Бръмбар 1.6 мнения
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бръмбар 1.6 мнения
Как па разбраха,че гори много масло в сервиза? Ходиха до Казабланка и обратно? Не че не гори, ама те установили били,А?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Може да са свалили някоя свещ, примерно 

-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Стефане, как ще хванеш колко масло гори двигател по нагар от свещ?
- backstage1978
- Автомобил: New Beetle
- Двигател: 2004
Сервиза е на братовчед ми. Живяли сме заедно 30 години. Занимава се с коли от 40 години. Никога не е работил друго. Бил е приемчик в най-големия сервиз (мисля че беше 16 подемника) в София 20 години. Колата я прави все едно ше я кара жена му, а не моята жена. Колата е при него вече 10 дни. Кара я почти всеки ден, след всяка процедура. Как е разбрал че гори масло не знам, и не е моя работа. Както той не ме пита аз как свиря трийсеивторини в темпо 180. Не знам как да ви го кажа по друг начин!? Но съм убеден, че си има начини за всичко. 
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
- stefan4o
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Стефане, как ще хванеш колко масло гори двигател по нагар от свещ?
Точно няма как да се хване, но се вижда. В ауспуха също може да се попипне. Някои ползват и ендоскопи и гледат отвътре горивна камера. Газ-анализатор също индикира за разход на масло, мисля CO-параметърът. А при положение, че човекът ви написа подробно за сервиза - някой от вас сигурно още се съмнява, че колата харчи масло?
Към автора: трябвало е като избирате кола да викнете братовчед си на оглед или да я закарате в сервиза му
- backstage1978
stefan4o написа:Към автора: трябвало е като избирате кола да викнете братовчед си на оглед или да я закарате в сервиза му
Всеки път е било така. Тоя път не успяхме. Но и не съм очаквал кола на 20 години да няма нищо за ремонтиране. Пък и доколкото четох специално за маслото тук масово се пише че тия си харчели масло по принцип. (На което братчеда поклати глава многозначително
) но....Ще я стегнем
- stefan4o
- Контакти:
Е, ако сте решили да влагате пари - ще я направите. Но може и в голям филм да влезете.
- backstage1978
kris11 написа:
Това чудо е мяслояд с олекотени бутала и калпави сегменти. От тази серия и 2л двигателиса същата стока.
За мен - наляти пари в нищо. Нито има багажник , нито ресурс, само фаца за мацки.
Кола за жена , ама утре бебета , къде ще се качи количка детска ? Практичност никаква, и да тръгнеш на планина дръжки къде ще е багажа , т къде ще са ските ?
Ти пък сериозно ли ги написа всичките тия глупости!? Какво общо има тази кола с багажник, ресурс (каквото и да значи това) мацки няма да лови щот жена ми си пада по мъже, бебетата вече са големи, и колички не возим, а за планина и ски пък въобще не знам от къде ти хрумна!?
Имаме си голям джип за всички тези неща.
Тази кола е жена ми да си ходи на работа, до мола, и на връщане от кварталния магазин да вземе по 2 бири и кило пържоли!? Каквото всъщност е предназначението и. Темата не е да обсъждаме що е то костенурка и заслужава ли си покупката, тъй като вече сме я купили.
Темата е за 1.6 мотора какви са ви мненията, защото имаше вариант и 2.0 и 1.8 турбо. Но взехме тази.
По отношение на това че е маслояд, затвърждаваш масовото мнение за това, но каквото такова. Коооолко па масло да се увътря!?
За сегментите – каквото такова....хората на Субару правят основен ремонт на 100 000...ние сега за едни сегменти....

- backstage1978
stefan4o написа:Е, ако сте решили да влагате пари - ще я направите. Но може и в голям филм да влезете.
Е, филма свърши. В понеделник само лявото стъкло оправят, термостат сменят и я взимам. В темата ми ще допълня подробно какво е правено, да не се дублира тук...
- stefan4o
- Контакти:
Аз останах с впечатление, че тепърва ще се търси причината за разхода на масло и ще се ремонтира.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Скъпи колега,/Стефанчо/ в книгата на всеки VW /требе да се четат книги, не само да се кара голф/ пише: арчи ДО!!! 1000мл/1000км!!! Ма това и за новите, ама що не четете бе ????
- stefan4o
- Контакти:
Чел съм ги тия книжки, колега. Даже в тази на Джета пише 1.5Л на 1000км
Само че аз никога не съм доливал от смяна до смяна на общо трите, които имам/съм имал.
Това е нещо като при операторите "получавате скорост на интернет ДО еди си колко мегабита"
А как влияе нагарът от изгоряло масло на запалителните свещи, знаеш ли? Помага ли им, вреди ли им? Или никак?
Само че аз никога не съм доливал от смяна до смяна на общо трите, които имам/съм имал.Това е нещо като при операторите "получавате скорост на интернет ДО еди си колко мегабита"

А как влияе нагарът от изгоряло масло на запалителните свещи, знаеш ли? Помага ли им, вреди ли им? Или никак?
- backstage1978
Малииии литър на 1000км е ужасно много бе, дано не е толкова...
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Кой е кода на двигателя на този бръмбар?
Върни се в “New Beetle & Beetle”