Привет,
Имам голф 6 2009г. GT 140hp (default), с код на мотора CBAB. Колата влиза в limp mode и изключва турбото, заради грешка P0237, която компютъра показва, че е boost pressure sensor low circuit . До тук проверих буксите на map sensor, solenoid, boost valve sensor и прочие.
Не съм сигурен, къде се намира boost pressure sensora на този мотор.
Гледах следната снимка, че G31 сензора се намира под мотора в лявата долна част точно пред радиоатора.
Дали има колега, който е страдал от същото и може да ми покаже със снимков материал, къде е сензора и какви стойности трябва да има на буксата, до колкото знам е с 4 пинчета.
Ще съм много благодарен, ако можете да помогнете, тъй като не съм в България и в Англия ще ми вземат цяло състояние, а и удовлетворението след това е максимално :D
Теодор
GOLF 6 GT 2009 P0237
Re: GOLF 6 GT 2009 P0237
Здравей,
Ето схема от CBAB мотор къде се намира. Пада се някъде под кулера. Сензора е означен с номер 20 на схемата и според грешката може да е или от самият него или от инсталацията към него. Ако си я проверил и кабелите изглеждат наред, насочи се директно към смяната му, 038906051C му е партидният номер.
Ето схема от CBAB мотор къде се намира. Пада се някъде под кулера. Сензора е означен с номер 20 на схемата и според грешката може да е или от самият него или от инсталацията към него. Ако си я проверил и кабелите изглеждат наред, насочи се директно към смяната му, 038906051C му е партидният номер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много!
Сега погледнах, за да стигна до него, най-вероятно трябва да сваля дросела с тръбата, която отива надолу и под нея се намира сензора. Много е мръсно и не мога да го видя така, но се надявам като сваля и изчистя да мога да го видя.
Сега погледнах, за да стигна до него, най-вероятно трябва да сваля дросела с тръбата, която отива надолу и под нея се намира сензора. Много е мръсно и не мога да го видя така, но се надявам като сваля и изчистя да мога да го видя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Привет Railfan,
Щастлив съм да споделя, че проблема е отстранен, след 4 часа борба, защото е много трудно да се извади трабата със сензора, така отдолу е невъзможно да се стигне на крикове. Искам да ти благодаря за насоките, без тях нямаше да се справя никога. Заслужи си нещо за пиене!Модераторите могат да заключат темата! Проблема е разрешен

Щастлив съм да споделя, че проблема е отстранен, след 4 часа борба, защото е много трудно да се извади трабата със сензора, така отдолу е невъзможно да се стигне на крикове. Искам да ти благодаря за насоките, без тях нямаше да се справя никога. Заслужи си нещо за пиене!Модераторите могат да заключат темата! Проблема е разрешен

-
- Автомобил:
- Двигател:
Привет отново!
Тази сутрин когато запалих излезе друга грешка със същите симптоми, този път е P0236 - range / performance boost sensor. Дали не съм щракнал някоя букса правилно?
Чакам направления
Тази сутрин когато запалих излезе друга грешка със същите симптоми, този път е P0236 - range / performance boost sensor. Дали не съм щракнал някоя букса правилно?
Чакам направления
Върни се в “Дизелови агрегати”