Некоректни автокъщи!
Re: Некоректни автокъщи!
Здравейте, някой знае ли нещо относно Stroiauto, София. Имат пуснати няколко обяви, но не и локация.
мнение и опит от автокъща vi-car софия обеля, моля!
Видях за lunik, точно затова питах за "актуални" мнения. Но сега ми е важно за vicar, вече.
Видях за lunik, точно затова питах за "актуални" мнения. Но сега ми е важно за vicar, вече.
Специално си направих профил във форума, за да пиша в темата за некоректните търговци. На един да помогна да не си купи от въпросния измамник, пак ще е добро дело. Става въпрос за В.В.Ц - АУТО или т.нар Цецо от Орландовци. Първо нещо положително за него - трябва да му се признае, че е ЦАР в прикриването на проблеми на продаваните от него коли. Съвсем добронамерено съветвам всички да заобикалят автокъщата му отдалече. Ето и моят горчив пример:
Закупих Мазда 3, 2008г., 1,4 бензин, 84 коня от въпросната автокъща ВВЦ - АУТО.
Колата се оказа със сериозен проблем с електрическата система - след гасене на колата таблото примигва, има звуков сигнал и съответно има оттечка на ток от акумулатора. Разбира се при т.нар. тест драйв това не можеше да бъде установено, защото той доста хитро отказваше да се загаси колата, тъй като акумулатора бил изхабен. Дори не описвам като допълнителен проблем фактът, че колата нямаше нормален акумулатор, съответно угасна на каналите и трябваше да я бутам из целия КАТ. Разбира се, въпросния професионалист от ВВЦ Ауто докарвайки колата пред КАТ я остави работеща и каза да не я гася, за да не видя проблема с таблото - дискотека, а падналия акумулатор беше допълнителна екстра. Бегайте далече от тоя мошеник.
Закупих Мазда 3, 2008г., 1,4 бензин, 84 коня от въпросната автокъща ВВЦ - АУТО.
Колата се оказа със сериозен проблем с електрическата система - след гасене на колата таблото примигва, има звуков сигнал и съответно има оттечка на ток от акумулатора. Разбира се при т.нар. тест драйв това не можеше да бъде установено, защото той доста хитро отказваше да се загаси колата, тъй като акумулатора бил изхабен. Дори не описвам като допълнителен проблем фактът, че колата нямаше нормален акумулатор, съответно угасна на каналите и трябваше да я бутам из целия КАТ. Разбира се, въпросния професионалист от ВВЦ Ауто докарвайки колата пред КАТ я остави работеща и каза да не я гася, за да не видя проблема с таблото - дискотека, а падналия акумулатор беше допълнителна екстра. Бегайте далече от тоя мошеник.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,някой да има мнение за авто къща Ауто Виале ,град Пловдив?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Тия пичове имат още доста превъртяни коли. Във фейса им се вижда какви коли са вкарали и колко са ги върнали като се направи проверка във въпросния руски сайт.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Няма държава затова ги има и тея бандити.Да знаеш ,че ще ти скъсат от глоби и никога да не отвориш нещо подобно ,че и затвор да има ,ще го правиш това ама никога.Знаят ,че мога да я проверя тази кола и те са го правили сигурно същото,но пак го правят.Е това е наглост.За 45000лв ако ще давам преди да ги дам на тази кола и насраните гащи ще извадя за да видя какво и е сменяно и така нататък.
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
Аз лично , не мога да кажа дали има или няма държава. Моите впечатления са , че държавните институции работят избирателно и когато си поискат. Донякъде сме си виновни и ние гражданите ,че не винаги ги сезираме. В случая ,ако на колегата му се занимава , може да напише и подаде по една жалба (за опит за измама) в прокуратурата и в комисия за защита на потребителя . В случай ,че не му се полагат чак такива усилия , може поне да остава един фитбек за търговеца в google maps.Ако не се лъжа това е авто къщата https://www.google.com/maps/place/AUTO+ ... 11rgh3_0_v
И самото споделяне тук във форума е чудесна идея , но според мен отзива в гугъл ще го прочетат повече пряко заинтересовани хора.
И самото споделяне тук във форума е чудесна идея , но според мен отзива в гугъл ще го прочетат повече пряко заинтересовани хора.
simo7 написа:Няма държава затова ги има и тея бандити.Да знаеш ,че ще ти скъсат от глоби и никога да не отвориш нещо подобно ,че и затвор да има ,ще го правиш това ама никога.Знаят ,че мога да я проверя тази кола и те са го правили сигурно същото,но пак го правят.Е това е наглост.За 45000лв ако ще давам преди да ги дам на тази кола и насраните гащи ще извадя за да видя какво и е сменяно и така нататък.
