаш повече подробности може на ЛС или на ICQ да питаш.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 мар 2007 14:31

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Пон 12 мар 2007 14:37

Имаме вътрешен човек :) Ако на някой му трябва инфо или нещо подобно, сестра ми е гинеколог в Шейново.... ако има въпроси ЛС и ще се постарая да отговоря на всички :D

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 12 мар 2007 14:48

С риск да ми се изсмеете смея да заява, че ние сме адски доволни от АГто в Тутракан (далеч съм от мисълта, че колегата ще носи жена си чак до Тутракан, просто щото някой от форума бил доволен)! Хората наистина си разбират от работата и не е необходимо да се дават левчета за допълнително внимание и отношение! Май това мнение е за forum.bg-mamma.com

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 12 мар 2007 14:51

Mustang GT-R написа:...не сме плащали нищо освен една упойка, която е била по желание на жена ми.

Упойката също не се плаща, ако лекарят прецени, че е нужна!
Ако трябва да избираме(с жената) къде да ражда в София, бих препоръчал Шейново :!:

Последна промяна от tyo на Пон 12 мар 2007 14:56, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”