Колеги питането е свързано с това, че ми трябва онлайн речник, който сам да създам.
Пример: Чета някаква статия в пространството, виждам непозната дума, копирам я слагам я в речника, както и съответния и превод със синоними и т.н. Преди ползвах един Memorize faster< но незнайно защо за мен изчезна безследно, а бях натрупал бая думи в него, имаше опция да те препитва с думите на разбъркано и дори, опция като ти покаже дума (без значение англииски или български) да и напишеш превода. Дава ти статистика колко от тях си научил, колко все още не си (това, че си я вкарал в речника незначи, че я знаеш) и беше доста полезно Tool-че.Никъде не намирам подобно в момента, хубавото беше, че си създаваш акаунт и може да влизаш по всяко време от всяко устройство (произволен лаптоп, телефон - нещо, като ел.поща). Та ако някой знае подобно нещо , моля да сподели.
Питане за онлайн речник
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Питане за онлайн речник
А какъв е смисълът на подобен речник?Значението на думите се определя от другите думи в изречението и от подредбата ,и от смисъла на изреченията преди и след самото изречение.Затова се учи език,а не речник.Ето нещо,което ще ти е от много по голяма полза от речник:https://translate.google.bg/?sl=en&tl=bg&op=translate 

Re: Питане за онлайн речник
apolon написа:А какъв е смисълът на подобен речник?Значението на думите се определя от другите думи в изречението и от подредбата ,и от смисъла на изреченията преди и след самото изречение.Затова се учи език,а не речник.Ето нещо,което ще ти е от много по голяма полза от речник:https://translate.google.bg/?sl=en&tl=bg&op=translate
Смисъла е, че вкарвам определени думи, които не знам - не говорим за базово учене на език, гугъл транслейт нито за речник нито за преводач става, пределно ясно ми е как се определя смисъла на думата и контекста в който е, но благодаря за съвета.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”