Kuncavia написа:Ебаси монолога... Някой няма ли да живне?
Хайде да живнем малко
От 3 дни съм собственик на Triumph 900 Rally Pro 2025
Забавих се с покупката, защото голямо избиране падна и за пореден път - увеличаване на бюджета.
Финалната дилема беше с Африка Адвенчър, но 2 неща ме отказаха:
1. Теглото - 250кг с DCT и ES. Триумфа е 228кг и по този параграф направих правилния избор*. По-натам и някоя будеща модификация на Африката може и да пробвам.
2. Доставка Юли месец. В повече ми идват бултрако.
*важно за теглото - 228кг, но с подгреви, ролбар, защита двигател и т.н. А африката е гола пушка. Тоест лесно мина 260-270кг само с тези екстри. Тоест разликата е фоста сериозна.
Тъ, трумфчето макар и с 21 инча предно е с 17 задно, което прави мотора повече годен за шосето. Офроуда не му е идеята, но все пак за черните пътища, които аз имам на ум е екстра. Карат ги и по-сериозно, но не вярвам аз да мина натам. Със сигурност може повече от китайчето.
От 2024г е 107к.с. и има прилично много екстри. По-важните за мен са - подгреви на всичко, даже и пасажерската седалка; cornering abs; linked brakes; изцяло регулируемо окачване отпред и отзад; доволни ходове; супер добър куикшифтър; круиз контрол и т.н.
Жертвите, които направих са кардан, който има при големия Триумф; електронно окачване, което има Африката и големия Триумф; автоматика при Африката, който 2024 е много подобрен.
Но няма пълно щастие и както казвам, теглото ме плаши. За 1ви адвенчър е важно. Живи и здрави да има следващи мотори.
Снимки не мога да кача, че форума ...
Иначе за екип също доста мислих и нищо не измислих
Реших да си взема неща за първо врвме и кратки трипчета из Бг, а натам и цял екип адвенчър, когато избера и разбера, какво искам.
Взех един панталон на Джон Дое клас ААА и ъпгрейд до левъл 2 протектори. Уникално идобен и за ежедневна употреба. Супер доволен.
Обувки взех също ежедневни TCX
https://www.mymoto.bg/obuvki-tcx-climat ... white/9863Също уникално удобни и за леки трипчета стават. Натам и ботуши, като се чудя между няколко модела, но няма да доааждам прекомерно.
Поръчах и едно яке на Revit Tornado 4, което е мрежесто, но клас АА и с левъл 2 протектори. Друго подобно не намерих. Идеята е, че със сигурност лятно яке ми трябва и то с добра протекция. Твърдят, че до 10 градуса минимални става, което е доволно добре. Според нуждите ще избирам и екип, като за момента Revit Sand 5 ми е фаворит.
Каска си взех Scorpion adf-9000 - страхотна каска, пасва ми иделно в L, а иначе съм М (Shoi и Shubherth), има надуване.
Сравнително тиха, комфортна и т.н. Само дето съм отвикнал на фул фейс, а и съм цайс и ще взема една Scorpion Exo-tech, която ще е за мен в М, за кратки трипчета и ще взема S вътрешности за жената, когато пътуваме заедно.
Предстои ми оборудване за мотора - куфари, малко протекция, друга слюда (повече комфорт), още някои дреболии, които в етапа на каране ще нагласям.
За багажа засега мисля да не се изхвърлям с 6 бона за оригиналните куфари и да взема на бъгарската фирма Bumot меките куфари. Струват ми се екстра за начало. Ако някой има мнение, ще ми е полезно. Но и цената е фактор, и теглото.
В общи линии това е за момента.
Още свиквам с мотора, че 12 години почти не съм карал скорости, а адвенчър никога. Има неща, с които трябва да свикна - размери, тегло и т.н., но съм доволен от избора и определено имам желание да карам дълго и далеч вече. Скутера остава. Все пак и той си е от нов при мен и за града си е незаменим (освен, ако не фойде момент, когато карам само Триумфа)
Наздраве и безавариен сезон на всички