VW Passat Alltrack B8 2018 DSG 7 странен шум отдясно
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW Passat Alltrack B8 2018 DSG 7 странен шум отдясно
Здравейте,
Имам питане към собствениците на подобни или същите автомобили. Като запаля колата и се чува супер странен шум отдясно (наподобява стържене/прискърцване и е на точен интервал), но когато колата загрее шума почти изчезва (трябва да се вслушаш много на отворен капак за да се чуе). От сервиза ми обясняват, че това била маслената помпа и тя си работела по този начин при всички VW. Някой срещал ли е подобно нещо или си е в реда на нормалното, както казват в сервиза?
Имам питане към собствениците на подобни или същите автомобили. Като запаля колата и се чува супер странен шум отдясно (наподобява стържене/прискърцване и е на точен интервал), но когато колата загрее шума почти изчезва (трябва да се вслушаш много на отворен капак за да се чуе). От сервиза ми обясняват, че това била маслената помпа и тя си работела по този начин при всички VW. Някой срещал ли е подобно нещо или си е в реда на нормалното, както казват в сервиза?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: VW Passat Alltrack B8 2018 DSG 7 странен шум отдясно
Имам 2 дизелови Passat-а, единият е 2016 г. 190 кс, а другият 2918 г. 240 к.с. Не съм забелязал подобен шум. Типичен шум има обикновено от ремъка при дизеловите двигатели, който обаче наистина е съвсем нормален. При 190 к.с. също го имаше доловимо на отворен капак, докато не го смених, заедно с водната помпа. Чувал съм го и на други такива Пасати, но наистина не е причина за притеснение ако е това.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Имат шум от вакум помпата повечето са така, но и имат проблеми с ангренажните ремъци,шума може да е от него.Отидете в официалния сервиз,там със сигурност могат да различат шума.Най-вероятно трябва да я оставите там да чуят на студено.
Как шуми вакуум помпата, аз имам един странен звук около 1800об/мин точно около точката на превключване на скоростите от DSG -то като резониращ въздух в кутията на въздушния филтър, възможно ли е да е вакуум помпа и при мен , но аз определено го чувам отляво, не от дясно. Има и друга особеност при мен, аз съм с печка и нямам акумулатор отпред и имам чувството, че точно липсата му допуска звука от въздушния филтър да се чува по отчетливо. Едно време като слагахме спортни филтри го търсехме този звук и му се радвахме като деца, ама сега честно казано не ми допада :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:Как шуми...
И аз съм с печка, което ме подсеща къде е сложен тоя акумулатор?
Последна промяна от radotom на Нед 23 юли 2023 9:31, променено общо 1 път.
Причина: Моля, избягвайте ненужните цитати
Причина: Моля, избягвайте ненужните цитати
- georgi2140
- Автомобил: VW PASSAT B8
- Двигател: CRL 2016
При мен го има същият шум,предстои ми обслужване,и след него ще видя дали ще се промени нещо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Говорих и с друг майстор, който пък ми обясния, че не е добре да се кара така колата. В картера имало балансиращи валове и някакъв шестограм, което означава, че може и да има някаква настройка след която шума да изчезне.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
С кой двигател е колата? Код?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:С кой двигател е колата? Код?
2.0 / 190 HP, кода ако е нужен мога и него да го проверя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Успях да открия видео в интернет със същия страннен звук и пак от passat: https://www.youtube.com/shorts/XSb5MJPeUAQ
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Аз бих махнал някой от капаците на ангренажния ремък и бих пръснал при запален двигател с обезмаслител за спирачки по ремъка и ролките. Ако шума изчезне работата е ясна.
- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
Имам и аз абсолютно същия шум от клипа. Ангренажното задвижване ми е сменено с оригинални части и шума все още го има. Със загряване на колата шума лека полека изчезва, а след достигане на работна температура шума го няма. Някой да даде съвет моля.. 

-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Понякога шум излиза от тресчотната ролка на генератора с времето започва да мърда и обтяжната ролка на пистовия ремък заради нея,няма да е зле да я проверите.
- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
Всичко там е ново. Всичко е сменено. Остана само този шум.. 

-
- Автомобил: VW Golf 7 16 TDI Variant
- Двигател: CXXB
Тоз шум и аз го имам. С точно тази симптоматикка. Колата е Голф 7 1.6 тди. На мен ми прилича на пристъргване от лагер на генератор. след 10к имам отново смяна на ремъци и тогава мисля да обслужа и генератора.
Върни се в “Дизелови агрегати”