Passat B8 2019 Мокра стелка откъм шофьорското място

Техническа и сервизна информация за Passat
chefo1993
Автомобил:
Двигател:

Passat B8 2019 Мокра стелка откъм шофьорското място

Мнениеот chefo1993 » Пон 09 дек 2024 21:25

Здравейте, колеги! Отскоро съм собственик на Passat B8 2019 година. Търсих уж бройка, която да е без панорама, защото знам че е още една грижа в повече, но така се случиха нещата. Явно това, че се настроих негативно към тази екстра, допринесе за това действително да имам проблеми след това, защото не след дълго забелязах, че започна да ми се мокри стелката на шофьорското място след като измия колата. Направо си подгизва. Четох тук и там, оказа се че доста хора се сблъскват с този проблем, купих си един усталък с който да пробвам да прокарам отводнителните канали на панорамата. Изкарах доста мръсотия, но уви явно не съм успял напълно да ги прочистя, защото проблема остана. Закарах колата в официалното представителство с надежда те да помогнат, оскубиха ме 2 пъти, като твърдяха че проблема е отстранен и са отпушили каналите, както и че единият от тях бил не на мястото си и са го оправили. Наместили и някакви пластмаси отпред под капака, защото и те нещо били разместени и така. Предполагам, че може и въобще да не са ги изчистили както трябва, а да ме хвърлят по върбите. :rolleyes Стелката още си подгизва, дали след дъжд, дали след като я измия, така че вече не знам как да процедирам. Моля колеги с подобен проблем да дадат някакъв съвет или идея от какво може да е.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B8 2019 Мокра стелка откъм шофьорското място

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 10 дек 2024 10:48

Трябва да проследиш тръбопровода от левия отвор горе в ъгъна на ваната на панорамата, до кората под чистачките. Сваля се лявата "А" колонка. Под нея ще го видиш, дебел оранжев тръбопровод. Има снадки , най-вероятно е изваден от някоя от тях или е пробит при опитите за отпушване. За пробив може да се пробва като се разглоби колонката, запуши се в долния край под кората на чистачките и се напълни докато почне да задържа вода горе във ваничката. Ако протече ще видиш какъв е проблема и от къде тече. Моя левия беше запушен до степен да не тече изобщо, вътре имаше гнездо на оси. Едвам го продухах с една спринцовка 250мл с маркуч, докато се мъчех се извади от едната снадка и се откачи, като всичко изтече вътре по самата колонка.

chefo1993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefo1993 » Съб 14 дек 2024 12:25

Благодаря за отговора! Ще се мъча и аз да разглабям, видяло се е. Интересно защо и как пък точно ако действително е от този дренаж се получава да се мокри точно под краката на шофьора. Откъде може да изтича тази вода натам. Четох, че този проблем може и да е в следствие на проблем с дренажа на климатика.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 15 дек 2024 8:58

На един тигуан в сервиза преливаше през един от отворите точно над този преден ляв дренаж и капеше от захвата на сенника върху волана и от там на стелката

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 19 дек 2024 16:28

Зависи от къде ти мокри стелката, ако е откъм вратата значи проблема може да е още горе и се стича по колонката(А колонката) може и дренажа долу да е запушен, да пълни канала и да прелива пак горе. Ако е от към педалите вече гониш снадките както Дон Кихот ти каза. Щом си я водил на доктор и са опитвали, вероятно лесните неща като изход на дренажа са проверени, така че сваляй капака на колонката и търси. Не го отлагай много, че проблеми от вода в купето безброй.

Върни се в “Passat”