Реглаж преден мост ?

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
krekercho
Автомобил:
Двигател:

Re: Реглаж преден мост ?

Мнениеот krekercho » Пет 07 юни 2019 15:08

Аз лично съм патил не веднъж от некачествен реглаж на преден мост на моето голфче и са ме вкарвали в преразход следователно за нови гуми.. не съм на "ТИ" с колите но вече година си джиткам без проблем колата заспа и при смяна гуми не бяха изпилени по ръбовете мога да препоръчам къде ми свършиха работа в Люлин на обелско шосе 20 сервиза е 6+ и ти дават карта с 6 месеца гаранция хората и дори при смяна на окачване имаш 1 безплатен реглаж! :bowdown :th_up

Потребителски аватар
MiroKirev
Автомобил: Passat B5 variant 4motion
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Сря 07 дек 2022 10:05

По повод заглавието
Реглаж преден мост ?
Да попитам и аз къде може да се направи читав реглаж, понеже както знаете, реглажа на пасат В5.5 няма нищо общо с останалите коли, именно заради многоточковата сложнотия, която са я мислили на времето... за да подкрепя, това, което казвам, давам линк!
https://www.drive2.ru/l/9744750/
Та ходих на няколко центрове (в Перник на Юри Гагарин, където УЖ е 3D и на Струма едно сервизче// в София на 6+ на Практикер-Люлин) и колата или ходи на ляво или на дясно, но никога не държи право и леко съм изнервен вече, да ми обясняват, че колата била блъскана, усуквана и минавана под валяк и после изправяна... само и само да оправдаят некъдарността си :banghead
Та моля, кажете някъде, където го разбират това окачване, щото наистина реглажа е малко по-сложен (като вече изчел горния линк) и да ходя и да ми направят качествен реглаж! :cry

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Сря 07 дек 2022 10:09

В София, кв. Дружба, сервиз експрес2, на ул. „Амстердам“ 8
Би трябвало да се справят, доста известни са с реглажа си, може да провериш в гугъл.

Не съм ходил точно с Пасат Б5.5, но с каквото съм отишъл до сега, не е имало проблем, обаче може да си сигурен, че това няма да им е първия пасат б5.5

Потребителски аватар
MiroKirev
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Сря 07 дек 2022 11:33

22.jpg
- там?
Ще отида задължително и ще пиша!

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Сря 07 дек 2022 11:34

Да, там е, само с час е да знаеш. Трябва да запазиш онлайн или по телефона. Първото хале от към улицата е за реглаж.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 07 дек 2022 12:37

а в Люлин на тунела стават ли ?

Потребителски аватар
MiroKirev
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Сря 07 дек 2022 13:20

tdi fen написа:а в Люлин на тунела стават ли ?

не съм пробвал там (последно там пробвах преди 5 години, като имах едно саксо, но не останах и от там доволен, два пъти се връщах и се отказах), но помня, че хвалеха човека, че правил кадърен реглаж на джипове, но пак да кажа - окачването на пасата е сложно и не става с "регулярния" реглаж... затова съм дал и линк, за това как става!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 08 дек 2022 7:49

Многоточковото окачване на пасат няма какво толкова да му се регулира, сходимост на колелата от накрайниците, само и единствено при правилно монтиран преден мост обаче.
А смея да твърдя, че на пръстите на едната ръка се броят майсторите които ще тръгнат да правят реглаж намествайки моста първо. Те всички кривини ги обират със сходимостта на колелата и карай не се плаши.
Във въпросния сервиз експрес две сме изпратили много клиенти зя реглаж и никой не се е оплаквал, но моата и на братчеда колата теглят на ляво. Не много, но се усеща. Там е на ишлеме, излиза един, вкарваш ти, седиш вътре в колата и държиш волана и така. Намери читав майстор да намести правилно предния мост с подходящ инструмент и ччак тогава търси реглаж

Потребителски аватар
MiroKirev
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Чет 08 дек 2022 9:25

К.Одаджийски написа:... Намери читав майстор да намести правилно предния мост с подходящ инструмент и ччак тогава търси реглаж

- сега тука леко се притесних... как така да намести предния мост?
- то не се ли прави цялото това нещо точно в такива центрове за реглаж или са отделно?

Потребителски аватар
MiroKirev
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Чет 08 дек 2022 9:34

... сам си отговорих на въпроса ... различни неща са!
Ок, благодарско на колегата К.Одаджийски за насоката, ще потърся сервиз и ще проверя
Прикачени файлове
1111.jpg

Потребителски аватар
MiroKirev
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Съб 17 май 2025 8:55

tdi fen написа:а в Люлин на тунела стават ли ?

