Каква чиста заплата (нето) получавате в София?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Какво нетно възнаграждение получавате в София?

До 1000 лева
5
6%
1000 - 1500 лева
7
8%
1500 - 2000 лева
10
12%
2000 - 2500 лева
10
12%
2500 - 3000 лева
18
21%
3000 - 4000 лева
10
12%
4000 - 5000 лева
7
8%
Над 5000 лева
17
20%

Общо гласове: 84
Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Каква чиста заплата (нето) получавате в София?

Мнениеот vanesto » Съб 08 апр 2023 14:53

Така е, затова сме държавата на тарикатите, и сме на това дередже, щото всеки дърпа чергата към себе си. А за въпроса, нека софиянци да кажат, аз не знам колко взимат чисто в Сф, ама как да кажат, като ги е страх, нали трябва да са официални :icon_lol

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 08 апр 2023 14:54

Е тя анкетата е анонимна ...

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Съб 08 апр 2023 14:56

А той друг бил въпроса :icon_lol
Ами аз го казах вече, нямам нищо против да си харчат парите със здраве шефовете ми, само обаче ако си плащат всички данъци. Само, че повечето, както виждаш са на принципа - отвори си фирма и ти, и укривай и ти, кво ти пречи. Еми пречи ми, не трябва да е така.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 08 апр 2023 16:33

Следя :mhihi

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Съб 08 апр 2023 16:46

Илияне, не са смей, че у вторник съм в Ст. Загора. Ще ти направя един одит на бирените запаси :mhihi

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 08 апр 2023 17:14

Написах, изтрих, че ще ми се разсърдите ако ви кажа, какво мисля за редовия българин.

Но ще ви разкажа забавна случка. От доста време си купувам ежедневните дрехи от магазини втора употреба, защото сравнително бързо ги съсипвам. Съответно като ходя при мои доставчици, работниците редовно се бъзикат се мен, колко богата фирма съм, че пак съм с нови гащи, яке, поло и тн. Всеки път им обяснявам, че целият ми ансамбъл струва 40 лева, обяснявам им точно от кой магазин съм ги взел. Не ми вярват. Сега не стига че съм богаташ, но и хитър богаташ, който се ебава с отрудената рая. Същите тези юнаци не са влизали в магазин втора употреба, защото им е под нивото и ги е срам да носят стари дрехи. И така, аз знам че тези хора не могат да ме понасят, знам че се опитват да ме прецакат във всеки удобен момент, но ми вършат работа.
И вместо всички заедно да работим здраво и да вадим пари, ние се надлъгваме

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 08 апр 2023 17:38

vanesto написа:Илияне, не са смей, че у вторник съм в Ст. Загора. Ще ти направя един одит на бирените запаси :mhihi

Яла бе наборе.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 08 апр 2023 17:56

Нещо се бърка тоз колега. Илиян грам не близва :rolleyes
Petrolhead написа:Написах, изтрих, че ще ми се разсърдите ако ви кажа, какво мисля за редовия българин.

Е, всеки си харчи парите, както сметне за добре. Че много хора се изхвърлят като... нали, факт. Всеки си има глава на раменете :beer
п.п. и аз съм си купувал дрехи от вторите, но като бях млад и зелен. Все пак мисля, че е меко казано нехигиенично това да носиш чужди дрехи. Но това си е лично мое мнение де. Парите винаги са ни стигали да ходим добре облечени (не казвам, че сме маркови целите) и спретнати. Ако съм жив и здрав - и занапред ще е така, предполагам.
Вчера без малко да запиша тез роми на обекта, как единият обяснява на другите на ромски език, колко са смотани айфоните :mhihi Щеше да стане хит направо тоя разговор. Ама докато извадя телефона и смениха темата :mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 08 апр 2023 19:09

Само ако хората се занимаваха повече със собствените си сметки, дела, квалификация и продуктивност ...
30 и кусур години преход слушаме едни и същи оправдания за мързела си и все този страх, който все в чуждата паница ни кара да гледаме - 'да се не мина и да не настина'...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 08 апр 2023 19:18

Галине, българинът не е мързелив.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Съб 08 апр 2023 19:28

dobrin написа:
dobrin написа:Какво се случва, ако човекът има няколко бизнеса? Например 5. Три много успешни, един сравнително успешен и един, който сега прохожда или е в затруднено положение, при което трябва да се дотира временно от другите бизнеси? Докато този пети бизнес стане ясно какво ще става с него, защото разбира се не трябва да се изключва възможността и да фалира, трябва ли собственика на тези бизнеси да се лиши от собственото си удобство или придобивки, които получава от другите четири успешни бизнеса, които освен всичко друго, помагат на петия бизнес да съществува изобщо?

