TESLA електромобил...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Re: TESLA електромобил...

Мнениеот ssssl » Нед 01 дек 2024 19:06

Това е статистика. Изследването на AutoinsuranceEZ е представителна статистическа извадка, ако това ти говори нещо :mhihi Ама нищо, ти продължавай да си хейтиш :mhihi
https://www.autoinsuranceez.com/gas-vs- ... car-fires/

Spikul

Мнениеот Spikul » Нед 01 дек 2024 19:19

ssssl написа:Това е статистика. Изследването на AutoinsuranceEZ е представителна статистическа извадка, ако това ти говори нещо :mhihi Ама нищо, ти продължавай да си хейтиш :mhihi

Ти да видиш. Ние с ДВГ консумираме доматите с колчета и не знаем какво си ни дал :mrgreen
Таблицата е абсолютно несериозна, защото дори няма дата на изготвяне. Още повече, че тя е на американски застраховател и не може да бъде никаква представителна статистика за нищо, защото в тази компания може да са застраховани само 100 електрички например. А за умишлените пожари при застрахован автомобил, изобщо няма да отварям дума. Дадох ти елементарна математическа задача с пълна конкретика, така че сега не знам на кой не му изнасят официалните факти :mhihi
Апропо, точно тази кола от подписа ти Volvo EX30 69 kWh (428 кс) AWD Twin Motor Performance скоро я тествахме. Страхотно ускорение, но при ... 2000 микро Тесли напрегнатост на ЕМП на нивото на главата, при максимални референтни стойности 270 микро Тесли, е доста красноречиво. При градско с около 50-60 км/ч на пода е "само" 2000 микро Тесли, а на нивото на главата е 80, което е по-добре. Та недей да си мислиш, че откриваш топлата вода :mrgreen

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Нед 01 дек 2024 19:30

:mhihi :mhihi

Spikul

Мнениеот Spikul » Нед 01 дек 2024 19:34

ssssl написа::mhihi :mhihi

Много изчерпателен и изпълнен с доказателства коментар :bowdown
Дерзай инДжинерино :th_up

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Нед 01 дек 2024 20:03

Irnik написа:... Като знам какви сме майстори и поправяме всичко , а батериите са 800-900 волтови , то със сигурност ще има и пострадали "майстори" , като станат повече електричките .

Виж това, ако не се вземат сериозни мерки, се очертава като сериозен проблем. Спомням си как смърдяха на газ копърките едно време.

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Нед 01 дек 2024 23:56

Spikul написа:

:mhihi :mhihi

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 02 дек 2024 11:58

Spikul написа:

Пишеш пълни глупости, какво да ти се отговори?

Дай друга статистика и докажи, че си прав в нещо, а не ектраполации?

Spikul

Мнениеот Spikul » Пон 02 дек 2024 12:24

group® написа:
Spikul написа:

Пишеш пълни глупости, какво да ти се отговори?

Дай друга статистика и докажи, че си прав в нещо, а не ектраполации?

Защото вие електрофилите хич не пишете глупости, нали? По-голяма глупост от това, че 25х10=52, аз лично не бях чел, ама карай да върви. И ако това наричаш екстраполация, здраве му кажи. Освен това статистиката на този застраховател е само за 2022 г. и включва абсолютно всички коли с ДВГ, без значение от възрастта им. А тези, които нямат каско при тях и не са застраховани, какъвто е случая с изгорялата у нас Тесла, не влизат в никаква статистика.
Вярвайте в каквото си искате, но аз вярвам в математиката.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 02 дек 2024 12:32

Математиката казва, че е клонящо към нула (говорим генерално за 1 към 500 000) да ти се запали колата, колега. За такива като теб, ако ще и правителството да извади статистика и Тесла - пак няма да си доволен, защото не може да им се вярва.

Колкото е риска да се взривиш с бензинова кола, горе долу там е и да се запалиш с електричка.

Имат ли електричките много проблеми - Да, за всеки ли са - определно не. Пожара проблем, който да те замисли за покупка ли е ? - По-скоро не.

Спомнете си какво беше, когато въвеждаха масово газовите уредби. Аз тая бомба, то живота ми е мил и т.н. и т.н. и т.н. Полша, Италия и България са държави с голям процент LPG, ама няма апокалиптични статии, че сума ти и народ е умрял от "бомби" в багажника.

Spikul

Мнениеот Spikul » Пон 02 дек 2024 12:46

thanis написа:Математиката казва, че е клонящо към нула (говорим генерално за 1 към 500 000) да ти се запали колата, колега. За такива като теб, ако ще и правителството да извади статистика и Тесла - пак няма да си доволен, защото не може да им се вярва.

Колкото е риска да се взривиш с бензинова кола, горе долу там е и да се запалиш с електричка.

Имат ли електричките много проблеми - Да, за всеки ли са - определно не. Пожара проблем, който да те замисли за покупка ли е ? - По-скоро не.

Спомнете си какво беше, когато въвеждаха масово газовите уредби. Аз тая бомба, то живота ми е мил и т.н. и т.н. и т.н. Полша, Италия и България са държави с голям процент LPG, ама няма апокалиптични статии, че сума ти и народ е умрял от "бомби" в багажника.

