Каква чиста заплата (нето) получавате в София?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Каква чиста заплата (нето) получавате в София?
Така е, затова сме държавата на тарикатите, и сме на това дередже, щото всеки дърпа чергата към себе си. А за въпроса, нека софиянци да кажат, аз не знам колко взимат чисто в Сф, ама как да кажат, като ги е страх, нали трябва да са официални 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е тя анкетата е анонимна ...
- vanesto
А той друг бил въпроса
Ами аз го казах вече, нямам нищо против да си харчат парите със здраве шефовете ми, само обаче ако си плащат всички данъци. Само, че повечето, както виждаш са на принципа - отвори си фирма и ти, и укривай и ти, кво ти пречи. Еми пречи ми, не трябва да е така.

Ами аз го казах вече, нямам нищо против да си харчат парите със здраве шефовете ми, само обаче ако си плащат всички данъци. Само, че повечето, както виждаш са на принципа - отвори си фирма и ти, и укривай и ти, кво ти пречи. Еми пречи ми, не трябва да е така.
- vanesto
Илияне, не са смей, че у вторник съм в Ст. Загора. Ще ти направя един одит на бирените запаси 

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Написах, изтрих, че ще ми се разсърдите ако ви кажа, какво мисля за редовия българин.
Но ще ви разкажа забавна случка. От доста време си купувам ежедневните дрехи от магазини втора употреба, защото сравнително бързо ги съсипвам. Съответно като ходя при мои доставчици, работниците редовно се бъзикат се мен, колко богата фирма съм, че пак съм с нови гащи, яке, поло и тн. Всеки път им обяснявам, че целият ми ансамбъл струва 40 лева, обяснявам им точно от кой магазин съм ги взел. Не ми вярват. Сега не стига че съм богаташ, но и хитър богаташ, който се ебава с отрудената рая. Същите тези юнаци не са влизали в магазин втора употреба, защото им е под нивото и ги е срам да носят стари дрехи. И така, аз знам че тези хора не могат да ме понасят, знам че се опитват да ме прецакат във всеки удобен момент, но ми вършат работа.
И вместо всички заедно да работим здраво и да вадим пари, ние се надлъгваме
Но ще ви разкажа забавна случка. От доста време си купувам ежедневните дрехи от магазини втора употреба, защото сравнително бързо ги съсипвам. Съответно като ходя при мои доставчици, работниците редовно се бъзикат се мен, колко богата фирма съм, че пак съм с нови гащи, яке, поло и тн. Всеки път им обяснявам, че целият ми ансамбъл струва 40 лева, обяснявам им точно от кой магазин съм ги взел. Не ми вярват. Сега не стига че съм богаташ, но и хитър богаташ, който се ебава с отрудената рая. Същите тези юнаци не са влизали в магазин втора употреба, защото им е под нивото и ги е срам да носят стари дрехи. И така, аз знам че тези хора не могат да ме понасят, знам че се опитват да ме прецакат във всеки удобен момент, но ми вършат работа.
И вместо всички заедно да работим здраво и да вадим пари, ние се надлъгваме
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
vanesto написа:Илияне, не са смей, че у вторник съм в Ст. Загора. Ще ти направя един одит на бирените запаси
Яла бе наборе.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Нещо се бърка тоз колега. Илиян грам не близва 
Е, всеки си харчи парите, както сметне за добре. Че много хора се изхвърлят като... нали, факт. Всеки си има глава на раменете
п.п. и аз съм си купувал дрехи от вторите, но като бях млад и зелен. Все пак мисля, че е меко казано нехигиенично това да носиш чужди дрехи. Но това си е лично мое мнение де. Парите винаги са ни стигали да ходим добре облечени (не казвам, че сме маркови целите) и спретнати. Ако съм жив и здрав - и занапред ще е така, предполагам.
Вчера без малко да запиша тез роми на обекта, как единият обяснява на другите на ромски език, колко са смотани айфоните
Щеше да стане хит направо тоя разговор. Ама докато извадя телефона и смениха темата 

Petrolhead написа:Написах, изтрих, че ще ми се разсърдите ако ви кажа, какво мисля за редовия българин.
Е, всеки си харчи парите, както сметне за добре. Че много хора се изхвърлят като... нали, факт. Всеки си има глава на раменете

п.п. и аз съм си купувал дрехи от вторите, но като бях млад и зелен. Все пак мисля, че е меко казано нехигиенично това да носиш чужди дрехи. Но това си е лично мое мнение де. Парите винаги са ни стигали да ходим добре облечени (не казвам, че сме маркови целите) и спретнати. Ако съм жив и здрав - и занапред ще е така, предполагам.
Вчера без малко да запиша тез роми на обекта, как единият обяснява на другите на ромски език, колко са смотани айфоните

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Само ако хората се занимаваха повече със собствените си сметки, дела, квалификация и продуктивност ...
30 и кусур години преход слушаме едни и същи оправдания за мързела си и все този страх, който все в чуждата паница ни кара да гледаме - 'да се не мина и да не настина'...
30 и кусур години преход слушаме едни и същи оправдания за мързела си и все този страх, който все в чуждата паница ни кара да гледаме - 'да се не мина и да не настина'...
- stefan4o
- Контакти:
Галине, българинът не е мързелив.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
dobrin написа:dobrin написа:Какво се случва, ако човекът има няколко бизнеса? Например 5. Три много успешни, един сравнително успешен и един, който сега прохожда или е в затруднено положение, при което трябва да се дотира временно от другите бизнеси? Докато този пети бизнес стане ясно какво ще става с него, защото разбира се не трябва да се изключва възможността и да фалира, трябва ли собственика на тези бизнеси да се лиши от собственото си удобство или придобивки, които получава от другите четири успешни бизнеса, които освен всичко друго, помагат на петия бизнес да съществува изобщо?
Ти отговора си го дал - дотираш губещия бизнес от печелившите. Когато това ти се стори "безкрайно дълго", просто е време да затвориш този бизнес. Е, преди това може да прочетеш историята на Тед Търнар.

