Нов автомобил до 55 хил. лева

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
chifut
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов автомобил до 55 хил. лева

Мнениеот chifut » Пет 21 юни 2024 16:15

Колега 600л срещу 381л въбще не е една идея идея по малък багажник. Ако не ти трябва багажник Голфа е по удобната кола. Ако пък ти трябва по малка и по евтина виж Скала. Ако и фен на евтини изклецани псевдожипки,Камик или Карок

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пет 21 юни 2024 21:07

Шкодата е по-балансираната кола. Голф-а е по-джиджана и по става за градска среда в тесни улички. Mild hybrid не трябва да е повод за притеснение, защото не позволява движение на ток и разхода е незначителен спрямо липсата на такава система. Задна чистачка за liftback няма нужда. Dead zone ассист-а е въпрос до шофьор. Голф-а не е лош автомобил, просто му искат доста пари за това което е.

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Съб 22 юни 2024 6:34

Не съм съгласен - Mild хибрида работи много добре. Освен по-нисък разход (което не мога да кажа дали го има или са само хомеопатични стойности), той помага за балансирано и гладко тръгване. За пример старт-стоп стистемата, която изключвах с влизането си в Мк7, тук не ме дразни и я държа включена, защото в комбинацията с батерията работи безпроблемно и старта е плавен и ненатрапчив. Външо октавия винаги ми е била по-несъразмерна а фейслифтовите винаги и по-грозни. Ако не е нужен големия багажник, определено МК 8 е по-добрият автомобил за града(със съответните 10 -12 % по-висока цена)

Последна промяна от mitko66 на Съб 22 юни 2024 13:15, променено общо 1 път.

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Съб 22 юни 2024 8:06

Мхибрида реално не дава дава икономия или ако я има е мижава но комфорта е несъезмерим както каза колегата.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Съб 22 юни 2024 14:23

Карал съм бензинови голф 8 милдхибрид и т-рок автоматик, разлика в комфорта при потегляне и движение в града няма. Двигателите им бяха едни и същи, 4-цилиндрови, 150 к.с. Единствено при висока скорост в завой, предимството е на голфа. Т-рокът е по-евтин и с по-голям багажник, ако не е 4х4. До 130 км/ч и двата автомобила харчат почти еднакво бензин. Т-рокът е по-къс и по-удобен за града.
Прикачени файлове
Screenshot_VW.jpg

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 22 юни 2024 15:04

Различени коли са с едната ще возиш багаж и ще вършиш всякаква работа с другата ще се возиш и радваш на хубавата возия и mild хибрида

na4o007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот na4o007 » Пон 08 юли 2024 13:43

И аз съм пред същата дилема. Тепърва ще ходя да ги гледам, но съм се насочил точно към Октавия 4 и Голф 8 комби. Интересно ми е дали може да кажете как са откъм надежджност бензиновите им двигатели? От TopGear мисля, бях чул преди време, че имали проблем в TSI или TFSI, но като че ли моделите до 2020г. И видях при голфа опция за "усилено окачване" за около 690лв - заслужава ли си?

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 08 юли 2024 13:58

na4o007 написа:И аз съм пред същата дилема.

TSI Gen 3 общо взето няма проблеми и си е добър мотор във всички кубатури. Ако имаш възможност за отстъпка от голфа е по-добре него, ако ще се купуват на регулярни цени в момента Шкода имат оферти.

Така или иначе, когато се купува нов ти е все тая кой е по-надежден, защото имаш гаранция. Усиленото окачване е с около 15мм по-високо. Т.е. би следвало да е с други пружини и други амортисьори.

Принципно аргумента за голф 8 срещу октавия е, че голфа бил по-тих и с по-хубави материали (субективно е за всеки човек, върви на тест драйв и прецени сам. Ако слушаш музика силно е все тая коя е по-тиха. Ако не пипаш интериора освен волан и скоростен лост е все тая коя е с по-хубави материали). Дали си заслужава 10-15 хиляди лева отгоре само заради тези две неща, по-скоро не. Ако човек цели тези неща е по-добре да си вземе Audi A4 на 1 година, което ще е по-премиум от голфа, по-тихо от голфа и с по-хубави материали от голфа и пак ще е в гаранция и пак ще е здраво. Просто няма да си първото дупе там.

