Търся специализирана помощ за Голф 4 16в AHW

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ids59
Автомобил:
Двигател:

Търся специализирана помощ за Голф 4 16в AHW

Мнениеот ids59 » Пон 12 мар 2007 21:17

Здравейте колеги! Съвсем умишлено зададох темата специализирана помощ,поради това че проблема който имам е доста труден за решаване. Та проблема е следният -колата я закупих преди няколко месеца и съм много доволен от нея но нямаше аларма.Закупих си такава и отидох при един "майстор" ,който я слага алармата почти цял ден.Когато отидох да си я взема той изпробва колата/алармата/ и всичко работеше както преди поставянето.Но на сутринта от платеният паркинг ми казаха ,че алармата е свирила многократно през ноща.След няколко дни това се повтори и на мен ми направи впечатление че на лява врата не светва аварийната лампа ,като я отворя а също не ми светва и плафона в купето!Отидох при друг майстор /в София/, който преинсталира на ново алармата и тя заработи вече нормално но ми каза ,че предният майстор я е бил вързал грешно ,но проблема си остана.Вторият майстор ми обясни че най-вероятно първият майстор ми е изцакал един електронен модул който се намира под волана и който управлява осветлението в купето,прозорците и аварийните светлини на вратите.Но интересното в цялата тази история е ,че всичко това се оправя спонтанно и спонтанно спира да работи!?!Та след всичко описано от мен идва ли ви идея къде е проблема и кой може да го разреши?Ходих и на компютърна диагностика -дава грешката,чистия специалиста и пак трупа на същото място грешка. Ако някой има идея нека сподели,ще му бъда благодарен!!![/b]

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пон 12 мар 2007 22:29

Лоша работа кофти проблем наистина :( Само да питам каква индикация ти дава алармата след като се е задействала сама. 1. Че е била отваряна врата? 2.Че е задействала шоков датчик? 3.Дава че енаправен опит за вкарване на код от радио излъчвател? или обемен датчик или каквито имаш?

Iosif
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Iosif » Пон 12 мар 2007 22:31

А проблема с лявата врата имаш ли го и плафона дето не светка!?

Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Вто 13 мар 2007 9:15

Каква грешка показва диагностиката??? Ако не е отстранен проблема след изчистване грешката се появява отново.Провери бутончето на предна лява врата дали е свързано и дали работи защото алармаджиите много се закачат на него.

Потребителски аватар
ids59
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ids59 » Вто 13 мар 2007 9:19

Сега алармата си работи съвсем нормално,но при отваряне на лява врата тя не сработва и алармата издава само един сигнал! А когато работи аварийната лампа на вратата заработва и алармата както трябва!По някога освен не работещата аварийна лампа на лява врата спират да работи и управлението на стъклата.А бе с две думи всичко от лявата врата спира да работи!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 13 мар 2007 10:15

"специалиста" трябва да е наясно че дори и да чисти грешката-ако не е отстранил причината-грешката ще се появи пак.
каква е все пак тая грешка?

Потребителски аватар
ids59
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ids59 » Вто 13 мар 2007 15:44

Васко,аз съм разговарял с теб но надали си спомняш!При диагностиката на компютъра от специалисти дава грешка че не работи аварийната лампа на лявата врата а и плафона!Но се оказва че като се затопли на вън заработва всичко а паднат ли температурите всичко отново спира да работи!

golf1.4
Автомобил:
Двигател:

странно

Мнениеот golf1.4 » Вто 03 юни 2008 19:15

много странно, но и при мен го има същия проблем. като отворя лявата врата и не ми свети лампи4ката на нея и на плафона, като отворя дясната свети вси4ко. най-странното тъй като имам и друг проблем и махах акумулатора и след това се оправя, но след 1-2 отварянния и затваряния пак е същото.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юни 2008 19:17

при мен не светва като е много горещо... :shock

Потребителски аватар
ids59
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ids59 » Вто 03 юни 2008 20:41

Колега,всичко идва от това проклето ключе-вече го установих и сега сработва както трябва алармата!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”