Избор на градско комби бензин .
Избор на градско комби бензин .
Здравейте , обмислям да покупка на средно голямо коНби :) Трябва ми безин с маскимално изичстен мотор (*без турбо ) и се спрях Хонда Сивик 2015-17 , Киа Сийд 2017-2018 , Хюндай Ай 30 2017-2018 , Тойота Аурис 2014 - 2017 . Не търся по-голямо комби от зададените размери на голф класата . За съжаление Голф 7 е само турбо и не с добри отзиви за 1,4 и 1,2 турбо. Търся само бензин . Дизел не разглеждам като опция , ще карам в основно в града (90%) и веднъж седмично извън за по-дълги разстояния . Въпроса ми е има ли какво да ми препоръчате освен тези и да изкажете мнение по споменатите по-горе . Доста рових за мнения из нета , но искам да се допитам и до феновете тук :) В момента имам Авенсис и един Голф 5 , но и двете коли са дизел , а и доста са износени .
Re: Избор на градско комби бензин .
Кола без турбо е като жена без цици. Евтина и е издръжката ма няма секс в нея.
Имам един Сивик в двора 1,4бензин 85коня. Няма такова недоразумение не върви бучи хубаво е че поне не харчи много. За града се ядва за извънграда е мъка на квадрат. Сравнен с 1.0 ТСИ 95 коня какъвто карах преди това Хондата е спряла в миналия век. А ТСИ то е самолет в сравнение с нея..Съветвам те да преосмислиш концепцията. Турбо в днешно време не е мръсна дума. А ако нямаш пари за едно турбо то си за карта за градския транспорт не за кола.
Имам един Сивик в двора 1,4бензин 85коня. Няма такова недоразумение не върви бучи хубаво е че поне не харчи много. За града се ядва за извънграда е мъка на квадрат. Сравнен с 1.0 ТСИ 95 коня какъвто карах преди това Хондата е спряла в миналия век. А ТСИ то е самолет в сравнение с нея..Съветвам те да преосмислиш концепцията. Турбо в днешно време не е мръсна дума. А ако нямаш пари за едно турбо то си за карта за градския транспорт не за кола.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Сивик ако приемеш дизайна не лош автомобил стария мотор 1.8 става и на газ и доста надежден може би от последните им читави мотори
Киа и Хюндай са добри за мен това е нисък клас автомобил сравним с Дачия чувал съм ,че похарчват масло лично аз не бих погледнал подобна ако е над 100к км Auris не лош автомобил малкия 1.4 е слаб не върви въобще само бучи трябва да търсиш 1.6 задължително не знам какъв бюджетът но и хибрида не лош вариант за предимно градско
Киа и Хюндай са добри за мен това е нисък клас автомобил сравним с Дачия чувал съм ,че похарчват масло лично аз не бих погледнал подобна ако е над 100к км Auris не лош автомобил малкия 1.4 е слаб не върви въобще само бучи трябва да търсиш 1.6 задължително не знам какъв бюджетът но и хибрида не лош вариант за предимно градско
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
На мен не ми стана ясно , защо се държи мотора да е без турбо ? Аурис , Сийд и и30 от тези години имат бензин с турбо , но и не само това. Имат и бензин без турбо но с директно впръскване , имат бензин с електромотор хибрид.. Това ,че една кола е с технология от преди 20 години , че е невървяща и харчеща няма да ти даде гаранция ,че непременно ще е без проблеми. Ако искаш такава кола вземи си Сийд 2 ра бенерация 1.4 мпи 99 коня, наший се с такъв двигател за комби и го пробай извънградско... След като до сега си карал турбо дизели ти гарантирам ,че ще ти е отврат. Колкото до бензиновите мотори на Голф от тези години , не си чел достатъчно щом ги категоризираш ,че са зле. Иначе , като те слушам Тойота Аурис 1.6 , 132 коня е колата за теб.
-
- Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
- Двигател: 1600 126 hp 2010 year
tdi fen написа:Сивик ако приемеш дизайна не лош автомобил стария мотор 1.8 става и на газ и доста надежден може би от последните им читави мотори
Може ли да се аргументираш с какво Корейските автомобили са сравними с Дачия : По цена ли са сравними ? По екстри ли са сравними ? По здравина ли са сравними ?
