VW Passat B6 2.0 TSI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
bunjubunju
Автомобил:
Двигател:

VW Passat B6 2.0 TSI

Мнениеот bunjubunju » Пет 05 юли 2024 10:38

Здравейте пичове,
търся си кола от известно време и честно казано почна да ми писва.
Спрял съм се на един пасат - 2010 година 2.0Т 200 коня TSI. Уж екземплярът е на 174 000 км, нооо.. Интериора е перфектен, педала, лоста, волана не бяха изтъркани, та може би е възможно да е на толкова.

Вчера бях на тест драйв, не усетих някакви проблеми, но това е втората ми кола а първата такава е "beater" та не разбирам чак толкова какво да гледам.
Как и къде може да ми проверят автоматика и двигателя, защото най-вече това ме касае.

Екземплярът за който става на въпрос е - https://www.mobile.bg/obiava-1171991903 ... -0t-200k-c

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Потребителски аватар
maniac_55
Автомобил: A4 8E5 TDI
Двигател:

Re: VW Passat B6 2.0 TSI

Мнениеот maniac_55 » Пет 05 юли 2024 13:33

Здравей, лично на мен екземпляра ми допада. Седан на бензин аз не очаквам да е на милион километра, освен това този от обявата не е евтин. Това че е каран и обслужван в Бг лично за мен си е плюс, ако човека е коректен ще ти сподели за предимствата и недостатъците на колата. Намирай някой сервиз, който си ползвал и попитай дали могад да ти направят обстоен преглед и мнение за автомобила, друг вариант ти е да попиташ основните VAG сервизи в София, някои предлагат тази услуга, някои не. От bri4ka.com мисля също предлагат това.

bunjubunju
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bunjubunju » Пет 05 юли 2024 13:40

maniac_55 написа:Здравей, лично на мен екземпляра ми допада. Седан на бензин аз не очаквам да е на милион километра, освен това този от обявата не е евтин. Това че е каран и обслужван в Бг лично за мен си е плюс, ако човека е коректен ще ти сподели за предимствата и недостатъците на колата. Намирай някой сервиз, който си ползвал и попитай дали могад да ти направят обстоен преглед и мнение за автомобила, друг вариант ти е да попиташ основните VAG сервизи в София, някои предлагат тази услуга, някои не. От bri4ka.com мисля също предлагат това.

Здравей, благодаря Ви за отговора!
Човекът твърди, че го е карал тук 9 месеца. Това което ми направи впечатление е "маслото на автомата се сменя само когато почне да тропа, издава звуци и т.н.", та не го е сменял след като го е внесъл, не би трябвало да има голямо значение за малкият период от време, според мен.
Също така, може ли да препоръчате добър и доверен сервиз за ВАГ? Звънях на порше софия, но имат часове чак в началото на август, което е много време.

zdravkop64
Автомобил: Mercedes W213
Двигател: E 400 V 6

Мнениеот zdravkop64 » Пет 05 юли 2024 13:45

Не знаех, че това купе е хечбек. Според мен е седан, но щом си рекъл. Пък и не виждам каква е връзката между вида на купето и километрите. Според мен никаква, но явно разбираш повече. Не очаквах, че Б 6 2010 година ще е с тоя тип седалки. Логично е да е с кожа/алкантара, които са много по- хубави и удобни. Не вярвам, че пасата е на тези километри и затова трябва да го провериш в оторизиран сервиз. Но ако е в това състояние, каквото е описано, цената не е висока.
П.С. Това, което ти е казал, са пълни глупости: "маслото на автомата се сменя само когато почне да тропа, издава звуци и т.н." Маслото на диесджито се сменя на 60 000 км задължително. С това изказване продавачът много олеква, та внимавай.

Потребителски аватар
maniac_55
Автомобил: A4 8E5 TDI
Двигател:

Мнениеот maniac_55 » Пет 05 юли 2024 13:58

zdravkop64 написа:Не знаех, че това купе е хечбек. Според мен е седан, но щом си рекъл. Пък и не виждам каква е връзката между вида на купето и километрите. Според мен никаква, но явно разбираш повече. Не очаквах, че Б 6 2010 година ще е с тоя тип седалки. Логично е да е с кожа/алкантара, които са много по- хубави и удобни. Не вярвам, че пасата е на тези километри и затова трябва да го провериш в оторизиран сервиз. Но ако е в това състояние, каквото е описано, цената не е висока.
П.С. Това, което ти е казал, са пълни глупости: "маслото на автомата се сменя само когато почне да тропа, издава звуци и т.н." Маслото на диесджито се сменя на 60 000 км задължително. С това изказване продавачът много олеква, та внимавай.

