Загуба на масло???
Загуба на масло???
ще бъда много благодарен,ако някой ми каже от къде идва загубата на масло на мойта 3ка.проверих и не тече,не пу6и сиво(6тото е дизел)значи не го гори,а постоянно пада нивото.като я паркирам и като тръгна на другия ден на асфалта отдолу няма следи,а двигателя отзад е в масло и най-вече турбината.за 3000км имам около 2 литра разход на масло.помощ??
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Имаш си турбинен проблем, плъзгащите лагери на турбината се мажат с двигателно масло, ако има луфт в турбината ,най-вече радиален, там е проблема
Напално сам сагласен с теб колега.Това е много често срещан проблем при турбините.Но нека колегата пак си провери гарнитурите за всеки случаи преди да предприема някакви други мерки.Успех.Стискам палци да е някоя гарнитура

смених гарнитурата на капака на клапаните и не е от там.но нали ако те4е гарнитура ,то под колата щеше да се види.сега я оставих в сервиз заради ходовата част и го питах човека за маслото и тои ми каза че може да е от пръстени,сегменти,гумички на клапаните,турбина т.е. от всякъде,а за да я отворят направо ще ми одерат кожата.тва с торбината сериозно ли е?и как мога да разбера дали е от там?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”