От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
424
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
512
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2157
diwaka
Автомобил: MB w202 VW Passat b5
Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот diwaka » Чет 26 дек 2024 10:17

Vlad777 написа:На вкус как е? Става ли?

Страхотен е може да го пробваш ! :)

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Чет 26 дек 2024 22:14

владислав написа:
dispatch написа:Преди карах само с V-Power, а от 6 месеца насам минах на ECTO. Мога да кажа,

Само на Шел можеш да ползваш точките за гориво, не ги хваля и не зареждам при тях, но тяхната програма за лоялност е най-добра ако ще правиш сметката за точки и литри.
Другите само си начисляват точки за скъпите услуги и стоки в магазина на бензиностанцията.

Значи ем не зареждаш там, ем програмата им била най-добрата. Аз зареждах само там повече от 3 години и мога да кажа, че програмата им не е най-добрата, дори не е и добра даже.
Тва като да се изкажа за марката БМВ, при условие, че никога не съм карал БМВ, нито пък съм притежавал такова...

Не ми отговаряй, моля. Няма да влизам в дискусия!

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 27 дек 2024 13:06

Последните години има доста промени по Шел свързани с точките и тн. Общо взето поразвалиха нещата.
Пък и винаги е по добре ако може да вземеш повече отстъпка, отколкото някви точки да ти набиват.
Да не говорим,че супер често ми се случва да ми кажат в шел "в момента системата ни не работи, не може да начислим отстъпка, но ще ви се начислят точки"

Потребителски аватар
joker66
Автомобил: pasatb5
Двигател: afn

Мнениеот joker66 » Пет 27 дек 2024 13:58

Честита,Коледа,колеги.Някой би ли споделил за горивата на инса ойл,малка рафинерия в Белозем.Малко ми се струва,като малка казанджийница за ракия в гаража.Може и да не съм прав.Някой,ако е зареждал или е по-запознат,да сподели.Мерси.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Пет 27 дек 2024 14:02

diwaka написа:Заредих преди малко Екто да видим как ще се държи :) Човека на бензиностанцията ми каза ,че дори чистел дюзите :icon_lol :icon_lol

За... човек на бензиностанция изисква ли се свидетелство за правоуправление.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 27 дек 2024 15:47

Аз разбирам, че този на бензиностанция чисти дюзите...

diwaka

Мнениеот diwaka » Пет 27 дек 2024 18:34

кой както иска да го разбира.За мен горивото е супер поне за сега,а вие си мислите каквото си искате.

Нека се придържаме към темата :)

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пет 27 дек 2024 20:43

Да пиша по темата, колегите от София зареждате ли при тези ALPI https://m.fuelo.net/m/gasstation/54778?lang=bg
Сипвах веднъж дизел, аз бях с най- смотаната кола на опашката. Винаги с най-ниските цени, но няма много информация, освен страницата във фейсбук
Бензин на служебна, също без проблем.

Потребителски аватар
joker66

Мнениеот joker66 » Пет 27 дек 2024 21:20

diwaka написа:кой както иска да го разбира.За мен горивото е супер поне за сега,а вие си мислите каквото си искате.

За Екто дизел или за инса ойл се отнася.Уточни,ако обичаш.Да сипваме и ние.

Diliyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Diliyan » Пет 27 дек 2024 22:04

владислав написа:Да пиша по темата, колегите от София зареждате ли при тези ALPI https://m.fuelo.net/m/gasstation/54778?lang=bg
Сипвах веднъж дизел, аз бях с най- смотаната кола на опашката. Винаги с най-ниските цени, но няма много информация, освен страницата във фейсбук

Аз лично от дизела не съм особено доволен. Колата доста умря след като сипах там и минах по-малко километри от колкото на други бензиностанции. За София не знам как е, но в Пловдив беше така. Бензин на старата кола съм сипвал няколко пъти, не беше лов , но пак малко километри

joker66 написа:
diwaka написа:кой както иска да го разбира.За мен горивото е супер поне за сега,а вие си мислите каквото си искате.

