Привет Колеги ,
Наскоро станах собственик на едно B6 (3C5) ,но ми се налага да сменям маслото на DSGто
Два въпроса съответно - имате ли предпочитан сервиз във Варна ,където да го направят адекватно (тъй като чух VW взимат 500-600лв в днешни дни)? Също колко ви е струвала на вас смяната в сервиз ?
Поздрави
Смяна на трансмисионно масло - DSG / Passat B6
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Re: Смяна на трансмисионно масло - DSG / Passat B6
600лв. е в Пловдив при доказан човек със ОЕ комплект.
А иначе пълният комплект 6 литра масло по спецификация е 400лв
Оригиналният филтър е 50лв
500лв е напълно, напълно адекватно ако е ОЕ, да не кажа че и 600 е супер цена!!
А иначе пълният комплект 6 литра масло по спецификация е 400лв
Оригиналният филтър е 50лв
500лв е напълно, напълно адекватно ако е ОЕ, да не кажа че и 600 е супер цена!!
Последна промяна от miro_hack на Сря 04 сеп 2024 11:23, променено общо 1 път.
- mothertruccr
- Автомобил:
- Двигател:
Малък ъпдейт - днес се чух с VW Варна и за услугата искат 750лв
Препоръчан ми бе сервиза на MiD под двете кули. Там ми поискаха 360лв. Причината за разликата е че те ползват не ОЕМ масло.
Препоръчан ми бе сервиза на MiD под двете кули. Там ми поискаха 360лв. Причината за разликата е че те ползват не ОЕМ масло.
Не ти препоръчвам да слагаш неоригинално масло на това DSG. Но ако все пак го направиш имай предвид, че ресурса му е 20 хиляди, а не 60 както е на ОЕМ маслото
- DanZki
- Автомобил:
- Двигател:
Тези das auto глупости не ги пишете. Кой и как изчисли, че ресурса е 20к?
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
В предишната тема за масла на DSG зададох въпрос, но не получих отговор, та да се пробвам тук:
Тема за размисъл извън темата - ако оригиналното ваг масло за двигателя е с интервал на смяна 15000км, автърмаркет маслото на 7500 ли се сменя?
Иначе по темата - около 200лв е 5л масло на феби, около 70лв е 1л оригинално масло. Вече кой на какви цени си го намира и на какви решава да го налее е друг въпрос/всеки 2ри ползва отстъпка някъде/. Труда зависи от населеното място.
Тема за размисъл извън темата - ако оригиналното ваг масло за двигателя е с интервал на смяна 15000км, автърмаркет маслото на 7500 ли се сменя?
Иначе по темата - около 200лв е 5л масло на феби, около 70лв е 1л оригинално масло. Вече кой на какви цени си го намира и на какви решава да го налее е друг въпрос/всеки 2ри ползва отстъпка някъде/. Труда зависи от населеното място.
Да беше и попрочел още малко от форума, щеше да установиш, че моторното масло се сменя на моточасове, а не на пробег изминати километри. Съответно в смесено каране, интервала ще е точно толкова - 7500, това мисля, че ти отговаря на въпроса.
Аз нямам нищо общо с дас ауто, даже съм на вашето мнение, че там меко казано не стават. ДСГ са капризни кутии, искат хубаво и оригинално масло ако искаш да ти служи вярно дълго време, многократно е писано, а вие какво ще си налеете си е ваш избор.
Аз нямам нищо общо с дас ауто, даже съм на вашето мнение, че там меко казано не стават. ДСГ са капризни кутии, искат хубаво и оригинално масло ако искаш да ти служи вярно дълго време, многократно е писано, а вие какво ще си налеете си е ваш избор.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Tipsy написа:В предишната тема за масла на DSG зададох въпрос, но не получих отговор, та да се пробвам тук:
Автърмаркет масло сменено на 7500 е абсолютно страхотният вариант за мотора.
Не забравяйте, че ресурса на двигателите и кутиите ни най-вероятно вече е взет в голяма степен. Ние само се опитваме да съхраним за напред този оставащ ресурс. А как по друг начин освен с хубави масла, навременна смяна и пазене?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Двигателното масло е най-добре да се сменя на 250-300 моточаса, независимо от това дали е оригинално или друго, покриващо изискванията. Аз лично си го сменям сам и препочитам например Ravenol VMP 5w30, макар и да е по-скъп от оригиналното VW, което е 0W30 и според мен не е подходящо за нашия летен климат, а за 0w20 да не говорим.railfan написа: Съответно в смесено каране, интервала ще е точно толкова - 7500, това мисля, че ти отговаря на въпроса.
Що се отнася обаче до масло за DSG обаче съм на мнение, че маслото трябва да е оригинално. Също и за Haldex.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Все пак все някой трябва да го произвежда това "оригинално" масло..
TITAN FFL-2
This is the only product that has been approved pursuant to VW specification TL 52182
https://maslatabg.com/motor-oil/masla-z ... -2-1-litar
https://auto-masla.com/produkt/fuchs-ti ... %8A%D1%80/
TITAN FFL-2
This is the only product that has been approved pursuant to VW specification TL 52182
https://maslatabg.com/motor-oil/masla-z ... -2-1-litar
https://auto-masla.com/produkt/fuchs-ti ... %8A%D1%80/
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Супер информация, благодаря колега.
Както и някой произвежда "оригиналното" моторно масло.
Както и някой произвежда "оригиналното" моторно масло.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Форума дължи много на колегата Кайзен!
Аз лично му изказвам едно голямо Благодаря!
Аз лично му изказвам едно голямо Благодаря!