Passat B8 2.0 TDI 190 к.с. 4m 2015 г. - Датчици DPF?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Passat B8 2.0 TDI 190 к.с. 4m 2015 г. - Датчици DPF?
ако е датчик за диф налягане, от опита ми със Зафирата се оказа скъсано маркучле. Набиваше грешки майстори искаха да сменям всичко, накрая сам си го смених маркучето -5 сантиметра. Провери това, най-лесно е
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
DoH_KuXoT написа:или така
Благодаря.
Точно този е датчика.
Вчера я закачихме и даде този датчик грешни стойности.
Имал съм още някаква грешка ,но момчето се надява да е ,,Вследствие,,на този датчик.
За сега толкова,другата седмица ще я правим.
Тая съм ,,ангажиран,,
-
DoH_KuXoT написа:или така
Благодаря.
Да,този е.
А знаеш ли кат.№ на датчика,че колата не е с мен и съм на работа.Да го потърся из пространството и да съм подготвен финансово?
-
group® написа:Доколкото помня, ако са два и единия даде фира, бъгва и двата. Точно така е иначе, единия мери диф налягане, другия атмосферното и се съпоставят стойностите.
Когато е един, съпоставя диф налягане от едната тръбичка с атмосферното през другата.
skromnia1970 - откопчай термозащитата и виж визулно как са нещата. Опипай тръбичките и виж дали не са препечени и скъсани. По спомен пак, датчика е стотина-двеста лева.
Ето как изглеждат нещата
Благодаря.
Да,точно този е датчика.
Азнае ли се кат.№ ,да го потърся из нета и да съм подготвен финансово?
Колата не е с мен и съм на работа.
Реших да запитам в тази тема - имам Passat B8 1.6 tdi 120 к.с. 12.2015 година DCXA мотор . От както съм я взел 4 години в ауспуха има малко сажди по стените - служебните октавии , рапидки с 1.6 тди съм проверявал и нямат такива сажди - предполагам ,че нещо DPF-a не работи съвсем добре. Как да подходя с диагностицирането на проблема ? Последно чека светна за грешка 006471 - пуснах тема , но така и не отидох на диагностика :
viewtopic.php?f=6&t=494006#p4873210
viewtopic.php?f=6&t=494006#p4873210
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Тази грешка няма нищо общо с ДПФ, а с контролен модул за управление на вентилаторите. За състоянието на ДПФ се гледат няколко показания: количество натрупани сажди в грамове, налягане дпф, температура на същия. По тези показания може да се вземе адекватно решение какво се случва с него. Проверете стойностите с VCDS,публикувай ги тук и ще ти кажа какво става с него. Измерваните стойности да стават на празен ход и втори път на 3000 оборота.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Сажди има щот го няма дпф-а ( или е дупнат с три дупки)
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
megatronS написа: на ДПФ се гледат няколко показания:...
Само да поправя, на ДПФ има едно показание - диференциално налягане. Всичко друго е ... спам

- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Да, това е така, но диференциалното налягане, само по себе си, също не ти е показател, защото зависи от правилното действие на един единствен датчик. Каквото покаже той, това ще видиш, но реално много често този датчик показва неправилно и то не заради маркучи или запушване, а заради проблем в него. Няма как да пренебрегваш показания за температура, защото, като ти забие температура от (-100 градуса) , и компютъра на автомобила ще сбърка изчисленията. Натрупаните сажди се вземат с алгоритъм на базата на показания на диференциалното налягане, там може да бърка доста, според проблема, но са пряко свързани с налягането. Затова се гледат тези три неща едновременно, защото тук виждаш не само показанията на един или два датчика моментно, а реално какво е проследил и изчислил компютъра в дългосрочен режим на работа, тоест натрупването на сажди. По разминаването или припокриването на тези показания се съди за състоянието на ДПФ като цяло.
Като пример може да се използва следното нещо:
1. Налягане в момента 3 милибара, количество сажди 9 грама - нормално и очаквано показание на чист филтър
2. Налягане в момента 3 милибара, количество сажди 40 грама - сбъркано и разминато показание, но реално цитирано от автомобил
3. Налягане в момента 500 милибара, количество сажди 12 грама - същото , като горното
В пример 2, сензора отчита нормално налягане в момента, но компютъра е сметнал преди това, че ДПФ е запушен тотално и за боклука. В пример 3, сензора отчита тотално запушване на ДПФ, но компютъра смята,че саждите са му в норма. Ето тези аномалии, когато са налице са много важни, за да се установи, кой, къде и защо бърка в цялата процедура. Когато всичко е наред е ясно, че с увеличаването на налягането се увеличават и количеството сажди.
Като пример може да се използва следното нещо:
1. Налягане в момента 3 милибара, количество сажди 9 грама - нормално и очаквано показание на чист филтър
2. Налягане в момента 3 милибара, количество сажди 40 грама - сбъркано и разминато показание, но реално цитирано от автомобил
3. Налягане в момента 500 милибара, количество сажди 12 грама - същото , като горното
В пример 2, сензора отчита нормално налягане в момента, но компютъра е сметнал преди това, че ДПФ е запушен тотално и за боклука. В пример 3, сензора отчита тотално запушване на ДПФ, но компютъра смята,че саждите са му в норма. Ето тези аномалии, когато са налице са много важни, за да се установи, кой, къде и защо бърка в цялата процедура. Когато всичко е наред е ясно, че с увеличаването на налягането се увеличават и количеството сажди.
-
- Автомобил: VW Golf 7 16 TDI Variant
- Двигател: CXXB
Аз бих провеил дюзите.
Върни се в “Дизелови агрегати”