Проблем с ключ vw golf 7

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
MapTo_D
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ключ vw golf 7

Мнениеот MapTo_D » Сря 04 май 2022 9:23

Здравейте.
Пускам тема, надявайки се, че не я дублирам с друга, уж търсих преди това и не намерих такава или подобна.
От миналата есен съм собственик на голф 7, която към момента не ми създава почти никакви грижи и проблеми (да чукна на дърво).

Има обаче проблем с единият от ключовете. Автомобила беше закупен с два оригинални ключа, тогава и двата работеха. Единия от тях го дадох на баща ми, да си има. В един момент се оказа, че той не работи, не отключва и заключва, викам си батерия, заминала е. Смених я, новата изкара около 12-14 дни и приключи. :eek

Викам си може да не е била точна, уж четох каква се слага - cr 2025. Отива на ключар бащата, там му казват не била такава и му дават друга, с нея същата работа, пак работи около 2 седмици и приключва. Остави ключа на ключар да го отворят и видят, казали уж, че нещо задържало и все едно постоянно е сработвал и са го оправили, да ама не, нова батерия и отново след 2 седмици е чао.
На моя ключ в един момент ми изписа на таблото да му сменя батерията, не съм го правил към момента, но той и надписа вече не се появява.

Та какъв може да е проблема на този ключ, че така яде батериите? Нещо платката или друг проблем? Интересно е, че когато сложа уж вече неработещата батерия на друго дистанционно - то си работи. :screwy
Голфа е с централно и предполагам някаква фабрична аларма, няма безключов достъп и други такива благинки.

kolino
Автомобил: Голф 7
Двигател: DDYA 2018

Re: Проблем с ключ vw golf 7

Мнениеот kolino » Вто 10 окт 2023 10:36

Аз имам подобен проблем. Разликата е, че опитах да отворя с оригиналния резервен ключ, но дистанционното не сработи. Червената лампичка светеше ,докато натисках бутоните и в един момент угасна тотално. Естествено реших, че батерията е за смяна. За съжаление с новата батерия проблемът остана. Дистанционното не работи. Няколко батерии смених. Мерих им напрежението. Все 3.1-3.2V. Някой сблъсквал ли се е с такава ситуация? Има ли някой, който се занимава с ключове и дистанционни и евентуално да го прегледа?

deqnak__
Автомобил: VW Golf 7 16 TDI Variant
Двигател: CXXB

Мнениеот deqnak__ » Вто 10 окт 2023 10:55

Не съм имал подобен проблем. От колегата за пръв път чувам, че безконтактното откючване яде така батериите. Аз съм с безключово отваряне и палене и при мен си яде батериите доволно. но кумуникацията е доста на често с ключа. Има и друго На ключовете след 2008 г. вече се пазят километрите на колата и някаква друга информация. Аз всеки път като ходя в Порше и незнам точните километри, приемчика слага ключа на една поставка и ги вижда.

Irnik
Автомобил: Бора
Двигател: АКЛ 1999

Мнениеот Irnik » Вто 10 окт 2023 20:20

Явно има нерегламентирана консумация на ток . Проблема може да е от конденз /ако ключа е стоял при неподходящи условия / , до дефектирал елемент /интегрална схема / . Занеси го в сервиз за автомобилна електроника /ако знаеш такъв / или в телевизионен сервиз , ще ти свършат работа , според мен . Виждал съм дистанционни за телевизор , по платката им има лепкава течност подобна на олио /образува се от конденз от разлика в температурите /. Телевизионното дистанционно се подчиства с хладка вода и препарат за чинии , с мекото на гъбата , много внимателно . Твойто не е същото , трябва да се види , от какво е проблема .

kolino
Автомобил: Голф 7
Двигател: DDYA 2018

Мнениеот kolino » Вто 10 окт 2023 20:46

Проблемът е решен. Минах през Порше Изток и с тяхна батерия дистанционното тръгна без проблем. Странното е, че ползвах чисто нови батерии с проверено напрежение. По данни на човека, който е на резервните части там, и други колеги са имали същия проблем. Новата батерия няма бранд. Китайска, произведена за Фолксваген. Удоволствието струваше 10.61лв, като не броим разкарването до там.

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Сря 11 окт 2023 6:57

Дам, трябва си читава батерия. С тези от Кауфланд - Лидъл не работят, останових го това скоро и Аз. С Енерджайзер за 3лв работата заспа.

