За много години!
Дойде време да се разделя с буса си Каравеле Т3 1985 година. При подготовката на документите за продажба обаче се получи разминаване в тълкуванията. При направата на оценка на МПС- то потърсиха дата на производство. Във ВИН излиза 1985, но те гледат точка В от големия талон-" Дата на първоначална регистрация", където е написано 1994. Точка за дата на производство няма в големия талон. Моя модел 1994 не се произвежда. Те твърдят, че данните са сгрешени и трябва да се ходи в КАТ, а аз твърдя, че 94 е годината на първоначална регистрация територията на РБългария и няма нужда от корекция на документите на колата.
Моля за вашето мнение!
Дата на първоначална регистрация
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Дата на първоначална регистрация
Ти си прав, те не са!
Датата на производство няма нищо общо с датата на първоначална регистрация.
Спомни си легендите за онсервираните няколко хиляди Костенурки в складовете в Мексико.
Така и не знам истина ли е било, но се твърдеше, че има произведени и дълбоко консервирани няколко десетки хиляди автомобила.
Може буса да е бил демо експонат.
Датата на производство се вади според VIN.
Датата на производство няма нищо общо с датата на първоначална регистрация.
Спомни си легендите за онсервираните няколко хиляди Костенурки в складовете в Мексико.
Така и не знам истина ли е било, но се твърдеше, че има произведени и дълбоко консервирани няколко десетки хиляди автомобила.
Може буса да е бил демо експонат.
Датата на производство се вади според VIN.
levonik написа:а аз твърдя, че 94 е годината на първоначална регистрация територията на РБългария
Датата е дата на първа регистрация в държавата където е продадена като нова. Най-вероятно са я сбъркали при преписване на чуждите документи когато е била внесена. Може да се случи 1-2г по-късна дата спрямо производството, ако е залежала докато я продадат, но чак 9г ми се струва трудна работа.
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Много благодаря и на двама ви за отговора на въпроса ми.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”