машинно почистване на охладителна система
машинно почистване на охладителна система
Здравейте колеги! Парното започна да не е много топло. Даже си е направо хладно. Има леки проблясъци на топлина, но крайно недостатъчно. Радиаторчето на парното е сменяно през 2016, с нов/червен/ антифриз. 2022 е сменяна водна помпа и пак антифриз. Колата е 1.6 AFT 101 к.с. внос от Италия. При мен е от 2016 и е карана само с антифриз. Италианците не знам кво са слагали. Питането ми е някой ползвал ли е машинно почистване и промивка на системата? Доволен ли е? Не ми се занимава пак със смяма на радиаторче пак. Благодаря на отговорилите! Весели празници!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: машинно почистване на охладителна система
А преди 8 години ревизирани ли са клапите?
Термостата коректно ли работи?
Термостата коректно ли работи?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
20 годишно оригинално радиаторче, половината време карано с вода, включително от локва топлеше прекрасно.
И аз не вярвам особено, че почистването ще ти реши проблема, а и не разбирам как някаква машина ще изчисти по добре от маркуч от чешмата.
Вероятно проблемът ти е от клапите или от фалшиво радаторче.
Клапите на тази кола имат ли големи дупки, затворени с дунапрен, или са цели? А как се командват, с жила или с моторчета?
И аз не вярвам особено, че почистването ще ти реши проблема, а и не разбирам как някаква машина ще изчисти по добре от маркуч от чешмата.
Вероятно проблемът ти е от клапите или от фалшиво радаторче.
Клапите на тази кола имат ли големи дупки, затворени с дунапрен, или са цели? А как се командват, с жила или с моторчета?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
fcw написа:Здравейте колеги! Парното започна да не е много топло. Даже си е направо хладно. Има леки проблясъци на топлина, но крайно недостатъчно. Радиаторчето на парното е сменяно през 2016, с нов/червен/ антифриз.
Какво радиаторче / марка/си слагал навремето ? Китайците имат кратък животец. 2017 сменях радиаторче NRF и 2023 пак- взе да таи от фланеца и в долния край където металната щипка захваща радиаторчето
Пипни двата маркуча към и от радиаторчето - имали разлика в темпeрaтурата / може да я измериш с термометър/.
Може и помпата да е менте или с превъртаща вече пластмасова перка и да няма циркулация.
Последна промяна от kris11 на Чет 02 яну 2025 9:47, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Има ли газова уредба?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”