Че то още в първото си мнение го казах, че риск има и с ДВГ. Никъде не съм твърдял, че няма риск, но нали казах, че е стъкмистика как ДВГ се палели повече и се настървиха да ми показват как нищо не разбирам. Тепърва статистиките ще се правят и дори в Южна Корея вече казват, че рискът от пожари на електрички е 1,7 на 10 000, а на ДВГ е 1,9 и това при положение, че автопарка на електричките е доста по-нов. https://www.investor.bg/a/447-analizi/3 ... opasnostta

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 02 дек 2024 13:06

В линка който си пратил се цитира статията която ти показаха, като извадка на застрахователната компания, където им се заяждаш за тяхната математика.

Също така цитираш грешно статията:

Броят на пожарите на 10 000 електромобила в Южна Корея е бил 1,3 за миналата година, в сравнение с 1,9 за превозни средства, задвижвани с двигатели с вътрешно горене, изчислява Институтът за научна и технологична политика.

Иначе ключа за бараката при риска от пожар на електрокари и хибриди е пак цитират то твоя източник.

Мун Хак-хун, професор по автомобилно инженерство в университета в Осан, казва, че властите също трябва да създадат схема за сертифициране, за да помогнат да се гарантира безопасността на батериите.

Spikul

Мнениеот Spikul » Пон 02 дек 2024 13:29

Е именно де. Много добре се виждат огромните разлики в двете статистики. Всеки сам може да прецени на кое проучване да вярва - дали на частен застраховател в Илинойс или на Държавен орган в Южна Корея.
Също така в статистиката влизат и тези 140 коли с ДВГ, които са изгорели на паркинга.
Освен това ключът не е в това, което е пропръчано, като са взети съвсем други мерки https://myve.bg/yuzhna-koreya-vavezhda- ... 49723.html
А проблемът скоро се повтори в Южна Корея https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... na-parking

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 02 дек 2024 14:50

Не се отчита обаче фактът, че 99% от случайте на запалване на кола с двигател е по време на движение или работещ двигател, когато шофьора е там, може да реагира, а и няма опасност за околните, докато електричките обичат да се палят когато са "сами" никой нищо не може да направи да ги изгаси и всичко около тях...също изгаря !

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 02 дек 2024 17:18

Spikul написа:Защото вие електрофилите ...

На критичното мислене все му е един такъв речитатива ... :icon_lol
Никаква математика не виждам в мненията ти. Само изводи тип 'ако там са продадени толкова, значи в света горят повече, бла бла...'.

Който толкова се вълнува да доказва, че гроздето е кисело ето поне сбор на данни от различни статистики в годините и да си рови. Източниците са цитирани в края. На мен не ми се занимава с тези глупости :c020

https://www.honestjohn.co.uk/the-latest ... tatistics/

Spikul

Мнениеот Spikul » Пон 02 дек 2024 19:38

group® написа:
Spikul написа:Защото вие електрофилите ...

На критичното мислене все му е един такъв речитатива ... :icon_lol
Никаква математика не виждам в мненията ти. Само изводи тип 'ако там са продадени толкова, значи в света горят повече, бла бла...'.

Който толкова се вълнува да доказва, че гроздето е кисело ето поне сбор на данни от различни статистики в годините и да си рови. Източниците са цитирани в края. На мен не ми се занимава с тези глупости :c020

https://www.honestjohn.co.uk/the-latest ... tatistics/

Едва ли си аристократ с електрически Ролс-Ройс и за това можеше да спестиш комплексарския довод, че който не харесва електрички, то е защото гроздето му е кисело. Това звучи точно като някой лумпен фанатик с айфон.
Имам си и гараж и доходи, за да си купя електричка, така че не на мен тия, още повече, че най-голямата гордост на собствените е как зареждали безплатно и карат без пари. Големи баровци, няма що.
И като не ти се занимава, какво ми вадиш думи от контекста? Нали искаше друга статистика - дадох ти я за Южна Корея. И няма как да видиш за каква математика ти говоря, като очевидно не четеш мненията до край! Какво ми повтаряте една и съща стъкмистика в различни статии, която е пробита отвсякъде?!
Това в статистиката ли е за последните месеци:
https://businessnovinite.bg/svjat/blizo ... tesla.html
https://carmarket.bg/elektromobili/tesl ... video-9607
https://www.roadandtrack.com/news/a6197 ... e-factory/
И за да няма хвърлили се на амбразурата, ще се самоцитирам и дано този път се прочете:
Spikul написа:
Asko VW написа:Не че нещо, но пожари предизвикани от технически проблем в електрическата система може да се случат на всяка кола, ел. или ДВГ. Да при електричките става по-тегаво ако тръгне основната батерия, защото се гаси много трудно, но пък при ДВГ има възможност да тръгне пожар и от проблем в горивната или смазочната система, теч на гориво/масло, което при електричките го няма. Та нека не преекспонираме, и при едните и при другите си има характерни опасности.

Разбира се, че никой не е застрахован напълно от възможността за пожар, но изобщо не се преекспонира проблема, дори напротив - премълчава се. Аз не знам някой автомобил с ДВГ, да се самозапали ако стои в покой, докато при електричките е доста често срещан проблем.
А това с пожар в ДВГ при проблеми в горивната и смазочната система, няма как да се случи ако колата не е с включен двигател, просто защото за да гори бензина му трябва искра, а за да гори маслото му трябва висока температура и пламък. И не, при електричките не става много тегаво гасенето на батерията, а става невъзможно и има случаи на повторно и потретно самозапалване на батерията, дори месеци след инцидента. В нета е пълно с информация за подобни случаи.
Така че изобщо нещата не са толкова прости, колкото се опитват да ги изкарат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”