Принципно корейските бензинки без турбо не са много за препоръчване. Хем не върви, хем много гориво харчи, хем имаш така или иначе проблемите заради GDI системата. Супер непретенциозен автомобил е Fiat Tipo 1.4 T-jet С турбо е, ама е опростен мотор и не е драма. Има го и 1.4 чист бензин, но там си е умрял кон, като за комби. Ако наистина ще е 90% градско и не си състезател + нямаш намерение да превозваш строителни материали, всеки един запазен бензин ще ти свърши работа. Иначе 1.8 бензин-а при Сивик е бетон мотор.
Ако много държиш да е азиатска кола. Най-добре е Хондата с 1.8 атмосферен бензин с ръчна кутия.
Ако много държиш да е азиатска кола. Най-добре е Хондата с 1.8 атмосферен бензин с ръчна кутия.
- tdi fen
нямам против корейските ,даже заглеждам обявите от доста време за i30 само, че 1.6 crdi което е супер непретенциозен автомобил, както цяло,но тук колегата търси бензин, които ще бъде с директно впръскване GDI (ако направи компромис с годината мисля ,че до 2015-2016 има i30 1.6 120 кс който е mpi )gogogo79 написа:Може ли да се аргументираш с какво Корейските автомобили са сравними с Дачия : По цена ли са сравними ? По екстри ли са сравними ? По здравина ли са сравними ?
Може да погледне и Рено Меган Коби 1.6 110 кс ,които е от к серията на рено железен мотор https://link.mobile.de/FYRZvNNxLAMWqdQd8
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Карал съм немалко Хюндай Елантра 1.6 132 коня. Това е кола с виртуална мощност, трябва да я цедиш за да усетиш динамика - до нея всяко умряло 1.6 тди 105 коня е като самолет. Иначе на извънградско харчи 7.5-8(това по борд) , но този вървеж отравя работата.
w_smith написа:Карал съм немалко Хюндай Елантра 1.6 132 коня. Това е кола с виртуална мощност, трябва да я цедиш за да усетиш динамика - до нея всяко умряло 1.6 тди 105 коня е като самолет. Иначе на извънградско харчи 7.5-8(това по борд) , но този вървеж отравя работата.
Няма такава Елантра. Може би имаш предвид 1.8 132 коня, която е 2000-2006 на Елантра 3. Едно време повечето таксита в София бяха такива. Или 1.6 122 коня на Елантра 4. Хубавите бензини на Хюндай/Киа са чак от 2017-та година 1.4TGDI 1.6MPI мотора 120 коня май е енигма по нашите ширини. Масово има 1.4 100 коня MPI, което е доста слаб мотор за комби.
- tdi fen
не всички двигатели търсени и купувани в България такъв мотор градско под 8л/100 трудна работа затова подхвърлих за auris hibrid ,които има доста добър градски разход ако има бюджет разбира се
- w_smith
- Контакти:
thanis написа:w_smith написа:Карал съм немалко Хюндай Елантра 1.6 132 коня. Това е кола с виртуална мощност, трябва да я цедиш за да усетиш динамика - до нея всяко умряло 1.6 тди 105 коня е като самолет. Иначе на извънградско харчи 7.5-8(това по борд) , но този вървеж отравя работата.
Няма такава Елантра.
Моделът е 2013-2016 1.6. Ако не вярваш, да ти покажа десетина на служебния паркинг. За да няма недоразумение ще ти покажа и талоните.
М/у другото в момента предлагат почти същия двигател на Елантра, която вече е по-грозна от мераклийките за слава от Ергенът.
Последна промяна от w_smith на Сря 12 юни 2024 10:05, променено общо 1 път.
Ами този мотор не излиза никъде. Може ли кода на мотора ? Иначе 1.4TGDI и 1.6TGDI вървят много и не горят толкова. Елантра с този двигател изобщо предлагала ли се е за европейския пазар ? Да не е директен внос от Кореа ?
Ние също караме доста корейци. Ако е удобно, пусни един VIN или поне кода на мотора ми напиши. Благодаря ти.
Към автора - да се откаже от GDI мотор без турбо на кореец.
Ние също караме доста корейци. Ако е удобно, пусни един VIN или поне кода на мотора ми напиши. Благодаря ти.
Към автора - да се откаже от GDI мотор без турбо на кореец.
- tdi fen
На мен тези G4FC, G4FG ми излизат в i30
1.6 които не са gdi
1.6 които не са gdi
- w_smith
- Контакти:
https://www.auto.bg/obiava/42257787/hyu ... ava-za-gaz ето такова чудо
Код не знам, нашите са си купувани от Инд комерс.
Код не знам, нашите са си купувани от Инд комерс.
- tdi fen
G4FG би трябвало да е той е 132кс
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”