Имам и аз подобен проблем, направих една поръчка на 15ти декември. Срока на доставка от онлайн магазина е от 3 до 10раб дни. Мина седмица и гледам в един момент на сайта им статуса на поръчката ми променен от "обработва се" на "затворен" и пише че е платена все едно съм я получил(даже и в момента си стои така). Писах им още същия ден на е-майла какво става и дали изобщо да я чакам тази поръчка. Отговор никакъв, а имаше работни дни (през които да си проверят пощата) покрай коледа въпреки идващите празници. И помислих си аз тия няма да пратят нищо и поръчах от друг сайт. Преди малко гледам смс от Спиди, имам пратка за утре. Директно я отказах и им пратих нов е-майл. Сега, ясно е за 14 дневния срок за отказ когато си приел стоката, ама при това положение има ли вариант за някакви претенции от тях?
Едит: работни дни за тях след поръчката 16,17,18,19,(20 затворен статус и писмо от мен) 23,27,28,30,31,(02 изпратена).
Проблем с поръчка на телефон, моля за съвет.
Re: Проблем с поръчка на телефон, моля за съвет.
Основно правило - не разчитай на email. Масово уж фирми с онлайн търговия, а пощата им я чете някоя секретарка, ако се сети. Защо не им се обади по телефона първия път?
- NikMar55
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: TDI 1900 101 к с 2003 г
Много рядко купувам онлайн. Досега покупките ми се броят на пръсти но винаги с проверка и изпробване преди да платя.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не приемеш стоката от Спиди, онлайн магазина те пишат нередовен клиент, възможно е и Спиди дори. Онлайн доставчика пие една студена вода по доставката и така. Никой няма да ти търси отговорност административна, че не си си взел пратката.
Така като гледам те са в срока на доставката обявена от 2-10 работни дни и са я пратили баш на 10тия - 2 Януари. Не е трябвало да ги търсиш по е-майл а по телефон за да изговориш според твоята преценка забавянето по доставката и евентуално да им я откажеш.
При он-лайн поръчките не винаги може да имаш адекватна обратна връзка какво точно се случва точно с твоята поръчка защото много често попадаш на първа линия обслужване на клиенти, които нямат достъп до тези данни. Пускат те по пързалката и така. Личен пример - Зора.
Така като гледам те са в срока на доставката обявена от 2-10 работни дни и са я пратили баш на 10тия - 2 Януари. Не е трябвало да ги търсиш по е-майл а по телефон за да изговориш според твоята преценка забавянето по доставката и евентуално да им я откажеш.
При он-лайн поръчките не винаги може да имаш адекватна обратна връзка какво точно се случва точно с твоята поръчка защото много често попадаш на първа линия обслужване на клиенти, които нямат достъп до тези данни. Пускат те по пързалката и така. Личен пример - Зора.
-
mar011@abv.bg
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми беше проблем да изчакам колкото трябва пратката ама ме заблудиха с това че затвориха поръчката, е хубаво после защо пускат пак. Ако не си четат писмата то тогава нали и 14 дневния срок в които можеш да размислиш без да даваш никакви обяснения също се декларира по емайл.
-
nikmar
- Автомобил:
- Двигател:
Аз спирам да поръчвам каквото и да било онлайн или по телефон. Такава простотия, каквато се шири у нас, я няма по света. Тези фирми сами режат клона, на който седят, ако са истински фирми, де...
А доста печалби вадят и куриерските фирми с иде ми - дойде ми, къде безплатно, къде платено връщане на стоки. Край на сеанса от мен... 
А доста печалби вадят и куриерските фирми с иде ми - дойде ми, къде безплатно, къде платено връщане на стоки. Край на сеанса от мен... 
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Целия свят /включително България/ пазарува онлайн, това че някой ще се откаже от този начин...няма никакво значение за търговците
Не напразно куриерските кутии за самообслужване никнат като гъби 
Не напразно куриерските кутии за самообслужване никнат като гъби Re: Проблем с поръчка на телефон, моля за съвет.
mar011@abv.bg написа:Не ми беше проблем да изчакам колкото трябва пратката ама ме заблудиха с това че затвориха поръчката, е хубаво после защо пускат пак. Ако не си четат писмата то тогава нали и 14 дневния срок в които можеш да размислиш без да даваш никакви обяснения също се декларира по емайл.
14 дневният срок тече след като вече си получил пратката. Не е 14 дни за размисъл дали наистина искаш нещото.
-
mar011@abv.bg
- Автомобил:
- Двигател:
Да, правя разлика. Просто не вярвам че не си четат пощата. В общите условия пише че при връщане след получаване трябва да се прати пратката на еди кой си адрес и да се заяви недвусмислено желанието за отказ на еди кой си емайл. Все тая, в проследяването на Спиди виждам че някаква е приела пратката обратно и никой не ме е търсил.
mar011@abv.bg написа:Все тая, в проследяването на Спиди виждам че някаква е приела пратката обратно и никой не ме е търсил.
В крайна сметка прие ли пратката или не? Питаш ще има ли проблем, че си я отказал, а сега говориш че някой ти е приел (върнатата) пратка.
-
mar011@abv.bg
- Автомобил:
- Двигател:
Писах по нагоре, аз нещата си ги поръчах от друг сайт и дойдоха за 2 дни. А тази просто я отказах от Смарт контрола на Спиди и почти веднага тръгна наобратно, Еконт май нямат такава опция. Исках да кажа че са си я приели обратно и явно някоя служителка е платила двете доставки.
mar011@abv.bg написа:и явно някоя служителка е платила двете доставки.
Не е платила служителка, а Спиди са писали на сметката на фирмата им двете доставки. Имат достатъчно добри отстъпки, така че едва ли ги вълнува, че са дали 4-5лв в повече.
mar011@abv.bg написа:Писах по нагоре, аз нещата си ги поръчах от друг сайт и дойдоха за 2 дни. А тази просто я отказах от Смарт контрола на Спиди и почти веднага тръгна наобратно, Еконт май нямат такава опция. Исках да кажа че са си я приели обратно и явно някоя служителка е платила двете доставки.
Наистина не откривам такава опция при Еконт. Чакам няколко дена някаква съмнителна фирма да ми пусне поръчката, днес предиобед им писах на мейла с главни букви ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА и тази вечер еконт ме известява че пратката е получена от тях и пътува между софийските складове. Имам възможност само да променя офиса на получаване в моя град и да упълномощя друг получател, но не и да им наредя да прекратят доставката! Цената е завишена с няколко лева спрямо формата за поръчка и фирмата подател е различна

Третият вариант е да я пренасочиш към адреса на фирмата-продавач. Отказ от поръчка би трябвало да правиш към продавача, а не към куриера.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Най-вероятно сайта, от който е поръчан телефона, е гръцки. Те имат тази склонност да слагат статус 'затворена поръчка'. Това е някаква тяхна номенклатура, когато поръчката пристигне от техен доставчик. После следва изпращането от тях самите към получателя.
Казвам го информативно, защото скоро и аз така се чудих какво ми става с поръчка.
Казвам го информативно, защото скоро и аз така се чудих какво ми става с поръчка.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”