Щори за врати тип комарник

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

Щори за врати тип комарник

Мнениеот chriss » Съб 29 юни 2024 15:53

Някой ползвал ли е този тип щори или комарници, които се нахлузват върху вратите? Интересува ме полиция ако те спре дали ще правят проблем. Плюс е че прозорците могат да се отварят. Има ги в алиекспрес, примерно

https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... Redirect=y

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Щори за врати тип комарник

Мнениеот thanis » Съб 29 юни 2024 16:07

Родната полиция - не. Ако ще ходиш по сръбско, гръцко, турско може и някой да се заяде -ако му е скучно.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 29 юни 2024 18:56

В последно време родната полиция първата инги работа е дрегера и клечката на фалшивият тест. И другото любимо занимание, шумкарско залагане с тринога.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 30 юни 2024 8:25

Взимай смело, никой няма да те спира. Вършат работа.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Нед 30 юни 2024 15:23

Всеки 2ри турчин с европейски паспорт ползва такива от години. Щом обикалят цяла европа с тях предполагам няма проблем с милицията.
Аз търся по-приятно за окото решение. С фабрично тъмни стъкла съм, но усетих положителен ефект след поставянето на щорички с вендузи, проблема е, че не могат да се свалят стъклата. Друг проблем при мен е, че стъклото ми е голямо и не мога да намеря подходящ размер.

bongoo
Автомобил: Passat B8-5
Двигател: 150 TDI 7DSG

Мнениеот bongoo » Вто 02 юли 2024 20:57

Ползвам такива от 5 години, но от https://www.carshades.com/ за Пасат В8 на задните врати и съм много доволен. Ходил съм и в Гърция и Турция много пъти и проблем не съм имал. Тези от Алито си взех за малките прозорци на комбито, но не са същото качество да знаеш. Размера и формата уж същите ама не пасват точно.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 03 юли 2024 1:14

Tipsy написа:Всеки 2ри турчин с европейски паспорт ползва такива от години. Щом обикалят цяла европа с тях предполагам няма проблем с милицията.
Аз търся по-приятно за окото решение. С фабрично тъмни стъкла съм, но усетих положителен ефект след поставянето на щорички с вендузи, проблема е, че не могат да се свалят стъклата. Друг проблем при мен е, че стъклото ми е голямо и не мога да намеря подходящ размер.

И аз съм така, но реших да сложа допълнително фолио, много съм доволен, даже обмислям да сложа и на предните прозорци.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 03 юли 2024 7:48

Ефект от фабричните затъмнени стъкла не съм усетил. Може би някъде в скандинавия да вършат работа, но тук - не.
Фолиото е най-елегатното решение за комфорта вътре, за максимален ефект на всички прозорци. Но и най-скъпо.
Докато този чорап е най-евтиното и поне толкова добро от функционална гл.т., колкото фолиото.
Ползвал съм и каршейдс на предишна кола. Трудно се съхраняват, а и цената им беше близка до фолиото. Иначе са красиви и вършат работа.

bongoo
Автомобил: Passat B8-5
Двигател: 150 TDI 7DSG

Мнениеот bongoo » Сря 03 юли 2024 9:10

Щоричките на каршейдс или Алито имат едно основно предимство за мен. Могат да се отворят прозорците без да влизат вътре насекоми, а в същото време пазят и сянка. Със сигурност не са толкова ефективни в затъмняването колкото фолиото.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 03 юли 2024 13:33

Аз карам с такива на предните стъкла, назад съм с фолио, преди 2 дни за сефте ме подгониха кварталните мицифайки, свалих ги преди да дойдат до мен, светиха с фенери предното и страничните предни стъкла, провериха ми книжката и талона и кой от къде е , не е законно но бързо се махат и няма драма.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”