От половин година имам пасат Б6 2.0 140 к.с . комънреал . Тъй като в последствие хванах предния собственик в доста лъжи , сега ме човърка едно нещо .
Тъй като на талона няма записан номер на двигател .
Къде мога да видя кода с четирите букви на двигателя, къде по самия двигател го пише .
На капака на ангренажния ремък я няма лепенката ,на колоната до шофьорска врата на табелата пише СВАВ и в багажника на лепенка пише код CBAB.
Отпред до колекторните тръби има някъв номер но без код .
Та къде мога да вида кода и номера на двигател.
И да го сверя .
Дано съм го написал смислено .
Къде е кода на мотора на Пасат Б6
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Re: Къде е кода на мотора на Пасат Б6
Номера на двигателя търси между главата и скоростната кутия. Може да ти пречи кутията на въздушния филтър или кутията за акумулатора.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Е щом намираш СВАВ на две места какъв е проблема? По купето как да пише код и номер на двигател?
Щом си я регистрирал в КАТ на твое име без проблем, там следва да са сверили номера на мотора с този на талона ако е минавала на канала не виждам какво има да ровиш.
CBAB е кода на мотора, щом го пише е този, а самият номер на мотора би трябвало да започва с CBDХХХХХ, някъде зад мотора, между него и купето го търсиха когато гледаха моя на канала.
CBAB е кода на мотора, щом го пише е този, а самият номер на мотора би трябвало да започва с CBDХХХХХ, някъде зад мотора, между него и купето го търсиха когато гледаха моя на канала.
Zdravko Zankov написа:Е щом намираш СВАВ на две места какъв е проблема? По купето как да пише код и номер на двигател?
Не съм започнат и за това питам .
Защото в талона не пише номер на двигател .
Да не е нещо сменян двигателя .
railfan написа:Щом си я регистрирал в КАТ на твое име без проблем, там следва да са сверили номера на мотора с този на талона ако е минавала на канала не виждам какво има да ровиш.
Тъй като колата беше регистрирана , сменях само талоните . Канал не съм минавал , нищо не са сверявали.
И в талона срещу номер на двигател пише " Няма номер "
Обикновено когато пише няма номер на мотора в талона от КАТ означава, че мотора е сменян в това купе, и е слаган такъв, чиито номер е изтрит, но са представили нужните документи, че е закупен същият CBAB мотор от бракувана кола когато е правена манипулацията.
Не е задължително това да го е направил стария собственик, може и преди него да се е случило, надали може да се каже кога точно.
Не е задължително това да го е направил стария собственик, може и преди него да се е случило, надали може да се каже кога точно.
И аз имам съмнения, че двигателя е сменян .
От разговор с други хора даже човек от КАТ щом няма номер или номера не се чете , или двигателя е сменян но не в България .
Защото при изтрит номер на двигателя от КАТ не могат да признаят новия двигател.
Така съм разбрал .
От разговор с други хора даже човек от КАТ щом няма номер или номера не се чете , или двигателя е сменян но не в България .
Защото при изтрит номер на двигателя от КАТ не могат да признаят новия двигател.
Така съм разбрал .
Не е вярно това.
Наскоро сменяхме мотора на Г4ката на брат ми, узакони се без проблем с новия, който си дойде с документи от морга, без номер и е вписано същото в талона - няма номер.
КАТ ги интересува да има документи и да е същия код на мотора за купето. Защото ако кода не съвпада, ще чакат становище от Технотест дали е изправна колата ако мотора е различен, тоест може да се узакони даже и с различен мотор, стига въпросния мотор да се предлага в продуктовата гама на това купе.
Наскоро сменяхме мотора на Г4ката на брат ми, узакони се без проблем с новия, който си дойде с документи от морга, без номер и е вписано същото в талона - няма номер.
КАТ ги интересува да има документи и да е същия код на мотора за купето. Защото ако кода не съвпада, ще чакат становище от Технотест дали е изправна колата ако мотора е различен, тоест може да се узакони даже и с различен мотор, стига въпросния мотор да се предлага в продуктовата гама на това купе.
Вписва се, ако вторият мотор разполага с такъв. Най - често обаче, от моргите го изтриват, за да си спестят потенциални главоболия. И така се получава без номер в талона от КАТ
- darknessevil
- Автомобил: Passat B6 DSG 2009
- Двигател: CBBB 170hp
Моят пасат В6 е регистриран без номер на ДВГ още в КАТ. Разбира се като нов внос, а не закупен от тук - според мен там просто не им се занимаваше в него момент да търсят номера на двг. Цвета също го писаха черен, а не е.
Zdravko Zankov написа:Е щом намираш СВАВ на две места какъв е проблема? По купето как да пише код и номер на двигател?
Абе всякакви ситуации има. Гледах една с двигател BMM на вратата. И в обявата беше такъв и лепенката такава, няма съмнение. Отваря капака отпред и що да видя - прилича ми на BKD, кората над двигателя няма как да лъже. Капачката за маслото е на друго място и не може да се пригоди кора от единия модел двигател на другия. Чудих се какво е обяснението - чисто и просто сменен двигател. Човекът почти сигурно го знае, но лъже, а може и него да са излъгали.