Естествено че не е хечбег, грешка допуснах. А кола тип Седан се предполага че ще е по-запазена и на по-малко км от Комби, което като цяло си е кола за всичко и тук в Бг си ни идват на по 500к км, най-вече дизелите, това имах предвид.

zdravkop64

Мнениеот zdravkop64 » Пет 05 юли 2024 14:12

За да твърдиш, че автомобилите тип комби са на доста повече километри от седаните трябва да си направил проучване, и то сериозно. Пак казвам- няма връзка между вида на купето и километрите. Зависи от първия и евентуално от втория собственик, пък и в края на краищата пасата, който обсъждаме, е бензин, а не дизел.

Последна промяна от zdravkop64 на Пет 05 юли 2024 15:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 05 юли 2024 14:53

пише че не гори масло ама гаранция нямаш цената му е като за читав щом ти харесва вземаш го пък каквото покаже

bunjubunju
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bunjubunju » Пет 05 юли 2024 14:57

zdravkop64 написа:Не знаех, че това купе е хечбек. Според мен е седан, но щом си рекъл. Пък и не виждам каква е връзката между вида на купето и километрите. Според мен никаква, но явно разбираш повече. Не очаквах, че Б 6 2010 година ще е с тоя тип седалки. Логично е да е с кожа/алкантара, които са много по- хубави и удобни. Не вярвам, че пасата е на тези километри и затова трябва да го провериш в оторизиран сервиз. Но ако е в това състояние, каквото е описано, цената не е висока.

Ясно, кои са оторизираните сервизи? Порше София ми казват, че имат часове чак в началото на август.
С една дума, твърдите,че седалките са сменени, за да бъде продаден по-лесно?
И да, наясно съм, че това което е казал е пълна глупост, това ми направи много лошо впечатление.
tdi fen написа:пише че не гори масло ама гаранция нямаш цената му е като за читав щом ти харесва вземаш го пък каквото покаже

Дали могат да бъдат направени някакви тестове за да се разбере? Планувам да го закарам на сервиз за обстоен преглед, но преди това, ако има какво да направя сам - да не си губя времето излишно и това на продавачът.

Мда, но не искам да се нашия, цените на автомата и смяна на верига и т.н. са много високи, а те на около тези километри са неизбежни, та искам да имам поне няколко десетохиляди сигурност.. затова ще се опитам да го прекарам и през сервиз за да кажат какво се случва

Потребителски аватар
jordan17772
Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
Двигател: BCB + CAWB

Мнениеот jordan17772 » Пет 05 юли 2024 22:56

Веригите на тоя мотор карат 150хил.км. Със смяната на веригите може да се наложи смяна на балансиращи валове цифра са. Ламбда сондите също карат 150хил.км. Нова е 500лв бройката. Маслото на двигателя се сменя на 7500км. Слаби места на тоя двигател са водна помпа 1000лв, помпа за гориво в резервоара с регулатора 1300лв, помпа за високо налягане на горивото 900лв, картерна вентилация 250лв, инжектори 500лв бройката, семеринг колянов вал - свалят се скорости за подмяната 700лв. Всичко това съм го минал с моята 2TSI 2009г. 4 искрови свещи на 50к км 200лв, 4 Бобини 600лв карат две смени на свещи. Всички цени са за оригинални части.

zdravkop64

Мнениеот zdravkop64 » Съб 06 юли 2024 10:05

bunjubunju написа:С една дума, твърдите,че седалките са сменени, за да бъде продаден по-лесно?

Подобно нещо не само не съм казвал, но не съм си го и помислял. Седалките НЕ са сменяни, просто ми стана странно, че пасат шестица от последните е с този модел седалки.
Ето това са хубавите седалки:
https://bazar.bg/obiava-42145600/vw-passat-b6-4motion

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 06 юли 2024 10:30

Ще трябва да свалите свещите и да ги погледнете за омасляване или нагар

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”