Избор на кола до 10 000 лева икономична
Избор на кола до 10 000 лева икономична
Здравейте, търся си кола като разполагам със 10000лв отделени за кола, студент съм и пътувам дълги разстояния по 500-600км през седмица, две. Отделно карам и градско в София, препоръчаха ми да се ориентирам към газ/бензин, но не намирам кола която да си струва и да ми харесва, а ако си харесам нещо ми казват , че не ставало като двигател - пример 1.6 102кс голф 5. Харесал съм си и дизел, но не знам дали е удачен вариант, имайки предвид и градското каране, а и миналата ми кола беше 1.9 131 и имах доста ядове ( за 5 месеца и по-малко от 10к км смених турбо, 2 дюзи , воден радиатор и съединител) като цяло търся икономична кола, която да има някаква визия, от към вървеж няма голямо значение за мен стига да не е под 100кс. ще съм ви благодарен да ме насочите, благодаря предварително
Re: Избор на кола до 10 000 лева икономична
Здравей, на 1.6 102к.с. нищо му няма на газ. Освен 1.8Т и 2.0атмосферка - друго няма. Принципно Леон 1.8Т с тези пари ще го вземеш и стегнеш много добре + газ. Дизелите са си окей, но като всеки стар дизел трябва да се провери обстойно.
За жалост вече 10 хил лева, не купуват много коли. Голф 5 си е здрав автомобил и по спомен го има и с 1.9TDI - познат и здрав двигател. Ако караш магистрала с до 120, може да гори под 5. Ако общия ти бюджет е 10 хил, а не само за кола. Остави си поне 3к за стягане Т.е. гледай автомобил до 7-8 макс
За жалост вече 10 хил лева, не купуват много коли. Голф 5 си е здрав автомобил и по спомен го има и с 1.9TDI - познат и здрав двигател. Ако караш магистрала с до 120, може да гори под 5. Ако общия ти бюджет е 10 хил, а не само за кола. Остави си поне 3к за стягане Т.е. гледай автомобил до 7-8 макс
- nikidimow
- Автомобил: VW sharan
- Двигател: BRT 2008г
Виж Поло 1,4 бензин или 1,4 тди .Имам 1,4ТДИ много икономична в града и много пъргава .Разход в Бургас градско с клима и 4 човека 4,7/100 замерен пълно пълно .Моето е фейслифта 2006 .Успех в търсенето !
Ппц гледам също 1.8т и 2.0 115, но там ми казаха, че шанса да харчат масло и да се наложи основен бил голям, никога не съм имал такива коли и си нямам напредстава, но повече съм склонен към газ/бензин след лошия ми опит с дизела, единствения проблем е, че избора е доста по-малък от дизелите и със сигурност ще трябва да е по-стара кола, относно това за общия бюджет - да, разбира се, че гледам кола до 7-8
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Предвид пробега и нуждата от икономичност, аз също бих препоръчал бензин + газ. Не че бие дизела като разход в литри, но тук говорим за паричното измерение.
Няколко души вече ме питат дали продавам моята кола (Пасат Б5.5 1.8Т с ГИ Ланди Ренцо), но аз самия зная, че няма много какво да взема след него.
Моята препоръка е да търсиш някоя кола от VAG с 1.8Т мотор, по възможност с добра история или Хонда/Тойота с 1.8/2.0/2.2 бензин (там е идея по-капризно за ГИ).
И... за да не съм просто "въздух" откъм препоръки, виж тази кола - продава се от мой приятел, който е по-педантичен дори от мен в поддръжката
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... teBDjTGgF0
Няколко души вече ме питат дали продавам моята кола (Пасат Б5.5 1.8Т с ГИ Ланди Ренцо), но аз самия зная, че няма много какво да взема след него.
Моята препоръка е да търсиш някоя кола от VAG с 1.8Т мотор, по възможност с добра история или Хонда/Тойота с 1.8/2.0/2.2 бензин (там е идея по-капризно за ГИ).
И... за да не съм просто "въздух" откъм препоръки, виж тази кола - продава се от мой приятел, който е по-педантичен дори от мен в поддръжката

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... teBDjTGgF0
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
1.8T ако е 20V няма проблем с харчове на масло, освен ако не е строшен и на 350к + км.
1.6 102 коня е последното нещо което искаш да караш извънградско повярвай ми, щом през седмица-две пътуваш по 600км за мен по правилния вариант е дизела.
Иначе 1.8T 20V е супер мотор, тамън два имам, но ако ще слагаш газ, по добре дизела.
1.6 102 коня е последното нещо което искаш да караш извънградско повярвай ми, щом през седмица-две пътуваш по 600км за мен по правилния вариант е дизела.
Иначе 1.8T 20V е супер мотор, тамън два имам, но ако ще слагаш газ, по добре дизела.

- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
При толкова насрани 1.6 двигатели си е грехота да се споменават от колеги дето знаят кви кенефи са .За 1.8Т си трябва хубава АГУ и кадърен газаджия ,може и чист 20 V ....последните 2 месеца навъртях 5 000 км и разхода е 9-10 газ магистрално .2.0 115 к.с. е добър и прост за експлоатация и поддръжка мотор ,дори и да понагорява масълце няма да е нещо фрапантно .