Миналата година оставих Г4 да се продава в автокъщата на познат. Автомобила беше на 320 хил.
Та оставам аз автомобила, появява се сина на джамбазина, полицай (около 25-30г.) и като видя километража се почна:
-Трябва да го върнем на поне 180-200 хил.
-Ама нали има техночески преглед от миналата година на 300 хил.
- Аз ги познавам, 20 кинта и минаваме нов преглед с върнат километраж.
Та така с българскте органи.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Точно това стана с езин колега.Взе си една кола карана в България .И идва време да минава преглед и греда.Километража показва 200000 примерно ,а тя минала преглед преди година на 320000км.И отиде при майстор да му направят км пак толкова за да може да мине преглед.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Важното е дали хората в ГТП гледат километрите и отказват нов преглед или системата отхвърля. Съдейки по горния случай с полицая, явно се разчита на добра воля от извършващите прегледа.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Няма как да отхвърля баш, на много коли километражите прехвърлят след 300 000 км, стават на 0, тряба да има начин да минат преглед.
Обясняваше ми някакви работи, ама ги забравих.
Май идеята му беше, въртиш километража на 200 хил. и минаваш на преглед при познат.
Май идеята му беше, въртиш километража на 200 хил. и минаваш на преглед при познат.
Много лесно става врътката с километража. Миналата година си взех кола, на която отчитането на изминатите километри не работеше. Купих си нов километраж и го смених. Новият километраж беше с около 6-7 хил. км. надолу. Отивам да минавам преглед и момчето ми вика "Не можеш да минеш, предният път колата е била на повече километри". Питам го какво правим сега и той отговаря "Ами, вземи си бележка от сервиз, че са ти сменили километража и тогава няма да има проблем". Всяка гаражна фирма (сервиз) може да издаде такъв "документ".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Автокъща "ASKO 96"
Авто-салона в София е с трагично обслужване, колите са напудрени но със страшно много проблеми. Взех един Мерцедес от тях, човека който ме обслужи беше с отвратително отношение(нагло, арогантно и в момента в който взе парите беше невъзможно да се разговаря с него - нисък, кльощав, с много къса коса (не му помня името)). Изготвянето на документите и прехвърлянето на автомобила отне 5ч и 30 мин !!! 5 Часа не можехме да прехвърлим един автомобил. При огледа на автомобила го попитах всичко дали е платено, той ми каза ДА. Малко по късно се разбра, че нямаше нищо платено. Застраховки, прегледи и данък.. нищо, като бях прекаран дори да платя данъка за предната половин година, въпреки, че собственика трябваше да си го направи..(но след 5ч и 30 мин чакане, нервите ми не издържаха и не обърнах внимание на това. Пробвали са, минал им е номера.. вината си е МОЯ ! .). Накрая колата се оказа страшен боклук и все още се чудя дали да се занимавам да я правя( проблем с мотор, SAM модула, каре, загуба на спирачна течност, стартер , климатроник, счупенa демпферна шайба и още и още)....
Затова моята препоръка е - НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не се доближавайте дори до тази автокъща!
Хубав и успешен ден!
Авто-салона в София е с трагично обслужване, колите са напудрени но със страшно много проблеми. Взех един Мерцедес от тях, човека който ме обслужи беше с отвратително отношение(нагло, арогантно и в момента в който взе парите беше невъзможно да се разговаря с него - нисък, кльощав, с много къса коса (не му помня името)). Изготвянето на документите и прехвърлянето на автомобила отне 5ч и 30 мин !!! 5 Часа не можехме да прехвърлим един автомобил. При огледа на автомобила го попитах всичко дали е платено, той ми каза ДА. Малко по късно се разбра, че нямаше нищо платено. Застраховки, прегледи и данък.. нищо, като бях прекаран дори да платя данъка за предната половин година, въпреки, че собственика трябваше да си го направи..(но след 5ч и 30 мин чакане, нервите ми не издържаха и не обърнах внимание на това. Пробвали са, минал им е номера.. вината си е МОЯ ! .). Накрая колата се оказа страшен боклук и все още се чудя дали да се занимавам да я правя( проблем с мотор, SAM модула, каре, загуба на спирачна течност, стартер , климатроник, счупенa демпферна шайба и още и още)....
Затова моята препоръка е - НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не се доближавайте дори до тази автокъща!
Хубав и успешен ден!
- xpl0d`
- Автомобил: VW Passat B7 DSG
- Двигател: CFFB 2011
Съжалявам за случката, колега...Но е трябвало да чекниш името на въпросната "автокъща"/морга в гугъл и щеше да разбереш за какво става въпрос.. От там се бяга не с 200, а с 300..
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”