- да кажа, вече и там ходих с пасата ->ми не, тръгнах си със същото дърпане, с което и влезнах! За мен - не нестава!
Единствено след смяна на кормилен накрайник, пробвах с конец - нещата се изравниха и колата не тегли чак толкова, но ми се затегна волана - та явно ще трябва да отида на реглаж и явно все тая къде, щото както каза колегата, всичко се прави под общ знаменател и на "ишлеме" - :banghead
Ако някой се сети за Перник някъде - да казва, ще пиша после, за да се знае!

Пламен Тодоров
Автомобил: Vw Sharan
Двигател: AVG 2000

Мнениеот Пламен Тодоров » Съб 17 май 2025 12:52

За добрия реглаж също така е важно гумите да не са износени накриво и да са правилно напомпени.И може би задния мост да не е разбит.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 18 май 2025 0:46

Да си обясня мнението от преди 3 години. Това е предния мост на пасат Б5
s-l1600.jpg

Болтовете на предните тампони са един от трите болта които държат планката на долния преден носач. На планката за носача и на купето както и на моста има по една дупка като тези които съм оградил на снимката с червено.
Трябва да се разхлабят всички болтове и с калибриран инструмент точно с размера на отвора трите дупки да се подравнят от двете страни, само така ще е сигурно, че мостът е на точното място спрямо купето. От тук нататък почва реглажа. Страничния наклон на предните колела е фиксиран, а и на този модел не е стандартния макферсон, амортисьора не се върти при завиване, фиксиран е и в двата края. Регулира се само сходимост от накрайниците. За целта трябва всички носачи обаче да са в изрядно състояние без прокъсани тампони и разхлабени шарнири. Важно е и състоянието на задния мост, ако мостът е такъв
VW-PASSAT-B5-2-0-TDI-KOMBI-BELKA-OS-ZAWIESZENIA-TYL-TYLNA.jpg

трябва всичките тампони да са здрави и мостът също да бъде изправен спрямо купето от двете планки на надлъжните носачи, ако е такъв задния мост
o-d99d4dd5fda01952a5a351700525d2c5-volkswagen_passat_b5_rear_subframe.jpg
o-d99d4dd5fda01952a5a351700525d2c5-volkswagen_passat_b5_rear_subframe.jpg (77.16 KиБ) Видяна 1570 пъти

също трябва да се намести от шестте болта на двете планки защото болтовете са хлабави в дупките.
От тук нататък, трябват еднакви гуми, напомпани еднакво без износване и с тежест на шофьорската седалка.
Ако са изпълнени всички условия и се направи качествен реглаж и продължава да тегли, кажи на реглажаджията да се гръмне, освен ако купето на колата не е станало на хикс от някой удар

Потребителски аватар
MiroKirev
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Пон 19 май 2025 13:12

- не звучи сложно, т.е. разхлабваме 8 болта
https://a.d-cd.net/8427016s-1920.jpg
след това (чак сега ми става ясно как се регулира де) със специалния "болт", че и аз незнам как да го нарека...
https://www.autoprospect.ru/audi/a4-200 ... s/944s.jpg
"нагаждаме" подрамата
https://www.autoprospect.ru/audi/a4-200 ... s/949s.jpg
и затягаме 8-те болта .... на теория супер лесно, но на практика ... сега разбирам, защо никой не се наема да го прави!!!!

Благодаря на К.Одаджийски за добрите обяснения, доизясних си някой неща ... ем ... сложно ще е, не желая да свиквам с некъдарността на VAG-сервизите, но ... живи и здрави! :bishop :drunk

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 19 май 2025 19:52

Да, аз такива картинки не намерих докато писах предното мнение, но важното е че си разбрал какво съм написал и си ги намерил.
Имай предвид, че също е много важно по задния мост да няма луфтове.
Аз на моята кола смених двата носача на предния мост, стандартни А образни носачи и ми се изкриви волана, отидох на реглаж с ясното съзнание, че имам разхлабен шарнир на единия реглажен носач на задния мост Видял съм го, а и потропва от време на време/. Ходих в експрес 2 сервиз в Дружба, там си седиш вътре в колата и държиш волана направо, вместо да ти го блокира човека с инструменти и да слага май по изискване 50 кг тежест на седалката. Та държах го волана прав на струна, прави леглажа на предния мост, беше избягала сходимостта и на двете колела, тръгвам си, всичко е точно. Пускам колата върви направо, не тегли на никъде, обаче като излезнах на прав път, волана съвсем леко крив на дясно :Mr Green Fun
Предполагам този носач отзад е "подвел" стенда малко на криво, но се преживява. Като сменя шарнира пак на реглаж

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”