От коя бензиностанция зареждате нафта?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
след омв и еко, напоследък от шел скъпата нафта и слагам бардал бдс като допълнение
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
alpinab написа: Явно е до пардита и кола. Друго обяснение нямам.
До кола...едва ли, виж до партида и някакви други "човешки" фактори - може !
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
explorer.1505 написа:Някой има ли преки наблюдения от премиум горивото на Петрол - дизел Green force обогатено с добавка liqui moly?
Как се държи мотора спрямо горивата от останалите бензиностанции, прави ли по-често регенерации и най-вече някой засичал ли е вода в горивния филтър ?
За мен това е най доброто гориво.
Не съм сипвал от скъпия на Петрол, но по едно време периодично сипвах на бензиностанциите им на самообслужване и не ми хареса - скъси интервала между регенерациите и една идея по-тромава ми се стори колата.
От тогава горе-долу редувам ОМВ и Ромпетрол, а зимата в големите студове сипвам от авио дизела на еко, тоест по-скъпия.
От тогава горе-долу редувам ОМВ и Ромпетрол, а зимата в големите студове сипвам от авио дизела на еко, тоест по-скъпия.
railfan написа:а зимата в големите студове сипвам от авио дизела на еко, тоест по-скъпия.
Имаше случаи на замръзнал Авио-дизел, така че имай едно наум. От Еко - течност за чистачки или кафе. Гориво само в краен случай, ако свети лампата и няма други.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Не може да съдиш по едно ЕКО щото са франчайз, едно може да е тотал щета, следващото да е супер добре. Гаранция няма там. Аз примерно от това на шипченски проход в София съм доволен, а това на 4км е тотал щета, веднъж съм сипвал и бензина изчезна уникално бързо и колата не вървеше, ама като казвам бързо имам предвид кола която харчеше 10/100 градско изведнъж почна да харчи 20/100 и не можеше да мъцне, а беше 118 коня, на 850кг. Купе.
Само от Инса в Пловдив.
Много време не бях експериментирал, вчера сипах от премиум нафтата им.
Съотношението в резервоара в момента е 50/50 скъпата/евтината нафта на Инса.
Винаги, дори и след смяна на масло съм свикнал при палене на студен двигател да притраква леко първите 5 секунди.
Е тази сутрин това го нямаше!
За динамика/шум/емисии/разход за момента не правя заключения, но е факт, че студен двигател звучеше по-добре в самото начало.
Гледам има отстъпка уикендите с тяхната карта 20ст, ще си изкарам.
Момчето дето зарежда каза, че имала 5 добавки, колко е вярно е друг въпрос.
Много време не бях експериментирал, вчера сипах от премиум нафтата им.
Съотношението в резервоара в момента е 50/50 скъпата/евтината нафта на Инса.
Винаги, дори и след смяна на масло съм свикнал при палене на студен двигател да притраква леко първите 5 секунди.
Е тази сутрин това го нямаше!
За динамика/шум/емисии/разход за момента не правя заключения, но е факт, че студен двигател звучеше по-добре в самото начало.
Гледам има отстъпка уикендите с тяхната карта 20ст, ще си изкарам.
Момчето дето зарежда каза, че имала 5 добавки, колко е вярно е друг въпрос.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Е това вече е нафта, пълни и повдигачите по-бързо. Браво на ИНСА!
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Вярно,че е петък ама чак пък толкова
Между другото нито е добре да няма добавки, нито е добре да има много, защото като преседи малко горивото в резервоара става пъолен мармалад вътре, отделно че повече добавки като преседят малко спират да бъдат ефективни.
А и всички добавки трябва да бъдат съвместими една с друга, което при 5 добавки почти клони към невъзможно.
Хубаво е да има, ама както с всичко не е добре да се прекалява и мен много силно ме съмнява да има 5 добавки, те ценово няма как да го докарат дори, но това е друга тема

Между другото нито е добре да няма добавки, нито е добре да има много, защото като преседи малко горивото в резервоара става пъолен мармалад вътре, отделно че повече добавки като преседят малко спират да бъдат ефективни.
А и всички добавки трябва да бъдат съвместими една с друга, което при 5 добавки почти клони към невъзможно.
Хубаво е да има, ама както с всичко не е добре да се прекалява и мен много силно ме съмнява да има 5 добавки, те ценово няма как да го докарат дори, но това е друга тема

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За мен няма по-добра нафта от Gold Diesel-а на Avia, по-скъпичко идва, но като се сметне 0,5/100 икономия /толкова дава при мен в сравнение със стандартно гориво/ и това, че се кефиш как върви колата...си заслужава 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А има ли предлагане някъде при нас на "новия" сорт дизел HVO ? Цетана му бил висок и до 30% в нормалния дизел се понасял без никакъв проблем и от по-стари коли.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ехеее, тука повдигачи се оправят с половин резервоар нафта... Я кажете от коя бензиностанция зареждате нафта, за да зарастне разтропан маховик, че старият ми Пасат B5.5 е при един приятел и е вече на 300к и да му кажа да си го зареди и да се оправи? Също така съм и за задни накладки - да препоръчате нафта, с която се оправят? Благодаря!
И аз не разбирам защо трябва да се плюе по дадени вериги бензиностанции. Аз например от 8 години зареждам бензин и дизел основно от Еко и в много редки случаи от Лукойл. Доволен съм и ще продължа да зареждам от Еко тяхната нафта Double filtered.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Двойно филтрувана нафта ли имат?
Т.е. другата е единично? И се предполага, че това двойно филтрувано гориво го имат само те?
А дано, ма надали... Прилича ми на рекламни лафчета.
Т.е. другата е единично? И се предполага, че това двойно филтрувано гориво го имат само те?
А дано, ма надали... Прилича ми на рекламни лафчета.
Да, аз съм един от собствениците на Еко и правя реклама
Нали колата си е моя, ще си я троша със скапаната нафта от 3 лева
Просто не съм разбрал, че темата е да оплюем Еко, съжалявам за грешката

Нали колата си е моя, ще си я троша със скапаната нафта от 3 лева

Просто не съм разбрал, че темата е да оплюем Еко, съжалявам за грешката

Върни се в “Дизелови агрегати”