Здравейте, колеги. Монтирах лед плафони на вратите с лого, но успях да подкарам само левите, десните просто не тръгват. Извършил съм повторна кодировка с VCDS, но положението е същото. Някой по-вещ да помогне?
Благодаря!
Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
- monobreak
- Автомобил: VW Passat B7 2011
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
Sonny_89 написа:Здравейте, колеги. Монтирах лед плафони на вратите с лого, но успях да подкарам само левите, десните просто не тръгват. Извършил съм повторна кодировка с VCDS, но положението е същото. Някой по-вещ да помогне?
Благодаря!
Сигурен ли си, че всичко така си направил, както е така написано.
https://vw-tune.com/posts/active_doorlights_passat_b7/
Защото аз нямах никакво осветление и си поръчах от алито такива плафони и всичко си тръгна.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Всъщност просто не бях кодирал в канала за пасажерски врати (не знаех, че са отделно)
. Сега всичко е точно.

-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Колеги,здравейте. На скоро закупих Пасат Б5 Тди за сега съм много доволен от колата,но ми влезна нова муха в главата..Има ли читави бензинови мотори при Б7 задължително ръчка ! Предпочитам бензин понеже ,не ги знам чак толкова кои дизелови двигатели са читави при Б7.
Читав бензин няма (разбирай само да сменяш масло и да наливаш гориво). Дизела е 2.0TDI в различните му мощности. Дори и 1.6TDI е достатъчно адекватен за колата, нищо че много хора биха казали, че е спънат кон.
Ако искаш бензин да си го ръчкаш с ръчка - общо взето нямаш избор.
Ако имаш излишни пари да поддържаш мотора в добро здраве има 1.8TSI и 2.0TSI които вървят доста приятно, но си искат гледане. Има само 2.0TSI на ръчка, но според мен много трудно ще намериш читава такава кола на смислена цена.
1.4TSI върви достатъчно добре, просто там е най-голям ефекта на фунията. Сиреч - ако го юркаш и се засилваш (газ-спирачка и изпреварвания на заварка) по магистралата, ще ти гори 10-12+ като няма опция за евтина газова уредба.
Ако си спокоен шофьор и искаш генералните предимства на бензина пред дизела, всичките ще вършат работа, стига по възможност да не е най-малкия 1.4TSI 122к.с.
Имаме колега във форума, който караше B7 с 1.6TDI преди да вземе B8 и е бил много доволен от него, но той е спокоен шофьор и не е за всеки неговото каране, иначе разхода му е бил основно около и под 5
Ако искаш бензин да си го ръчкаш с ръчка - общо взето нямаш избор.
Ако имаш излишни пари да поддържаш мотора в добро здраве има 1.8TSI и 2.0TSI които вървят доста приятно, но си искат гледане. Има само 2.0TSI на ръчка, но според мен много трудно ще намериш читава такава кола на смислена цена.
1.4TSI върви достатъчно добре, просто там е най-голям ефекта на фунията. Сиреч - ако го юркаш и се засилваш (газ-спирачка и изпреварвания на заварка) по магистралата, ще ти гори 10-12+ като няма опция за евтина газова уредба.
Ако си спокоен шофьор и искаш генералните предимства на бензина пред дизела, всичките ще вършат работа, стига по възможност да не е най-малкия 1.4TSI 122к.с.
Имаме колега във форума, който караше B7 с 1.6TDI преди да вземе B8 и е бил много доволен от него, но той е спокоен шофьор и не е за всеки неговото каране, иначе разхода му е бил основно около и под 5
-
Ясно благодаря ти колега! Все пак се надявах да има поне един читав бензин.От дизелите кой мотор ми би препоръчал? Само да,не са от тия дето правят стружки :D
Генерално за автомобили на 10-15 години, гледаш общо състояние, а не толкова мотор.
-
Колеги при пасат б7 2.0тди 140коня има ли го тоя шестограм на маслената помпа и има ли някакви други детски болести при този мотор.До сега съм изчел над 20 теми така ,и не разбрах читав ли е този мотор .Също така при Б7 комън рейл мотор ли е този или помпа дюза
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!Моля някой ако има книжка за В7 за продажба да се разберем!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CDGA
Здравейте,след смяна на челно стъкло.Нощно време чистачките се бавят малко,което малко е гадно.През деня няма проблем.
Трябва ли да се прави някаква адаптация или нещо подобно?
Цвета на стъклото е пак същия.Гела също бил от качествените.
Трябва ли да се прави някаква адаптация или нещо подобно?
Цвета на стъклото е пак същия.Гела също бил от качествените.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Здравейте,като подобрение на модела ще слагам задна камера ,сложих едно волтметърче кръгло на фронталния панел,тъй като там имах една изведена букса за запалка освен неговата долу.И най-доброто което направих е че си поръчах кабел от Алито за изкл. на тази досадна функция ,,старт-стоп",защото тръгнеш и все забравяш да я спреш от копчето!На късите светлини сложих лед крушки.Пак от Алито си поръчах за вратите гумени ленти за ръбовете да не удряш на хората техните врати,гривна за капачката за зареждане с гориво,че беше скъсана,пак от там поръчах ВАГ- ком за диагностика кабел и софт,мигачи за огледалата че единия не работи и е счупен и други дреболии,както и за педалите металните подложки!А бе мераклийска работа...!