Здравейте отново, намерих близко до мен (50км)
този Пасат:
https://www.autoscout24.de/angebote/vol ... et=unknown
Този Форд
https://www.autoscout24.de/angebote/for ... et=unknown
Този също Форд
https://www.autoscout24.de/angebote/for ... et=unknown
Опел Мерива
https://www.autoscout24.de/angebote/ope ... et=unknown
Още един Голф
https://www.autoscout24.de/angebote/vol ... et=unknown
Избор на кола до 10 000 лева икономична
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Избор на кола до 10 000 лева икономична
От посочените единствено меривата ми фана леко оче. Тя има и най-голям шанс за най-малка загуба във стойност . Задните врати ( достъпа до задните седалки) е адски улеснен и това се цени от по-възрастните хора. Отделно купувачите на точно тая мерива са далеч от спортни мераци и е силно недолюбвана от разни пишлигари , лапещаци и пишман състезатели . Улегнали я купуват.
Останалите .. да речем по диагонал ги видях, ам ...не, особено най-зле е пасата.
Останалите .. да речем по диагонал ги видях, ам ...не, особено най-зле е пасата.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Форда трябва да го търсиш да не е 1.0 eco boost които е ремък в маслена баня тъкмо е дошло времето да бъде сменен а смяната му излиза солено затова ги продават
Ако е фокус трябва да е 1.6 TI-VCT 125 кс
ако е фиеста 1.4 97 кс но те са по-редки защото са по-евтини за подръжка и по-надеждни още си ги карат
Ако е фокус трябва да е 1.6 TI-VCT 125 кс
ако е фиеста 1.4 97 кс но те са по-редки защото са по-евтини за подръжка и по-надеждни още си ги карат
Здравейте, днес попаднах на тази!
Не съм фен на френските, обаче има всички глезотийки + газова. 2014 год, 1.6 мотор 125кс и на 130к км. от първи собственик/само в неговото семейство се е карала…може би ще успея да сваля още 200-300€. Намира се на 97км от мен и може би утре ще ида да я видя.
Дайте едно мнение, дали си заслужава да бия пътя?
Gerade bei #Kleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... nt=app_ios
Не съм фен на френските, обаче има всички глезотийки + газова. 2014 год, 1.6 мотор 125кс и на 130к км. от първи собственик/само в неговото семейство се е карала…може би ще успея да сваля още 200-300€. Намира се на 97км от мен и може би утре ще ида да я видя.
Дайте едно мнение, дали си заслужава да бия пътя?
Gerade bei #Kleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... nt=app_ios
- samo_pechka
gogogo79 написа:На мен ми е малко странно ,че автора предпочите Opel пред Корейските и ВАГ . Опелите от 2010 не са , като ония по – старите здрави кучета. Не е случайно ,че тая марка последните 10-20 години години загуби сериозно пазарен дял. С ваг автомобил не бих сравнявал Опел.. Но даже и при сравнение с Корейските , не виждам даже и едно нещо в което да си струва Опела.
астра от тези години е повече кола от останалото, изброено от автора. Кои са старите здрави опели - кадет, астра ф или полицейските недоразумения? Иначе тук естествено ще ти предложат ваг 1,6 102 коня, но нито той, нито tsi-то им стават и са надеждни
плюс цените там са по добри, не знам защо споменавате покупка от тука. У нас за 5000 евро ще си купиш базов хюндай и30 около и под 2010-та, без автопилот
Здравейте, отново съм аз.
Днес съм на оглед на тази Мерива. На 10км е от мен, така че ще се разкарам да я видя на живо и ще направя пробно кръгче да видя как се движи колата:
[url]. https://m.mobile.de/auto-inserat/opel-m ... 77&type=ad[/url].
Просто да видя какво да очаквам от нея. Изглежда като поддържан автомобил, който ще ми върши работа, като изключим външните забележки(отпред доста ме дразни, огънатото, някой ако знае горе долу какво ще струва, да сподели)!
Имам обаче нов фаворит, който от нищото се появи и бих искал да го взема, даже бях склонен и да дам повечко: Хонда Сивик 8 генерация, 4-5 врати, 2008-2010, бензин 1.8 Мотор 140кс….трудно е да се намери читав екземпляр на сносна цена. При мен са само 3 бр в нета. Като намерих от една баба кола 2008 г. преди фейслифта(и аз почнах да разбирам, след една канонада видеа и прочетени страници
), която се продава Август…обаче държи да вземе 6500€ и не пада цент. Колата е на 70к км с външни забележки, вътре е перфектна.
Опела ще го взема за 4.8к€, което си е почти 2000 евро разлика. Знам, не е кой знае какво, но говорим първо за стари коли и второ за коли до 10000лв, което си е 40% разлика в цената!
Днес съм на оглед на тази Мерива. На 10км е от мен, така че ще се разкарам да я видя на живо и ще направя пробно кръгче да видя как се движи колата:
[url]. https://m.mobile.de/auto-inserat/opel-m ... 77&type=ad[/url].
Просто да видя какво да очаквам от нея. Изглежда като поддържан автомобил, който ще ми върши работа, като изключим външните забележки(отпред доста ме дразни, огънатото, някой ако знае горе долу какво ще струва, да сподели)!
Имам обаче нов фаворит, който от нищото се появи и бих искал да го взема, даже бях склонен и да дам повечко: Хонда Сивик 8 генерация, 4-5 врати, 2008-2010, бензин 1.8 Мотор 140кс….трудно е да се намери читав екземпляр на сносна цена. При мен са само 3 бр в нета. Като намерих от една баба кола 2008 г. преди фейслифта(и аз почнах да разбирам, след една канонада видеа и прочетени страници

