Търся някой, който изкупува... (Не е обява)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
GordonFreeman
Автомобил:
Двигател:

Търся някой, който изкупува... (Не е обява)

Мнениеот GordonFreeman » Пон 21 окт 2024 21:01

Здравейте, търся някой - човек или пък фирма, която изкупува коли в движение... :question

До тук е лесно нали ?

Е да ама моето питане е по-специфично - аз продавам кола на ток... дано не се счита вече за обява... затова няма да споменавам подробности.

Свързал съм се вече с може би около 20тина човека и фирми, имащи такива обяви но общо взето... не става. Ходих и на място при една фирма, искаха да я покарат 2-3 дни и тогава, но това не ми го казаха предварително, както беше реда, но както и да е.

Сами се досещате че не й търся реалните пари, тъй като това е бърза продажба...

Просто се надявам някой който знае към кого мога да се обърна да се отзове тук.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Търся някой, който изкупува... (Не е обява)

Мнениеот thanis » Пон 21 окт 2024 21:06

Т.е. опитваш се да продадеш кола с проблем ?

Защо просто не си пуснеш нормална обява, дори и да е на по-ниска цена, ако е толкова спешно.

Колата на ток ли е, бензин, метан, водород или каквото и да има за моторизация няма значение.

Дай малко повече информация и какво точно целиш. Искаш над пазарна цена, искаш максимално бързо да я разкараш, искаш нещо съвсем различно ли ?

Потребителски аватар
GordonFreeman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GordonFreeman » Пон 21 окт 2024 22:03

Целта ми е "да се отърва от нея", да.

Не е с проблем, макар че зависи от гледната точка... за едни дадена спецификация е проблем, за други - не... проблеми има по външния вид, иначе си е в движение.

Пуснал съм обяви, макар и да не съм тук във форума (говоря за раздел "Продава").

Да речем че не е кой знае колко спешно, но пък не ми се чака и няколко месеца.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Вто 22 окт 2024 12:35

Вземи обясни по - подробно, потчи нищо неразбрах. Разбрах, че имаш кола за продаване под пазарните цени и искаш да е бързо. До тук добре звучи, никой не би ти отказал ако може да се изкарат кинти без да работиш и всичко е "налично" по колата.
Колата твоя ли е ? Има ли документи?

Потребителски аватар
GordonFreeman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GordonFreeman » Вто 22 окт 2024 12:46

Да, на мое име регистрирана с БГ номера в КАТ. Изрядно всичко. В движение. То остана едва ли не само да пусна линк към обява, каквато имам... със сигурност е под пазарната цена... аз съм я взел за много повече отколкото в момента е на обявата ми, като пак подлежи на коментар. Ако някой има наистина заинтересован, може на ЛС... или пък нямам против да я пусна тук в радел обяви, макар че все пак с тази "реклама" която си направих с тази тема...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 22 окт 2024 14:21

Ако колата е под пазарната цена и има обява, значи ще е странно да не се продаде. Пазарната цена е тази, на която някой е склонен да купи и продаде. Щом никой не е склонен да купи - вероятно цената е над пазарната. Това за колко си я купил - няма никакво значение.

В момента гледам едно електрическо Audi E-Tron 55 S Line, което е струвало като ново 92 604 евро. Сега е на на 5 години и 72 000 км и се продава на търг с целева цена 19200 евро без ДДС.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 25 окт 2024 19:39

GordonFreeman написа:Здравейте, търся някой - човек или пък фирма, която изкупува коли в движение...

Пробвай с (коя да е) автокъща.

Потребителски аватар
GordonFreeman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GordonFreeman » Пет 25 окт 2024 19:41

Щом е "изкупува" значи или се занимава с вторични суровини или трябва да е заложна къща - готиви да ти дадат заем, който може да не върнеш и вземат като залог нещо на безценица.

Не желая да споря, а иначе - колата днес я продадох, темата ако искате я заключвайте или каквото е редно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 26 окт 2024 11:08

Ами като си я продал, кажи сега подробностите за колата и цената, че тя голяма конспирация стана :mhihi

kalin09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin09 » Нед 27 окт 2024 23:15

Случайност или не ,познат се "похвали" че е купил електричка със "контузена" батерия-била ударена ,вдлъбната и замаскирана ,като пробега от напълно заредена бетерия бил около 36 км. Който пробег разбрал след покупката. Някакво пежо било.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Вто 29 окт 2024 16:27

Това обяснява до някъде, защо автора не е искал да даде колата за 2-3 дена да я покара, ако е неговата де. Интересно как се е навил купувача без тест драйв. Ако батерията не е показвала индикация за проблем при тест драйва,а се е разбрало в последствие и това е продажба от ЮЛ, може да си търси правата.

Не е ли ходено в сервиз преди покупката ? Какъв модел пежо, защото ако е 208е там дори и под пазарна цена говорим за около 25-30 хиляди лева.

Иначе винаги може да си заведе гражданско дело, но там трудна работа се доказват кой крив, кой прав.

Потребителски аватар
GordonFreeman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GordonFreeman » Вто 29 окт 2024 17:29

Тцъ, колата ми НЕ беше Пежо, а иначе - тест драйв имаше...
Колата ми беше VW. Както казах -никой за нищо не съм лъгал.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”