Надеждна автокъща или търговец на Passat B8

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
stamenatanasov
Автомобил:
Двигател:

Надеждна автокъща или търговец на Passat B8

Мнениеот stamenatanasov » Пон 29 юли 2024 17:42

Здравейте, колеги!

Следя форума от известно време, защото търся да закупя Passat B8 комби 2.0 TDI. Първоначално не исках да спамя излишно форума с теми, а само да чета, но уви, ето че се допитвам до вас.

След няколко месеца проверяване на сайтове в България и в Германия основно се уверявам, че е залято с коли, чиито произход е меко казано неустановен, камоли за някаква сигурност. Допитах се дори до фирма, хвалеща се с внос на перфектни автомобили, но и там страшно много некоректни според мен неща. Точно по тази причина се допитвам до вас.

Идеята ми е, ако може да споделите за някоя надежна автокъща, представителство или човек, с които сте имали взаимоотношения и бихте препоръчали.

Ще се радвам на всякакви мнения, упреки, градивни и не чак толкова градивни критики :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Re: Надеждна автокъща или търговец на Passat B8

Мнениеот railfan » Вто 30 юли 2024 12:05

Ако искаш наистина надежден търговец - DasWeltAuto
Дали тукашния, немския, не е от значение, концепцията е една - кола с ясна сервизна история и доказуем пробег. Но пък са си 20-30% по-скъпи от обявите на частни лица или автокъщи.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 30 юли 2024 12:07

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Вто 30 юли 2024 12:34

DasWeltAuto даваха ли гаранция при покупка. Върти ми се в главата, че май предлагаха 1-година или се бъркам ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 30 юли 2024 12:36

Мой познати купуваха шкода vw от тук има доста върнати повечето са фирмени купувани в България със сервизна история https://espaceauto.mobile.bg/

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 30 юли 2024 12:56

Внимавайте и с DasWeltAuto.
Мой приятел си взе шкода от там, след година се оказа, че е пълна с вода, а не с антифриз. Разбра се след като блокира водната помпа и колата прегря.
Та мисълта ми е, това че е от там абсолютно не е гаранция за добре поддържана кола.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 30 юли 2024 13:15

Няма гаранция че няма да излезе нещо все пак е на старо мой познат купи суперб от председателство на шкода лично си го докара от Германия в България, докато чакаше за обслужване му светна лампата за прегряване закара го на репатрак ,но явно и в Германия са го карали с на моменти блокираща водна помпа след като го покара взе да губи много антифриз е размина се с гарнитура на глава излезе му към 3 к лв

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 30 юли 2024 13:26

stamenatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stamenatanasov » Вто 30 юли 2024 14:42

Благодаря за коментарите!
Първото място, което посетих беше DasWeltAuto, даже си харесах конкретна кола, но меко казано непрофесионално. Не беше написано оборудване, след което при поискване ми се обадиха и ми казаха "чакай да ида до колата да видя какво има". Гаранция ми казаха, че за тази няма. Също така, че може да ида да я видя, но не мога да я закача на диагностика.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 30 юли 2024 14:56

thanis написа:DasWeltAuto даваха ли гаранция при покупка. Върти ми се в главата, че май предлагаха 1-година или се бъркам ?

Има гаранция от дилъра 6м или 1г или 20к км, но не е пълна. Мисля, че беше с лимит по определени компоненти/ел. От време добавят някое безплатно обслужване масло/филтри.

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Сря 31 юли 2024 8:59

ДасВелт предлагат гаранция от 1 година или 20 хил. км. главно на пресни и малко следгаранционни коли. Имат немалко клиентски бройки, които са минали вече през техните ръце и реално се препродават там само за имидж, вместо собственика им да си пуска обява в мобилето. За такива коли гаранция няма.

От моите наблюдения колите са им прескъпи спрямо години, километри и доста често мърляво състояние. Да не говоря, че ти дават кола необслужена (а тя е за обслужване) като бонуса ти е - “айде от нас обслужването на едно масло и филтри” Т.е ти си я плащаш като поп ама се чустващ щастлив, че поне едно обслужване си барнал….

stamenatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stamenatanasov » Сря 31 юли 2024 9:42

А някой има ли ифнормация за представителството на Сеат в Плевен - Автостил ЕООД? Харесал съм там един автомобил, който за екстрите и километрите си е на добра цена.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”