Но да компенсираш загубите с ниска заплата на служител, който хем искаш да е качествен, та да развие бизнеса, няма много здрав смисъл. Как му казваш на човека, ами няма, не сме на печалба, ще взимаш малко, докато очевидно това не ти се отразява на теб като чорбаджия?! Колкото и да е разбран, сиренето си е с пари, нормално е да потърси алтернатива, а ти да си потърсиш нов балама да ти работи за по-малко от средното в бранша, чакайки да се развие този бизнес. Лошото е, че баламите често не са и много читави работници, или пък бързо им идва акъла ако са.

vanesto написа:А той друг бил въпроса![]()
Ти познаваш ли някой , дето не са му харесали заплатите , и е станал фирмаджия , и е почнал да дава големите пари?
Аз лично нямам и познат с фирма с 5-6-10 човека персонал, и да сменя колата с нова всяка година , или пък колата да му е 150-200-300 бона . Може и да има такива , но аз не познавам , а и такива хора биха били такива и без никакъв персонал, ако разбираш за какво намеквам.
И понеже говориш за лошите експлоататори , дето не плащат данъците , знаеш ли колко от частните клиенти ( разбирай отрудените бачкатори и жертви на лошия чорбаджия) искат да им издам фактура ?!? Демек , когато са от другата страна на кекса , всеки пита “а без ДДС може ли?”

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Никъде не съм използвал думата 'българинът'. Това не е случаен пропуск!
Не говоря за българинът, а за определена група от общество ни, която се среща във всяко общество по света, но в различна пропорция:
- фасът/боклука ще си хвърля на улица, защото плащам данъци
- данъци не плащам, защото политиците ги крадат
- не гласувам, защото всички са еднакви
- всички са длъжни да се съобразяват с мен и моето мнение
и т.н.
Мога да продължавам до ограничението на символи в едно мнение и ново да пусна ...

Не говоря за българинът, а за определена група от общество ни, която се среща във всяко общество по света, но в различна пропорция:
- фасът/боклука ще си хвърля на улица, защото плащам данъци
- данъци не плащам, защото политиците ги крадат
- не гласувам, защото всички са еднакви
- всички са длъжни да се съобразяват с мен и моето мнение
и т.н.
Мога да продължавам до ограничението на символи в едно мнение и ново да пусна ...

- stefan4o
- Контакти:
Аха, не съм те разбрал явно.
Около коледно новогодишните празници имах много свободно време и го използвах да гледам видеа и чета разни неща на хора с различно от общоприетото мнение. Та нещата някога не са баш такива, каквито изглеждат - гласуване, данъци и почти всичко, което изброи. Аз например гласувах, но с ясното съзнание, че тези отгоре всички са един дол дренки и всички до един са корумпирани (според мен). Но във форума не са разрешени политическите теми. Затов няма да го обръщаме на такова. Аз много отдавна спрях да вярвам на телевизора.
Да се върнем на темата за чорбаджиите. На мен друго ми е странно. Даден бизнесмен се занимава с нещо, профилирано в даден бранш/ниша, да кажем дълги години 20-30. Решава обаче, че иска да развие бизнес в коренно различно направление, съответно губещ, а понякога и фалиращ. Каква е логиката в това? Ако тези средства се вложат в настоящия и се затвори някой кръг или цикъл, който да спомогне за повишаване на стойността на продукцията или намаляване на разходите няма ли да е по-добре.
Около коледно новогодишните празници имах много свободно време и го използвах да гледам видеа и чета разни неща на хора с различно от общоприетото мнение. Та нещата някога не са баш такива, каквито изглеждат - гласуване, данъци и почти всичко, което изброи. Аз например гласувах, но с ясното съзнание, че тези отгоре всички са един дол дренки и всички до един са корумпирани (според мен). Но във форума не са разрешени политическите теми. Затов няма да го обръщаме на такова. Аз много отдавна спрях да вярвам на телевизора.

Да се върнем на темата за чорбаджиите. На мен друго ми е странно. Даден бизнесмен се занимава с нещо, профилирано в даден бранш/ниша, да кажем дълги години 20-30. Решава обаче, че иска да развие бизнес в коренно различно направление, съответно губещ, а понякога и фалиращ. Каква е логиката в това? Ако тези средства се вложат в настоящия и се затвори някой кръг или цикъл, който да спомогне за повишаване на стойността на продукцията или намаляване на разходите няма ли да е по-добре.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
cecoa1 написа:Но да компенсираш загубите с ниска заплата на служител, който хем искаш да е качествен, та да развие бизнеса, няма много здрав смисъл.
Къде го видя това да съм го написал? Къде видя, че аз проповядвам ниски заплати при боксуваща фирма? Наясно съм, че за да имаш качествен служител, трябва да имаш адекватно заплащане, нормално отношение и добри условия на труд. Както и доста други фактори най-вероятно. Дори се е случвало да се купува на името на фирмата стока за служител, за да се спести ДДС (както писа колегата).
Истината е, че сития на гладния не вярва, но и обратно (макар че е доста образно казано). А най-любимото занимание, освен настиването и минаването, са конспиративните теории. А, забравих - и “Сите са маскари …”
Върни се в “ОФФ-Топик - други”