Vlad777 написа:...
...
Ето това ли е изказването на един интелигентен човек, който разбира от бизнес?

Един български заварчик в Норвегия получава около 5-6000 евро щото на някой българин му се свиди да му плаща тия пари

И хората са крепостни селяни на бизнеса и са длъжни да му работят до пенсия ако е инвестирал в тях да ги обучава и да работят на загуба
П.П. За разлика от други, пишещи обилно в темата, аз имам и съответстващо образование и опит и като работник в малък, среден и голям бизнес, включително и чуждестранен и също така като ръководител и като собственик на фирми. Не "плача", не обичам тарикатлъците и не ми "се свиди", нито "ям гарги". Познавам много хора с бизнес - такава ми е работата, но не познавам нито един от описаните. Приказки от 1001 нощ в бгмама.
Евала, че си голям експерт, но това не прави казаното от теб автоматично вярно.
Ако написаното от мен не беше вярно, едва ли сега щеше въобще да знаеш колко получава български заварчик в Норвегия. И да, не са закрепостени българските работници, това го повтарям и аз в темата, но при достатъчно конкурентни условия(включително отношение) биха си останали в България. За да има липса на определени кадри у нас, които същите са отишли в чужбина, то причината е именно в недалновидността на българските работодатели - т.е. точно това, което написах. Та не разбрах като как го опровергаваш, че не е вярно?!
...
А към Добрин, за да не го цитирам.
Аз казах и принципни неща, противоречащи на принципни неща козани от теб, и не можа да ги оспориш, камо ли обориш. Сам сподели твоя случай, добронамерено съм го коментирал. Е, ако егото ви пречи е на двамата с Владо да комуникирате нормално, и с нормални аргументи, а изтъкнате само как събеседника ви е под нивото, то проблема си е ваш. И е принципен.