Колеги, ако има юристи във форума искам малък съвет как да действам по нататък в една неприятна за мен ситуация...
Та дал съм магазин под наем на една фирма от 5-6 години. Всеки януари подписваме договор до януари другата година. Договора не е натариално заверен. Тази година обаче аз не пожелах договора да се поднови защото имам други планове за магазина. Договора изтече на 31.01.07 и от тогава до ден днешен фирмата не освобождава обекта въпреки обещанията че ще го освободи, управителя на фирмата дори ме заплаши със убийство ако не спра да настоявам да освободят обекта... бях посъветван да водя дело ама то ще се проточи с месеци най-малко...
Как да постъпя, ве4е съм се замислил за силов вариант, да взема една бригада хамали и един камион и да ги изнеса за 20 минути.. ама пак аз ще опера пешкира сигурно накрая ...
10х
Юридическа помощ търся ..
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
пускаш му нот. покана
в нея казваш че считаш договора за прекратген поради изтичане на срока му
даваш му срок да се разкара-5-10 дни
определяш му обезщетение ако не се разкара в размер на поне двойния или тройния наем
като не се разкара завеждаш дело и го съдиш да предаде държането+обезщетението което си му апредели месечно
това е пътя
бързо производство не може, щото договора е прекратен
в нея казваш че считаш договора за прекратген поради изтичане на срока му
даваш му срок да се разкара-5-10 дни
определяш му обезщетение ако не се разкара в размер на поне двойния или тройния наем
като не се разкара завеждаш дело и го съдиш да предаде държането+обезщетението което си му апредели месечно
това е пътя
бързо производство не може, щото договора е прекратен
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както е казал Пи, така е! Това, дето Ники е написал, е самоуправство и ще ти създаде само проблеми. Единственият вариант е нотариална покана, дело и съдия-изпълнител, за съжаление! Въпреки всичко, може и да мине по бързото производство, освен ако съдията не го мързи и не го пусне по общия ред. При всички случаи си приготви нерви от корабни въжета и пари 

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
lilo&stich написа:става,но ако има СОТ да не ги чака да дойдатnii написа:това не се ли води "обсебване на имот"?
отиваш нощем с бригада, изнасяш всичко отвън, сменяш патрона на вратата и да се оправя.
ми тогава в работно време отива с бригадата и директно хвърлят всичко на тротоара. това в случай че наемателя не е "силов"
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Хм:)
Любимия ми съвет в такива случаи е:Наред с нотариалните покани и т.н., което си е задължително разбира се, ти – като собственик на имота – отиваш и подаваш молба(пред съответните институции) за спиране на ток, вода, телефон и квот се сетиш още….да видим КОЛКО време ще изкара там : )
Както са ти казали колегите, остави бригадите за бригадирите-)
Любимия ми съвет в такива случаи е:Наред с нотариалните покани и т.н., което си е задължително разбира се, ти – като собственик на имота – отиваш и подаваш молба(пред съответните институции) за спиране на ток, вода, телефон и квот се сетиш още….да видим КОЛКО време ще изкара там : )
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
stanimir написа:Хм:)
те тва е чудесна идея

Върни се в “ОФФ-Топик - други”