георар
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот георар » Пон 02 дек 2024 15:10

Значи с нови батерии-от Лидл и други-напрежение 3,29, 3,31 V. Не работи дистанционното. Отидох при ключар в Практикер - той измери батериите на товарен тестер - показаха 70-80%. Извадих неразпечатана - 80%. Ключарът даде нова, разпечата я и а тества-100%. Дистанционното тръгна. батерията 15лв.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Съб 19 юли 2025 14:02

Здравейте,
Искам да попитам притежателите на автомобили с безключово отваряне колко често си сменят батериите и кои производители предпочитат? Оригиналните батерии при мен изкараха 2 години. Ползвам и двата ключа, горе-долу по еднакво време всеки. не помня какви бяха, за съжаление. Размерът е CR 2025 Преди 8 месеца ги смених и двете с Varta, защото колата тогава индикира, че и двете са слаби. Сега пак ми индикира, че едната е за смяна, а е само на 8 месеца. Това нормално ли е?
Благодаря.

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Съб 19 юли 2025 15:13

Аз съм с нов Пасат Б 9 на 9 месеца и 18000км. Преди 10 дни смених оригиналната батерия 2032 на ключа който използвам. Резервния не съм го гледал. Имам всички електрически глезотийки но въпреки това ми се струва доста бърза смяна на батерията.

ognqn
Автомобил: Suzuki Swift
Двигател: 1300

Мнениеот ognqn » Съб 19 юли 2025 15:44

Получава се контактно съпротивление между батерията и пластинките,които опират в нея.Установих че на Варта батериите са едни не с гладка повърхност а грапави.Държат се добре.За модел 2030 .
Ако нямате на момента батерии,просто ги завъртете и на друго място да правят контакт

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 19 юли 2025 17:10

Няма нищо странно, имаше дискусии за качеството на батериите които са на нашия пазар, особено 2025/2032.
Понеже има една камара ментета в емаг и дребни магазинчета избягвайте във супермаркетите(Кауфланд, Фантастико) са истински, но обикновено залежали, защото не се купуват много и не е ясно как се съхраняват, вземайте от Озон, технополис и търсете по-скоро Energizer и Panasonic.

Последна промяна от Traytor на Съб 19 юли 2025 17:42, променено общо 1 път.

telefunken

Мнениеот telefunken » Съб 19 юли 2025 17:40

Не намерих темата, затова писах тук. Имам съмнения, че функцията за дистанционно отваряне на стъклата през лятото мори батерийката, но не съм убеден.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 19 юли 2025 17:55

Тя я мори, защото вместо моментен разход има доста продължителен, но има и други фактори. Ако има много чести качвания в колата или особено дистанционното ако седи в близост до колата доста време, това съсипва батерията защото има постоянна комуникация между двете за да е в готовност да се отключи.

telefunken

Мнениеот telefunken » Съб 19 юли 2025 18:45

Traytor написа:... ако седи в близост до колата доста време, това съсипва батерията защото има постоянна комуникация между двете за да е в готовност да се отключи.

Не, това е глупост. Комуникация има само и единствено с единия от двата ключа, когато работи мотора. Другият може да се съхранява в колата. При изключен двигател комуникация има само ако се доближи някой сензор или се отвори багажника.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 19 юли 2025 18:55

Код: Избери всички

How Keyless Entry Works
Key Components

Key Fob: A small device that emits a unique radio frequency (RF) signal.
    Receiver Unit: Located in the vehicle, it detects the signal from the key fob.

Operation Process

Proximity Detection: As you approach the vehicle with the key fob, the car's sensors detect the fob's signal.

Signal Authentication: The vehicle's receiver verifies the signal against its stored codes. If they match, the car unlocks.

Unlocking the Doors: You can unlock the doors by simply touching the door handle or pressing a button on the fob.

Starting the Engine: Inside the car, you can start the engine by pressing a button, provided the key fob is within the vehicle.

Въпросния handshake се случва постоянно когато са в близост. Не знам може и да не съм дочел, стори ми се че един от коментиращите е с Keyless entry, затова и споменах комуникацията.

Ако е само за Keyless start, няма комуникация.

Но това което написах за батериите си важи, на А8цата сменях батерии на имобилайзера на 6 месеца по едно време.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”