Има още по-евтини масла.
Значи не е цената му причината.
Тайната е в самия му състав.
Самото масло щади ДПФ.
Малко са такива, броят се на пръстите на едната ръка.
Това с ценообразуването на продукти . Понеже съм наясно с някои неща. Ще го кажа кратко : Себестойността на маслата са сравнително еднакви. Откъде идва разликата в крайната цена? Наложен продукт, агресивна реклама ( похарчени огромни пари в мотоспорт и др. ) . Това иска избиване , съответно и очаквани печалби.
Някои тръгват по един път, други по друг .
Както и да е.
Добавки за дизел
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Добавки за дизел
Аз разчитам на официалната информация от самия производител. В този ред на мисли не срещнах такъв които да твърди ,че неговото двутактово масло щади ДПФ.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
От тестваните 18 масла е показал един от най-добрите резултати.freewaynikolay написа:Според мен коментирания Addinol Super 2 T MZ 406 не е нищо особено.
Ако сте тествал други 2Т-малса и те са показали по-добър резултат, то моля да ги предоставите!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кайзен написа:От тестваните 18 масла е показал един от най-добрите резултати.freewaynikolay написа:Според мен коментирания Addinol Super 2 T MZ 406 не е нищо особено.
Ако сте тествал други 2Т-малса и те са показали по-добър резултат, то моля да ги предоставите!
Аз масла не тествам. Тестове с достоверност както съм споделил е редно да направи самия производител и да ги публикува официално...
По същия начин едно масло се одобрява и получава съответните сертификати. Няма друг начин...
radotom написа:ga85 написа:тоя Адинол нещо не мога да го намеря наличен.
https://addinol.bg/
Звънкаш (или пишеш мейл) и питаш за представители.
Или за поръчка
За Пловдив са "Петрол Комерс" - имат го.
Е хубаво де, аз като написах адинол в гугъл, тоя адрес що не излезе.. мерси колега!
Кайзен написа:Мисля, че съм споделял таблицата и преди, но ето я отново - https://oil-club.de/wcf/index.php?attac ... 3cdti-pdf/
В Германия правиха тест на повечето подходящи двутактови масла. Резултата в "две думи":
- до EU4: Meguin 2T teilsynthetisch (среща се и като Liqui Moly LM 1052)
- от EU5: Addinol Super 2 T MZ 406 teilsynthetisch. Дозиране 1:>=200, никога 1:<200 -> нищо няма да се счупи, но се наблюдава намаляване на мощността.
Според тази таблица, има някакво monzol, която също е доста добро?
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
monzol е крайният резултат от този тест, т.е. добавка за дизел с рецепта направена от един от екипа, който е изследвал 2Т-маслата.
За съжаление вече не се намира на пазара, въпреки наличието в няколко сайта - http://www.ctr-motorsportshop.de/Monzol ... a7edf6221/
За съжаление вече не се намира на пазара, въпреки наличието в няколко сайта - http://www.ctr-motorsportshop.de/Monzol ... a7edf6221/
2Т-маслата не са били изобретени като добавка за дизел. Поради различни проблеми с различни дизелови системи се е стигнало до употреба на такъв вид "подобрители". След това група ентусиасти тестват различни масла, за да видят какво от вече наличното на пазара е най-подходящо. Няма как производител на 2Т-масло да го тества за различни марки и модели автомобили с различни дизелови системи. Все пак използването на добавки е на собствена отговорност и не трябва да се очаква от производител на масло да тества и сертифицира 2Т-масло като добавка за гориво.freewaynikolay написа:Аз масла не тествам. Тестове с достоверност както съм споделил е редно да направи самия производител и да ги публикува официално...
По същия начин едно масло се одобрява и получава съответните сертификати. Няма друг начин...
- samo_pechka
Кайзен написа: Все пак използването на добавки е на собствена отговорност и не трябва да се очаква от производител на масло да тества и сертифицира 2Т-масло като добавка за гориво.
Точно така.
То и никога не е било и препоръчвано от автопроизводител. Официално.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Все пак е точно добавка за гориво. Не вярвам Щил и Хускварна които също имат катализатори на своите си мотори да не са направили техните масла по-пълно изгарящи и бездимни. Все пак остатъците от изгарянето на техните продукти директно ги диша всеки един оператор.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам Щил и Хускварна да използват дизел като енергоизточник.. Едно е да добавяш 2Т-масло в бензин, съвсем друго в дизел. Тази тема е за дизел.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Тук в случая ни касае самото изгаряне. Щом има пълно изгаряне с бензина, значи няма значение вида гориво
- samo_pechka
Ако колата няма дпф , не виждам и най-малкия проблем да се ползва .
Но ако има дпф, бих бил предпазлив .
В краткосрочен план надали ще е проблем, в дългосрочен обаче - не се знае, знае ли се.....
В това отношение маслото на адинол се е "доказало" .
Лично аз съм прекарал на моята Е6 дизел с адблу, близо 20л адинол 2т 406 досега.
И тая пролет ще си купя пак.
Но ако има дпф, бих бил предпазлив .
В краткосрочен план надали ще е проблем, в дългосрочен обаче - не се знае, знае ли се.....
В това отношение маслото на адинол се е "доказало" .
Лично аз съм прекарал на моята Е6 дизел с адблу, близо 20л адинол 2т 406 досега.
И тая пролет ще си купя пак.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Тук се заражда някаква нова химия и физика.. Разбира се, че има значение вида на горивото, начина впръскване и възпламеняване, температурата на горене и т.н.MamaMy написа:Тук в случая ни касае самото изгаряне. Щом има пълно изгаряне с бензина, значи няма значение вида гориво
-
- Автомобил:
- Двигател:
Снабдих се с 5л. авиационно гориво. Сместа е забъркана като добавих около литър масло , някакъв Манол, който преди време установих, че не става за резачката. От тук смятам да слагам по литър на един резервоар за профилактика.
Човека който ми донесе керосина не го познавам просто такава беше логистиката . Та той сподели,че от 5г. и близо 100хил.км. няма случай да не е слагал керосин и масло на неговото Пежо 508 , 2.0hdi , 2012г. Не само,че нямал никакви проблеми но сподели и огромното си задоволство.
Като го попитах за маслото каза, че ползва само Хускварна Ойл Гард.
Човека който ми донесе керосина не го познавам просто такава беше логистиката . Та той сподели,че от 5г. и близо 100хил.км. няма случай да не е слагал керосин и масло на неговото Пежо 508 , 2.0hdi , 2012г. Не само,че нямал никакви проблеми но сподели и огромното си задоволство.
Като го попитах за маслото каза, че ползва само Хускварна Ойл Гард.
- samo_pechka
От сместа ( 5л керосин + 1л масло) един литър или от маслото литър на резервоар?
Върни се в “Дизелови агрегати”