Та директно към проблема. Колата е Г4, 1.6, 16v, AZD (за последното не съм сигурен).
След смяна на рейката, която стабилно протече, баща ми бил посъветван от негов колега, че от Г4 дизел ставали 1:1 (от кой дизел така и не стана ясно).
Намерили рейка, сменили я, до тук всичко добре.
Отивам аз да взимам колата, и 20 метра след сервиза (сервиз е силно казано, по-скоро гаражче с подемник) светва лампата за ESP.
Връщам се, обяснявам какво е станало, майстора се чеше по главата и вика - туй сигурно е нещо от някой abs датчик, закачи я на диагностика и да изчистят грешката.
След като го попитах дали въобще знае какво прави в тоя гараж, измърмори нещо от сорта - ми аз като я вкарвах вътре и то си светеше постоянно. Както и да е, теглих му една майна и си тръгнах.
Тъй като гаража му се намира в едни малки улички, докато изляза на прав път, нищо не ми прави впечатление. В един момент обаче забелязвам че колата върви направо, а волана седи леко завит надясно (не знам, може би около 20 градуса надясно). Изправям волана и съответно колата тръгва наляво.
Обръщам и газ към гаражчето, ама гадината си тръгнал...
Ясно ми е че след смяната трябва да се мине стенд.
Та въпроса ми е, това отклонение в волана и евентуалния проблем с ESP- то ще изчезнат ли?
Благодаря предварително