Реших да споделя една (вече забавна) случка. Миналата седмица бяхме в Алпите с колата (Golf 7 GTD с keyless entry) и на връщане от планината, стигаме до колата и аз директно посягам към дръжката на багажника, обикновено се отключва директно като ключа е в мен. Да, ама не...викам сигурно не го засича понеже ми беше в раницата. Вадя ключа и не, пак не става.

Днес отивам до едно магазинче в другия край на града и понеже валеше някакъв порой, а пък нямаше места за паркиране, спирам на забранено място, където е нещо като вход за пред жилищен блок, ама все пак не го бях напълно блокирал, та хората можеха да минават спокойно. Излизам 5 мин по-късно и тичам към колата, че навън вали яко. Дърпам шофьорската дръжка (нали е с keyless entry) - да ама не....Вътре лампичката за алармата си мига, огледалата не се отварят, и съответно вратата си седи все така заключена..."It was at this moment he knew, he fu**** up"....вече се сещам че батерията е заминала....Върнах се до магазина за да не стоя под дъжда и почнах да мисля каква схема да измисля, че да се прибера по някакъв начин. Мислех да взема такси до вкъщи, да взема резервния ключ, и после пак да се върна с такси, ама нали съм спрях на забранено място..... Реших, че ще опитам да махна капачката на дръжката и ще отключа с ключа. Окей, отивам пак под дъжда, ама съм си сложил качулката и пускам фенерчето на телефона, че навън е тъмно и исках да съм сигурен, че няма да надраскам боята. Успях, махнах капачката и отключих с ключа. Да, ама лампичката за алармата все още си мига.
И сега се чудя какво да правя...колата е отключена, ама ако дръпна дръжката да отворя ще се разпищи алармата....ако после не мога да я спра, някой ще викне полиция и после кой знае какво още ще стане...В крайна сметка се реших отворих вратата, и алармата съответно се разпищя, аз директно се хвърлих вътре и с едната ръка залепих ключа за мястото до волана, с другата натисках старт-стоп бутона за запалване на колата.....Да, ама не....

Окей, вече се успокоявам че докато работи двигателя, поне мога да се прибера вкъщи и после да го мисля. Междувременно, все още държа ключа залепен за мястото до волана (чесно казано даже не знам каква е идеята на това място и дали има някакъв принос за резолюцията на цялата ми драма). И така поседях около минута (или поне така си мисля), и точно мислех вече да тръгвам и естествено няма как да се размине толкова лесно, с периферното зрение забелязвам как до мен спира кола, ама така че ме запушва да тръгна. Стъклата се бяха запотили вече, и на вън все още си валеше като из ведро, та забърсвам аз леко стъклото на шофьорската врата да му вкарам сериозен поглед на тоя идиот където спря точно до мен, така че да не мога да изляза. В същия момент слиза пасажера и дирктно идва при мен, аз отварям вратата и чувам: Polizei

Успях да се прибера вкъщи (с колата

Сори за многото писане, в крайна сметка това което исках да кажа е, ако не сте си сменявали батериите на ключовете - сменете ги. Отнема 1 минута и предотвратява вкарването в такива филми. В крайна сметка все пак извадих късмет, можеше и по-зле да е