Ако толкова държиш на Голф 8 си поиграй с конфигуратора и питай за налични автомобили, за да не ти нашият екстри, които не ти трябват и няма смисъл от тях - но ще си ги платиш като поп.

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Пон 08 юли 2024 14:42

И музиката в Голфа е е по-добра. JBL Но пак зависи от цената. При сходни цени някоя хилядарка в повече на тази сума не е проблем но при двуцифрена сума не е е оправдано. Аз мислих да поръчам усиленото окачване но пък не исках да развалям возията затова сложих само усилена картерна защина.

gogogo79
Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
Двигател: 1600 126 hp 2010 year

Мнениеот gogogo79 » Пон 08 юли 2024 17:03

Ако ми трябва комби , аз бих предпочел Октавия пред Голф. Не знам защо , обаче на вторичния пазар Голф комби от край време си е много обезценен. Значително по- евтин от Голф хечбек 4 врати. Иначе , наистина това , че tsi са проблемни е валидно за по- старите версии. От евро 6 , които ги гледаш даже и за 1.0 tsi 115 коня чувам ,че се срещат екземпляри по на 400 к километра без да е отварян двигателя (служебни)... Не значи ,че препоръчвам точно този двигател...а имам предвид ,че изобщо не са толкова лоши , колкото някои хора говорят.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 08 юли 2024 21:22

Kia Ceed 1.5T , 160 коня във варианта със 7 степенния автомат. Колата е супер пъргава, изключително икономична ( средно 5.5 по борд) със спокойно каране. Интериора е на добро ниво. Превъзхожда технически VAG еквивалентите във всяко едно отношение. От надеждност, икономичност, пътно поведение, болежки и т.н.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пон 08 юли 2024 21:49

Киа-та със 160 коня (уж) пада брутално от голф със 150кончета , и по вървеж , и по разход , и по надежност ! Та всеки сам си преценя , както е модерно да се казва . Остава разликата в цената ….това е плюса на кУрееца .

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Вто 09 юли 2024 9:36

gogogo79 написа:Ако ми трябва комби , аз бих предпочел Октавия пред Голф. Не знам защо , обаче на вторичния пазар Голф комби от край време си е много обезценен. Значително по- евтин от Голф хечбек 4 врати. ....

Това е мое лично мнение, но единствения Голф Комби с хубава задница е 8мицата и донякъде не чак толкова осрана е 7мицата. Всичкото останало комби надолу е леш отзад и вероятно това е обяснението. Иначе комбито е много по-практичата кола.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 09 юли 2024 12:23

Много ми е интересно тоя голф какъв разход дава :mhihi ,както и колко пък брутално пада Сийда, като са на почти едни коне и кг и чисто дори по технически данни Сийда е по- бърз до 100. Да не би случайно да му прави 4 автовоза, или едната е карана на Д... :h020 от жена, докато си оправя грима в огледалото.
Два компактни автомобила с нормална мощност. За надеждност пък при нови Ваг, да не говорим, че много засегнати ще има. Толкова са добри, че мой приятел си продаде Аудито с думите....*нямам по 3000* на месец, всеки месец*, за тая кола! ....е верно наби 20 000 в кола за 40, ама.имал дал.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Вто 09 юли 2024 13:04

Разходът на сийда, с бензиновия двигател 160 к.с. е с около 2 литра на 100 км по-висок. Да не споменавам за проблемите с мазане, охлаждане и т.н. при GDI недоразуменията на Хюндай, от които доста сервизи на запад са вдигнали ръце. Коментираме НОВИ автомобили, разбира се. Кочините на вторичния пазар у нас не коментирам.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”