Опела ще го взема за 4.8к€, което си е почти 2000 евро разлика. Знам, не е кой знае какво, но говорим първо за стари коли и второ за коли до 10000лв, което си е 40% разлика в цената!
Здравейте отново, бях на огледа. Ами приятно съм очарован от екстрите на колата, темпомат, климатика е супер, затоплящи седалки и волан, саунд системата също звучи доста добре. Нови спирачки, гумите са от 2021година с добър грайфер. Съединителя беше също добре.
За първи път карах Мерива, малко мудничка ми се стори, да не кажа доста! Само това като негатив + малко интериорни и екстериорни малки забележки.
Продавача не падна под 5000€. Стартирах от 4600 + нов TUV, съгласи се на TUV-а, но не и да падне под 5000€, даже 4900 ми отказа.
До утре иска да му отговоря, та тази вечер ще мисля.
За първи път карах Мерива, малко мудничка ми се стори, да не кажа доста! Само това като негатив + малко интериорни и екстериорни малки забележки.
Продавача не падна под 5000€. Стартирах от 4600 + нов TUV, съгласи се на TUV-а, но не и да падне под 5000€, даже 4900 ми отказа.
До утре иска да му отговоря, та тази вечер ще мисля.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Баси златния Акорд 6500 евро за почти 20-годишна бангия
А пък тоз, дето ти е дал ултиматум до утре
Баси немците, баси чудото. Да си я кара
Аз само заради подобно отношение не бих я купил, дето се вика на инат, да не е на неговата. Тия китайски 3-годишни гуми не са в плюс, даже не зная, защо ги споменаваш. Инак колата изглежда свежа, не мога да отрека.

А пък тоз, дето ти е дал ултиматум до утре

Баси немците, баси чудото. Да си я кара

Аз само заради подобно отношение не бих я купил, дето се вика на инат, да не е на неговата. Тия китайски 3-годишни гуми не са в плюс, даже не зная, защо ги споменаваш. Инак колата изглежда свежа, не мога да отрека.
- samo_pechka
stefan4o написа:Баси златния Акорд 6500 евро за почти 20-годишна бангия

