Как се разглабя шибедах на пасат Б3 92г 18мн.

Техническа и сервизна информация за Passat
krasio
Автомобил:
Двигател:

Как се разглабя шибедах на пасат Б3 92г 18мн.

Мнениеот krasio » Вто 06 мар 2007 22:24

Как точно се разглабя шибедаха на пасата ако някои е разглабял нека сподели.Мерси придварително.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 06 мар 2007 23:42

Аз съм го свалял моя 2 пъти.С думи не знам каква представа ще добиеш за нещата, но ще се опитам да съм изчерпателен ( нямам снимки :( )

Започваш да сваляш сенниците - откачаш ги от едната страна, махаш "закачалките" и после и от др страна.Ако имат светещи огледалца откаш и буксата ( ще я видиш като го отвиеш.
Плафона за осветление в купето леко го подхващаш с права отверка и го махаш.Под него ще видиш две шрафтчета - отвиваш ги, разкачваш кабелите и махаш цялата конзола.Сваляш декоративното уплътнение около дупката на шибидаха ( ще го видиш къде са му крайщата - просто го издърпваш) Отвиваш дръжките на пасажерите и шоферската ( тези дето са на тавана).Махаш и коланите от горната им упора.По лайсните на А, Б и Ц колоните има малки тапички - махаш ги и отвиваш шрафтовете.Стойките за задните колани ( малки пластмаски ).Първо сваляш предната (на А колоната), после задната ( на Ц колоната).За задната трябва да разхлабиш и другите пластмаси около нея.Централната пластмаса (на Б колоната ) се държи на два шрафта горе високо ( за да ги видиш следваш гореописания ред ).Пробвай да свалиш копченцето за регулиране на предните колани, ако не стане похващаш пластмасата с отверка и я "изръчваш" от уплътненията на вратите и дърпаш смело ( малко е кофти с тази пластмаса, но това е пътя :) ).Над задния прозорец има декоративна пластмаса - "скубеш" я и нея :).Самия таван се държи отстрани по ламарината на купето на едни бели пластмаски - осбождаваш го от тях и го пускаш да легне на седалките.Промушваш се пред дупката в тавана и махаш дренажите ( в 4-те ъгъла на шибидаха се намират ), както и инсталацията на моторчето.Шибидаха се държи на няколко болта 10 мм. ( намират се по периферията му )Отвиваш ги и шибидаха е свален.Викни някой да ти помага ( не е лек ), да го придъжа докато отвиваш.

В общи линии това е процедурата.Дано да си добил представа.

Успех !!!

krasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasio » Сря 07 мар 2007 22:33

Колега мерси много за подробното описание но мисля че горе доло добих някаквя представа за разглабянето му и друго питане при моят случаи са счупени водачите затова ще го разглабям и ще ги ремонтирам.

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Сря 07 мар 2007 22:50

И на моя е счупен ляв водач.В София има грамотен майстор на шибидаци.100 лв. струва ремонта с гаранция е даже.
Ако имаш нови водачи или втора употреба имай предвит, че свалянето на самия шибидах е полвината от работата -> после следва разглобяването на самата му механика и там е по гадна работата.

krasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasio » Сря 07 мар 2007 22:53

Явно там и е слабото място защото и на моя лявия водач е счупен.Имам един приятел стругар които ще ми свърши работа.

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Сря 07 мар 2007 23:35

Да там им е слабото място наистина.

rexxxxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rexxxxx » Нед 11 мар 2007 22:21

bobcho написа:И на моя е счупен ляв водач.В София има грамотен майстор на шибидаци.100 лв. струва ремонта с гаранция е даже.
Ако имаш нови водачи или втора употреба имай предвит, че свалянето на самия шибидах е полвината от работата -> после следва разглобяването на самата му механика и там е по гадна работата.

Колега дай адрес или телефон на този майстор дето ги оправя шибедаците.

мерси

krasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasio » Пон 12 мар 2007 22:59

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Вто 13 мар 2007 16:41

Еми има един майстор на ул.Царибродска.По-добре отиди някой да ти го види щото е голяма играчка-трябва да го разкостиш целия.ако не си го правил досега незнам дали 1 ден стига.

Върни се в “Passat”