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Като бивш собственик на Passat B5.5 1.9 TDI 131 кс, който купих от Германия на 150 000 км мога да кажа, че колата е топ. След 8 години употреба и вече на около 250 000 км правих смяна на разпределителен вал, профилактика на глава, профилактика на турбо, дюзите не помня дали ги правихме нещо, сменихме кабелния сноп в главата, който е за дюзите. Смених и ремъци, ролки и EGR. Колата започна да върви много добре и да харчи малко.Георгик15 написа:миналата ми кола беше 1.9 131 и имах доста ядове ( за 5 месеца и по-малко от 10к км смених турбо, 2 дюзи , воден радиатор и съединител) като цяло търся икономична кола
Малко след това го продадох на приятел, който вече 3 години го кара и освен масло и някоя подгревна свещ до сега май нищо друго не е правил. Така че проблемът не е в двигателя, който е супер надежден, елестичен и икономичен, а в бройката, на която си попаднал, която явно е била с доста висок километраж и без правилна поддръжка. Аз лично в този бюджет пак бих си купил такъв Пасат 5.5.
Така че моят съвет е каквато и кола да си избереш да я гледа много внимателно някой, който разбира от модела и моторизацията и най-вече е важно и правилото, че евтиното излиза скъпо. Често дори и тук има хора, които казват "ти си луд да даваш XXX пари за YY годишна кола, като те вървят на Горубляне за половината пари, а и има едикаква си по-нова пак за тия пари". Да обаче тази ниска цена в голяма част от случаите води до болезнени посещения в сервизите след това и ходене пеша. Не че ако платиш скъпо е гаранция, но затова си има майстори, които да направят диагностика и оценка на общото състояние преди покупката.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
моят съвет е да намериш и докараш от Германия дизел около 200 к км примерно 1.9 tdi без особени ремонти ще стигнеш 300-350 к км,но все пак не купуваш нова кола
https://link.mobile.de/5c6tSfinnqm2mdDY7
https://link.mobile.de/5c6tSfinnqm2mdDY7
Това което разбирам е, че варианта ми е да взема кола или газ/бензин ( пасат,бора,голф) 1.8т или 2.0 115 като тази кола ще е около 8-9к докато се обслужи и направи окей в този случай е кола 2000-2001, но е икономична. Другият ми вариант е 1.9 tdi, като съм си хареса коли като пасат б6 и голф 5 2008,2007 ( този вариант ми харесва лично повече, но искам да се съобразя с икономичност и евентуални ремонти по колата). предполагам и тя ще се направи до 9,10к. Според вас кой е удачния вариант като се има напредвид, че смятам да влагам пари постепенно в колата и да не я махам скоро. Споделих за опитът ми с дизела, този път искам да направя адекватно решение според финансовите ми възможности защото последния път си купих колата просто защото ми харесваше. И относно проверката на една кола можете ли да ме насочите как да я проверя или кого да потърся ( такъв човек не познавам и нямам кой да ми помогне ) защото не искам пак да се прецаквам ( всички пари си изкарвам сам и имам само доходи от работа ) такаче не ми се пилеят пари навятъра. Честно да ви кажа всеки ми говори различни неща и вече тотално съм се объркал.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тук 1.8Т от колега, тамън нова обява баш в десетката:
viewtopic.php?f=44&p=4863444#p4863444
Направена и всичко платено. Една газ 1200-1300лв и на педала. И влизаш идеално в предвидения бюджет.
viewtopic.php?f=44&p=4863444#p4863444
Направена и всичко платено. Една газ 1200-1300лв и на педала. И влизаш идеално в предвидения бюджет.
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
Колата е супер ,изглежда поддържана и щеше да в опция Номер 1 ....ама студент в София и Пасат B5.5 с 5 степенен автомат и търсещ икономичен автомобил .Нещо не ми се връзват нещата
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
личното ми мнение е да вземаш 19 годишен автомобил,които тепърва да газфицирш пък било то и автоматик не икономически обосновано, иначе изглежда добре колата, сопред мен е за някой,които не търси икономия
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
Нас семейните с по 2-3 деца подобни коли ни блазнят щото мое съберат половината покъщнина на домочадието като тръгнеш за почивка .Освен това и возят доста комфортно по нашите си разбити пътища .За кво му е презокеански лайнер из дебрите софийски
Младежа да търси Леон ,Голф 4 ,Ауди А3 извън VAG може да се огледа за Хюндай i 30 ,Рено Меган
Младежа да търси Леон ,Голф 4 ,Ауди А3 извън VAG може да се огледа за Хюндай i 30 ,Рено Меган
- xpl0d`
- Автомобил: VW Passat B7 DSG
- Двигател: CFFB 2011
8500 за 2004та Пасат 5.5... Айде по сериозно.. Колега избери си някое Голфче, 5ца 1.9 тди, ще ти останат пари за обслужване и за гуми. Икономично и здраво.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”