Цивик 8 е, какъв акорд? На 70к. е бил .
Чак бангия....
Но цивика по пространство и комфорт пада пред меривата. Инак ще върви по-леко ( спрямо меривата ) , "почти" като ЦБР . Мотора им е не е зле.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Opel нямат читав турбо бензин според мен за 5к могат да се закупят по смислени автомобили
Здравейте пичове, в крайна сметка ще взема Меривата. Този четвъртък човекът ще направи новия ТЮФ и евентуално, ако всичко е наред и няма нищо да се прави, получавам документите за колата от него, петък си насрочих в 12:15 час за прехвърлян, и отивам да си я прехвърля и да си изкарам номера. След това с номерата отивам при него, давам парата и я подкарвам към нас. За жалост вече проверих “** BG 681” където живея е зает номер :/ от някой горд българин!
Като я взема ще направя някои снимки ще я покарам 200-300 км и ще дам повече информация как е!
Не видях кога е сменял маслото човека, но предполагам ще ме посъветвате да се смени масло, филтри и(ако трябва нещо друго да се прави, моля кажете ми).
Успешна седмица!
Като я взема ще направя някои снимки ще я покарам 200-300 км и ще дам повече информация как е!
Не видях кога е сменял маслото човека, но предполагам ще ме посъветвате да се смени масло, филтри и(ако трябва нещо друго да се прави, моля кажете ми).
Успешна седмица!
https://imgtr.ee/image/IMG-0863.hCxB3A
https://imgtr.ee/image/IMG-0862.hCxv5r
Официално е моя! Снощи и направих едни 150км обиколка. Движи се много добре. Без шум, без скърцане. На 60-65 км/ч спокойно минавам на 5та предавка.1500-1800…2000 оборота, смяна на предавките. На втора предавка усетих леко трепване на скоростния лост, минимално…на де предавки го няма, не знам дали означава нещо. Климатика мн добре, съединителя също, спирачки супер. Фаровете прочетох че са слаби, за мен бяха напълно нормални и задоволителни. Задните врати мн удобни.
Недостатъци: воланът не е мн лек, направо си е тежък при завиване. Може да се дължи на предишните коли, които съм катал. Ръчките до него( Чистачки, мигачи) са си дървени. Много място, където е лакътя, но няма място за телефон или нещо малко, около таблото. Купето вътре е запазено, трябва обаче да се изпере! Питах за лекото огъване отпред и отзад за лекото надраскване: обявиха ми 250€ за огъването на предния калник и 150€ за лекото надраскване. Стори ми се много. Чакам 2-3 мнение, пуснал съм запитване!
Намерих още нещо обаче, в горния панел зад задна лява врата има лека драскотина около 0.5см. дължина, ширина нокът- има ръжда на линията. Ще трябва да се изчисти и затапи по някакъв начин, за нея не съм питал!
Само един ключ има колата, ще трябва да купя нов- цена около 70 евро.
Ще трябва да се поровя в книжката на колата или в нета, да видя как мога да следя разхода на гориво по бордов компютър. За сега ми показва 7.3 на 116 590кч, предполагам е за целия пробег. Снощи не се рових и не успях да видя как да го включа да ми покаже само за моето каране разхода, което бе 50/50 градско/извънградско.
ПП Много съм доволен от таратайката!
https://imgtr.ee/image/IMG-0862.hCxv5r
Официално е моя! Снощи и направих едни 150км обиколка. Движи се много добре. Без шум, без скърцане. На 60-65 км/ч спокойно минавам на 5та предавка.1500-1800…2000 оборота, смяна на предавките. На втора предавка усетих леко трепване на скоростния лост, минимално…на де предавки го няма, не знам дали означава нещо. Климатика мн добре, съединителя също, спирачки супер. Фаровете прочетох че са слаби, за мен бяха напълно нормални и задоволителни. Задните врати мн удобни.
Недостатъци: воланът не е мн лек, направо си е тежък при завиване. Може да се дължи на предишните коли, които съм катал. Ръчките до него( Чистачки, мигачи) са си дървени. Много място, където е лакътя, но няма място за телефон или нещо малко, около таблото. Купето вътре е запазено, трябва обаче да се изпере! Питах за лекото огъване отпред и отзад за лекото надраскване: обявиха ми 250€ за огъването на предния калник и 150€ за лекото надраскване. Стори ми се много. Чакам 2-3 мнение, пуснал съм запитване!
Намерих още нещо обаче, в горния панел зад задна лява врата има лека драскотина около 0.5см. дължина, ширина нокът- има ръжда на линията. Ще трябва да се изчисти и затапи по някакъв начин, за нея не съм питал!
Само един ключ има колата, ще трябва да купя нов- цена около 70 евро.
Ще трябва да се поровя в книжката на колата или в нета, да видя как мога да следя разхода на гориво по бордов компютър. За сега ми показва 7.3 на 116 590кч, предполагам е за целия пробег. Снощи не се рових и не успях да видя как да го включа да ми покаже само за моето каране разхода, което бе 50/50 градско/извънградско.
ПП Много съм доволен от таратайката!
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
воланът на опел в сравнение с фолкс и примерно японките си е осезаемо по тежък
Pichaga написа:воланът на опел в сравнение с фолкс и примерно японките си е осезаемо по тежък
Имаш предвид по-слабо серво ли? На мен като дизайн никак не ми допада. На старите опели бяха къде по-симпатични.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”