Наскоро басовият говорител на шофьорската врата на Пасат Б8 1.8 TSI 2015 г. започна да пращи жестоко (май беше след едно посещение в определена автомивка, може и случайно съвпадание да е). Препоръчаха ми три места в София за смяна, две от тях обаче ми дадоха твърде далечни дати - след предстоящата ми наскоро почивка и реших да опитам третото място - МАК 06, за да си имам музика на почивката. Сутринта им оставих колата, след час звъннаха, че нямали същия като оригиналния говорител, но можели да изрежат мембраната и да монтират друг говорител директно върху оригиналния, при това щял да бъде с пластмасова мембрана и двулентов (как само един говорител може да бъде двулентов е неясно за мен, но да предположим, че има такова животно). Казаха прилична цена (170 лв. за двете врати) и се съгласих на тоя вариант. Привечер ми звъннаха - 20 лв. дължа. Като отидох - не можем да ти сменим говорителя и ми го връчиха в ръцете. Не можело техните говорители да станат на него. На въпроса какво му е на моя говорител не можаха да отговорят конкретно, а на мен мембраната ми изглежда здрава. До тук към 60 лв. за таксита от и до Младост и техния "ремонт". Въпросът е има ли читаво място, за предпочитане в югоизточните райони на София, където може да ми сложат нов говорител до края на тая седмица или да си чакам на някое от другите места, които ми препоръчаха, за след почивката ми? Намерих си същия говорител в немския Амазон за 40 евро парчето, но няма шанс да пристигне до края на седмицата при нормална цена на доставка (даже и при ненормална май не може):
https://www.amazon.de/-/en/Volkswagen-3G0035454-Passive-Woofer-Speaker/
Единствената ми надежда за момента за по-бързо намиране на частта е да се окаже, че krik.bg я имат налична:
https://krik.bg/products/govoritel-na-vratata-r-l-preden-vw-passat-b8-3g0035454-3095b91fb
Passat B8 2015 г. - Смяна басов говорител на предна врата
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Passat B8 2015 г. - Смяна басов говорител на предна врата
Този сайт продава неща втора ръка. Имай предвид. Идват от Полша. Поне преди година беше такава информацията.
Два пъти съм сменял оригинални говорители на Passat B5.5 и на Passat B7 , поръчвах си ги нови по рама , не са някакви страшни суми. Свирят прекрасно. Не бих сложил нещо в рязан оригинален говорител, ама двуканално ама по-малко.... Или ОЕ или някакво сериозно надграждане с качествени компоненти за модела. Всичко друго някак не подхожда на този автомобил.
Оказа се, че в Порше имат една бройка на цена 80 лв. - колкото в Амазон. Ретроградният Меркурий учи да не правим грешни предположения (в случая - че цената ще е по-висока от други места). Поръчах и още един за другата врата, трябва да пристигне утре, а от МАК 06 се съгласиха в четвъртък да монтират новия поне на мястото на дефектиралия. Притеснява ме само, че казаха, че са на нитове и всяка нова интервенция доразбива гнездото на основата, но се надявам като е първа смяна да стане здраво.
Последна промяна от ecm на Вто 27 авг 2024 12:11, променено общо 1 път.
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Зависи дали имат нитачка, ако имат ще стане. А предложението им да изкормят оригиналния говорител и да насаждат друг на корпуса му, просто нямам думи.