Пасат 92 1.8 mi студен двигател - висок разход

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Пасат 92 1.8 mi студен двигател - висок разход

Мнениеот Zafirov » Вто 13 мар 2007 10:20

Здравейте. От около два месеца пасата ми 92г. 1.8 mi комби , не достига работна температура. Винаги е държал 90-100 градуса, а сега в задръстванията в София, максималната температура която вдига е около 85 градуса. Давам ви пример - вечер от хотел Хемус до кв."Гео Милев" в перфектно задръстване, стигам 85 градуса чак когато паркирам вече в гаража си. Вследствие на това разхода ми се качи страшно много. Градско около 16 на сто, а може да е и малко нагоре.
Имам съмнения за термостата, ама преди година го сменях.
Дайте идеи за възможни причини. :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Пасат 92 1.8 mi студен двигател - висок разход

Мнениеот radotom » Вто 13 мар 2007 10:26

Zafirov написа:Имам съмнения за термостата, ама преди година го сменях.

Братчеееееее... ти си го взел тоя термостат с връзки! :lol:
Моя искара по-малко от 6 месеца! И сега поддържа 70*С!
Ама ги поддържа перфектно! :lol:
Пак сменяй, колега! Такава е нашта, с качествените части! :(

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Вто 13 мар 2007 10:36

А какъв качествен термостат да взема? Какъв ти е разхода при такъв студен двигател? Аз съм малко лаик в тази област :cry:

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Вто 13 мар 2007 10:41

Възможно ли е компютъра да е запаметил някакви грешки и това да допринася за високия разход? Иначе двигателя ми работи перфектно. Винаги пали от рас, не придърпва, не гасне, не играят обороти - работи като часовник. :)

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Вто 13 мар 2007 10:47

В перфектното задръстване , ако ти е работил двигателя то трябва да е достигнал нормалната си температура независимо дали термостата ти е отворен, тъй като нямаш въздушна струя която да охлажда.
Друг е въпроса дали ти е включвал вентилатора. Ако е включвал , а температурата по покозания ти е 85 градуса , то аз залагам на температурният датчик , а не на термостата.

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Вто 13 мар 2007 10:52

Вентилатора работи. Чувам го от време на време. Може наистина да включва по рано!!! :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 13 мар 2007 10:55

niviat написа:В перфектното задръстване , ако ти е работил двигателя то трябва да е достигнал нормалната си температура независимо дали термостата ти е отворен, ...

Вярно! Това за 'перфектното задръстване' го бях пропуснал!
И моя загрява до 85 в задръстванията и пуска вентилатора.
Ако не го включва вентилатора, наистина може да е датчика за таблото или стабилизатора в таблото.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 13 мар 2007 11:22

niviat написа:В перфектното задръстване , ако ти е работил двигателя то трябва да е достигнал нормалната си температура независимо дали термостата ти е отворен, тъй като нямаш въздушна струя която да охлажда.
Друг е въпроса дали ти е включвал вентилатора. Ако е включвал , а температурата по покозания ти е 85 градуса , то аз залагам на температурният датчик , а не на термостата.

За разхода се ориентирай по извънградското.Разхода при градското е толкова относително понятие, че не му обръщам внимание.Но наистина при задръстване или на място при напълно отворен термостат, трябва да ти се вдига температурата.Сигурно уреда на таблото ти не отчита вярно.Виж как се държи на извънградско и тогава решавай.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 13 мар 2007 12:11

А може ли да ти работи вентилатора постоянно?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 13 мар 2007 13:15

аз преди месец смених термодатчика който е на радиатора, щото включваше когато си поиска , в СБА Младост ми смениха термодатчиак за 8 лева + 20 лева за датчика ...засега е супер , включва на 92 и изключва на 85 градуса

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 13 мар 2007 17:22

Zafirov написа:А какъв качествен термостат да взема?

и аз да драсна 1 ред макар ,че и анкета май имаше
Мое мнение 1-wahler на 2-ро място berh

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Вто 13 мар 2007 23:51

Това последното не го разбрах. :o
Има ли някъде майстор, който да може да измери с някакви сонди или датчици (аз сам лаик, извинявайте ако съм неточен) температурата на двигателя и да каже какъв е проблема. Ако отидя на диагностика на двигател, ще могат ли да се засекат тези проблеми и какво ги причинява. Един приятел ми каза да пипна дебелия маркуч който отива към радиатора, когато запаля колата. Направих го на студен двигател и според мен има малко налягане. Възможно ли е термостата да не затваря като хората и да пропуска към голямия кръг преди да е загряля колата?

Потребителски аватар
Zafirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zafirov » Сря 14 мар 2007 0:12

Между другото, предполагам че е поствано някъде, но как се нулира(изчистват грешки) от компютъра на пасат 1,8 моно инжекция ABS двигател 92 г.? :?:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 14 мар 2007 2:19

Zafirov написа:Между другото, предполагам че е поствано някъде, но как се нулира(изчистват грешки) от компютъра на пасат 1,8 моно инжекция ABS двигател 92 г.? :?:

Като откачиш клемите на акумулатора за няколко минути и ги закачиш отново. Или с компютър и VAG-COM software.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 14 мар 2007 8:48

Zafirov написа: Един приятел ми каза да пипна дебелия маркуч който отива към радиатора, когато запаля колата.

По-скоро идеята на пипането на тоя маркуч е друга.
Не трябва да започне да се нагрява преди двигателя да е вдигнал около 80 градуса Т.е., температурата, на която отваря термостата.
А като каза, че има налягане... колко е това налягане? Като отвориш разширителния съд случайно бълбука ли много? И колко време след изтиване на мотора си стискал маркуча?
Опасенията са ми да нямаш пробив на гарнитуата на главата м/у охладителната система и цилиндрите. Когато аз имах такъв пробив, имаше налягане в системата 24 часа, след като е загасен мотора. Наблюдавай дали не ти се губи охладителната течност.
Искренно се надявам опасенията да са ми напразни!

Върни се в “Passat”