Колегата говореше за екто на лукойл. Мисля да го послушам и аз да го пробвам. Относно инса знам че дизела го правят от преработени масла и не е особено добър. Доста хора съм чувал да се оплакват от там от запушени дюзи, развалени помпи и т.н. Наскоро познат със сравнително нова шкода дизелова беше заредил там и колата светна като като коледна елха. Набута шепа с добавки за да може да я прекара някакси. Аз лично никога не съм зареждал там и винаги съм я избягвал, но всеки сам си преценя. Според мен ако колата е стара и не толкова претенциозна едва ли ще е проблем.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 28 дек 2024 10:55

Последно заредих на AVIA - миналата неделя на Владая от премиум дизела им на цена на обикновения - 2.56 лв. Този месец имат промоция (днес на бензиностанцията им на маг Хемус, а утре на Владая на излизане от София)
Само месец Декември - всяка събота зареждай Gold Diesel в #AVIA Хемус на цената на AVIA Diesel и всяка неделя в #AVIA Владая - Gold Diesel на цената на AVIA Diesel.

diwaka

Мнениеот diwaka » Съб 28 дек 2024 11:48

Това ми е първото зареждане с дизела Екто на Лукойл,и смятам да продължа да карам с такъв! Мотора стана много по-тих,самите вибрации от мотора напълно изчезнаха,и паленето е в пъти по-добро.Сега това си е лично мое мнение,но си знам колата,и определено работи много по-добре с този дизел..Бензинджията дето зарежда каза ,че кара само с такава нафта от много години ,и до сега не е имал никакви проблеми с дюзи и др..

Monyo Monev
Автомобил: Passat Variant B8 SCRBMT 2018
Двигател: DFGA

Мнениеот Monyo Monev » Съб 28 дек 2024 12:13

Ами, аз продължавам да си зареждам на Интерспиид от премиум дизела им - В+, който е на цената на обикновения по другите вериги. До сега не съм имал проблеми и съмнения в качеството предвид факта, че резултатите ми са много постоянни. С по-нисък разход бях преди дни от премиум дизела, зареден на магистрала Q-3 от бензиностанция OPet в Турция, на 50км преди Одрин, в посока границата. Между другото, цените в Турция по отношение горивата са почти изравнени с нашите.

Потребителски аватар
joker66

Мнениеот joker66 » Нед 29 дек 2024 19:04

Diliyan написа:
владислав написа:Да пиша по темата, колегите от София зареждате ли при тези ALPI https://m.fuelo.net/m/gasstation/54778?lang=bg

Аз лично от дизела не съм особено доволен. Колата доста умря след като сипах там и минах по-малко километри от колкото на други бензиностанции. За София не знам как е, но в Пловдив беше така. Бензин на старата кола съм сипвал няколко пъти, не беше лов , но пак малко километри

joker66 написа:

Колегата говореше за екто на лукойл. Мисля да го послушам и аз да го пробвам. Относно инса знам че дизела го правят от преработени масла и не е особено добър. Доста хора съм чувал да се оплакват от там от запушени дюзи, развалени помпи и т.н. Наскоро познат със сравнително нова шкода дизелова беше заредил там и колата светна като като коледна елха. Набута шепа с добавки за да може да я прекара някакси. Аз лично никога не съм зареждал там и винаги съм я избягвал, но всеки сам си преценя. Според мен ако колата е стара и не толкова претенциозна едва ли ще е проблем.
От къде толкова отработено масло,иначе и аз съм чул подобно нещо.Имат интересни карти за отстъпка,която е 1(една)стотинка на литър.За мен е обидно.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Нед 29 дек 2024 20:58

Аз съм сипвал на Инса 3, 4 резервоара обикновена нафта, не съм има проблем. Не са ми на удобно място, отделно и те вдигнаха цената и не си заслужава разкарването например сравнено с Еко и отстъпката за момента 7 ст.или 9ст не помня вече. Отстъпката на Инса е 2ст за обикновените горива и 20ст за "премиум" от петък до неделя.

Върни се в “Дизелови агрегати”