Пукане отзад

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sloslo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sloslo » Вто 13 мар 2007 10:47

пробвах да не е от генерацията,ама не е от там значи ми остава само тия тампони да са :( лоша работа са те май.Чувал съм че смяната им е кофти??

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tokaii » Вто 13 мар 2007 12:30

Нищо страшно,за 2 часа си готов

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 13 мар 2007 14:31

За два часа да се сменят е малко оптимистично.

Не се знае sloslo дали не са поомекнали, обикновенно не се късат лесно тампоните, които са отгоре на амортисьорите, към "бомбето". Те са по два на всеки амортесьор, единият е кръгъл като геврече, а другият също кръгъл, но конусен. Това също можеш да си провериш сам, като вдигнеш колата с крик. Хващаш колелото и го повдигнеш нагоре, не трябва да има луфт.
Аз ги смених и се оказа, че едната двойка тампони не са мръднали изобщо, но все пак беше разглобено всичко и ги смених. Ако желаеш мога да ти ги покажа.

Ако искаш най-добре отиди на майстор(например при Niksi - Бай брадър от форума) и да ти каже, кое е за смяна и кое не.

sloslo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sloslo » Вто 13 мар 2007 15:41

Тези тампони са си наред скоро сменях задните пружини и ги гледах,ама верно най-накрая ще отида някаде да я погледнат :shock Мерси все пак

sloslo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sloslo » Сря 14 мар 2007 8:14

Днес сутринта забелязах нещо друго когато се качих в колата като се пораздрусах върху седалката пак се чува това тропане .Отворих багажника почнах да натискам по багажника и като че ли се чуваше от задните амортесьори или от тампоните им.Вече и аз не знам от каде е със сигурност?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”