samo_pechka написа:Смущава ме, че хем ще е градска кола, хем трипчета из балкани ...
Едно СУВ-че ще е най-добре, дори и нещо по-скромно и не е задължително да е 4х4.
Лека кола от типа на поло със скромна моторизация и екскурзии по балкани ще е леко ( до доста) зор. Ни багаж, ни сила по баирите, ни спирачки по нанадолнищата натоварени.
СУВ-ове също ми харесват, но са с разход на гориво над 10, докато яриса и сеата са около 5-6. За ежедневно пътуване не е идеално и ще харчи в повече излишно. Иначе и с паркирането в София няма да е много приятно освен ако не е по-малка кола.
thanis написа:Ако тези два автомобила са от познати лица и можеш да си доколкото е възможно сигурен в състоянието им. Сеата е по-добре.
Ако собствениците не са приятели/познати/роднини и просто си попаднал на разговорливи търговци, за твоите нужди бих гледал Поло V и/или Golf V/VI
Рапид-а е добър компромис, но ако ще е за дълго комфорта е почти колкото при яриса, нищо че на пръв поглед излгежда по-голям. В Polo-то има един архаичен мотор 1.4 MPI 85к.с. който е изключително прост и безпроблемен и освен завишен разход на гориво спрямо 1.0TSI и 1.2TSI не се усеща чак толкова да не върви, нищо че е без турбина. Също така има и 1.4TDI и 1.6TDI, които са си достатъчно прилични за такъв клас автомобил. Ако си спокоен шофьор, без проблем можеш да минаваш по 850/900км с 40-42литра с дизелите. От 1.4 MPI очаквай към 650/700км, 1.0TSI и 1.2TSI са максимум 100км отгоре за 1 резервоар спрямо 1.4
Ако бюджета позволява и другите две коли не са от познати лица - Голф или Поло. Ако Яриса и Ибизата са от познати и са в добро състояние - Ибизата, като просто си заделете едни 1000лв за всеки случай, ако изкочи нещо- да не ви хване неподготвени.
Ако маневриране и паркиране не е проблем и за планината ще мъкнете багажи и неща - Октавия 2 също е добър избор.
Поздрави и успех в избора
Собствениците не са познати, намерих ги в mobile.bg обявите, но хората не са търговци. Няма да трябва голям багажник.
Иначе читави обяви за Голф и Поло от частни лица, както и разни други марки не са ми излизали напоследък. Държа да има сервизна история, да не е внос отнякъде и да не се знае нищо за колата, пробегът искам да може да се докаже/провери и да е под 120 000 км. И затова обявите в София намаляват, от които избирам.
Също интериора и екстериора на ибизата и на яриса доста ми допадат, разходът е малък, самите те са малки и ще е удобно паркирането в София.