:deal

Ти отговора си го дал - дотираш губещия бизнес от печелившите. Когато това ти се стори "безкрайно дълго", просто е време да затвориш този бизнес. Е, преди това може да прочетеш историята на Тед Търнар. :mhihi
Но да компенсираш загубите с ниска заплата на служител, който хем искаш да е качествен, та да развие бизнеса, няма много здрав смисъл. Как му казваш на човека, ами няма, не сме на печалба, ще взимаш малко, докато очевидно това не ти се отразява на теб като чорбаджия?! Колкото и да е разбран, сиренето си е с пари, нормално е да потърси алтернатива, а ти да си потърсиш нов балама да ти работи за по-малко от средното в бранша, чакайки да се развие този бизнес. Лошото е, че баламите често не са и много читави работници, или пък бързо им идва акъла ако са. :mhihi

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 08 апр 2023 19:31

vanesto написа:А той друг бил въпроса :icon_lol
Ами аз го казах вече, нямам нищо против да си харчат парите със здраве шефовете ми, само обаче ако си плащат всички данъци. Само, че повечето, както виждаш са на принципа - отвори си фирма и ти, и укривай и ти, кво ти пречи. Еми пречи ми, не трябва да е така.

Ти познаваш ли някой , дето не са му харесали заплатите , и е станал фирмаджия , и е почнал да дава големите пари?
Аз лично нямам и познат с фирма с 5-6-10 човека персонал, и да сменя колата с нова всяка година , или пък колата да му е 150-200-300 бона . Може и да има такива , но аз не познавам , а и такива хора биха били такива и без никакъв персонал, ако разбираш за какво намеквам.
И понеже говориш за лошите експлоататори , дето не плащат данъците , знаеш ли колко от частните клиенти ( разбирай отрудените бачкатори и жертви на лошия чорбаджия) искат да им издам фактура ?!? Демек , когато са от другата страна на кекса , всеки пита “а без ДДС може ли?” :eek

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 08 апр 2023 19:36

Никъде не съм използвал думата 'българинът'. Това не е случаен пропуск! icon_idea
Не говоря за българинът, а за определена група от общество ни, която се среща във всяко общество по света, но в различна пропорция:
- фасът/боклука ще си хвърля на улица, защото плащам данъци
- данъци не плащам, защото политиците ги крадат
- не гласувам, защото всички са еднакви
- всички са длъжни да се съобразяват с мен и моето мнение
и т.н.
Мога да продължавам до ограничението на символи в едно мнение и ново да пусна ... :confused

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 08 апр 2023 19:39

Аха, не съм те разбрал явно.
Около коледно новогодишните празници имах много свободно време и го използвах да гледам видеа и чета разни неща на хора с различно от общоприетото мнение. Та нещата някога не са баш такива, каквито изглеждат - гласуване, данъци и почти всичко, което изброи. Аз например гласувах, но с ясното съзнание, че тези отгоре всички са един дол дренки и всички до един са корумпирани (според мен). Но във форума не са разрешени политическите теми. Затов няма да го обръщаме на такова. Аз много отдавна спрях да вярвам на телевизора. :Mr Green Fun
Да се върнем на темата за чорбаджиите. На мен друго ми е странно. Даден бизнесмен се занимава с нещо, профилирано в даден бранш/ниша, да кажем дълги години 20-30. Решава обаче, че иска да развие бизнес в коренно различно направление, съответно губещ, а понякога и фалиращ. Каква е логиката в това? Ако тези средства се вложат в настоящия и се затвори някой кръг или цикъл, който да спомогне за повишаване на стойността на продукцията или намаляване на разходите няма ли да е по-добре. :gruebel

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 08 апр 2023 19:55

cecoa1 написа:Но да компенсираш загубите с ниска заплата на служител, който хем искаш да е качествен, та да развие бизнеса, няма много здрав смисъл.

Къде го видя това да съм го написал? Къде видя, че аз проповядвам ниски заплати при боксуваща фирма? Наясно съм, че за да имаш качествен служител, трябва да имаш адекватно заплащане, нормално отношение и добри условия на труд. Както и доста други фактори най-вероятно. Дори се е случвало да се купува на името на фирмата стока за служител, за да се спести ДДС (както писа колегата).
Истината е, че сития на гладния не вярва, но и обратно (макар че е доста образно казано). А най-любимото занимание, освен настиването и минаването, са конспиративните теории. А, забравих - и “Сите са маскари …”

Върни се в “ОФФ-Топик - други”